Ένας χρόνος άρση βαρών ΑΕΚ (VIDEO)

Ένας χρόνος άρση βαρών ΑΕΚ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που το τμήμα άρσης βαρών της ΑΕΚ έκανε την εμφάνιση του.

Ήταν Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016, όταν ο κύριος Ηλίας Τζήμος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ανοίγει την αίθουσα άρσης βαρών στο Ο.Α.Κ.Α και γίνεται η πρώτη συγκέντρωση του τμήματος και οι εγγραφές των πρώτων αθλητών. Έκτοτε συνέβη το αθλητικό θαύμα της ΑΕΚ. Έρχονται μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στην Άρση Βαρών και το Δυναμικό Τρίαθλο, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο της ΑΕΚ. Μεγάλη συγκομιδή από χρυσά ασημένια και χάλκινα μετάλλια από τους αθλητές της ΑΕΚ. Στο Δυναμικό Τρίαθλο έρχονται ανεπανάληπτες επιτυχίες όπως η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων και η Δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Ένας αθλητής προκρίνεται και αγωνίζεται στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών κατακτώντας την 14η θέση αν και μόλις 24 ετών. Στο διεθνή αγώνα στο Ισραήλ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ, βραβεύει τους αθλητές και τον πρόεδρο κύριο Αλέξη Αλεξίου με το με το μετάλλιο τιμής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μετάλλιο,που το κάνουν δώρο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και σε επισκέψεις ηγετών κρατών.

Στην άρση βαρών από τον πρώτο αγώνα η ΑΕΚ κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία παίδων και εφήβων στον Ά όμιλο. Τρεις αθλητές εντάσσονται στην εθνική ομάδα Άρσης Βαρών. Μεγάλη αναγνώριση για το τμήμα και από την επιστημονική κοινότητα. Τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα διεξάγουν έρευνα στους αθλητές της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα το Southampton Solent Univercity, που κάνει έρευνα στους αθλητές Δυναμικού Τριάθλου της ΑΕΚ. Μέσα σε αυτό το χρόνο δε λείπει και το κοινωνικό έργο της ΑΕΚ, καθώς με πρωτοβουλία του εφόρου του τμήματος κυρίου Νίκο Καραμπουρνιώτη, συλλέγονται παιχνίδια τα οποία προσφέρθηκαν στην Unicef. Άλλος ένας τομέας που δραστηριοποιήθηκε το τμήμα είναι αυτός της Ιστορίας και του Πολιτισμού. Διοργανώνει το Ποντιακό Κύπελλο Δυναμικού Τριάθλου, το οποίο το χρηματοδοτεί ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης. Οι κορυφαίοι αθλητές από το Δυναμικό Τρίαθλο καθώς επίσης και από άλλα αθλήματα έρχονται και τιμούν τη διοργάνωση λαμβάνοντας μέρος. Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η συμμετοχή του χρυσού παραολυμπιονίκη του Ρίο, Παύλου Μάμαλου, ο οποίος δε κρύβει τα αισθήματα του για την ΑΕΚ, δηλώνοντας άρρωστος Αεκτζής. Μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού επισκέπτονται στην προπόνηση τους αθλητές, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Λεωνίδας Σαμπάνης, ο Κάχι Καχιασβίλι και φυσικά ο βασικός υποστηρικτής του τμήματος Πύρρος Δήμας. Ας δούμε στη συνέχεια τις πιο σημαντικές στιγμές του τμήματος για το οποίο ο κόσμος της ΑΕΚ μόνο περήφανος μπορεί να είναι.

21 Ιουνίου 2016. Η ανακοίνωση έγραφε “Για την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση των αθλητών της άρσης βαρών και Δυναμικού Τριάθλου της ΑΕΚ. Βέβαια η προεργασία είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με πρωτοβουλία του Ολυμπιονίκη μας Πύρρου Δήμα και του Νίκου Καραμπουρνιώτη, ο οποίος έγινε και έφορος του τμήματος. Ο καρδιολόγος Γιάννης Καλλιάτσος και ο ορθοπεδικός Γιάννης Γεωργόπουλος, είχαν είδη ενταχθεί ως γιατροί του τμήματος και ανέλαβαν να εξετάσουν δωρεάν τους αθλητές του τμήματος.

1η Ιουλίου 2016. Η πρώτη προπόνηση είναι γεγονός. Ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης και ο Χρόνης Τραστόγιαννος, πιάνουν δουλειά και πραγματοποιείται η πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Αύγουστος 2016. Οι αθλητές της ΑΕΚ, δεν πάνε διακοπές. Προπονούνται σκληρά καθημερινά παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ΑΕΚ. Μάλιστα ο αρχηγός των αθλητών Αλέξανδρος Ρούσογλου, αγόρασε διαρκείας για όλα τα τμήματα ενώ ανέβασε και φωτογραφία με την κάρτα φίλου.

26 Αυγούστου 2016. Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη επισκέφτηκε το τμήμα, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους αθλητές.

30 Αυγούστου 2016. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Άρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Θεόδωρος Ιακωβίδης επισκέπτεται το τμήμα και συνομιλεί με τους αθλητές και τον προπονητή του τμήματος κ. Χρόνη Τραστόγιαννο, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής του στο παρελθόν.

1 Σεπτεμβρίου 2016: Παρουσία Πύρρου Δήμα τελέστηκε ο αγιασμός των τμημάτων στην Άρση Βαρών και την Πυγμαχία της ΑΕΚ.  παρόντες ήταν οι αθλητές των τμημάτων, όπως και οι έφοροι Νίκος Καραμπουρνιώτης και Νίκος Κοενάκης καθώς επίσης και ο γιατρός της Ομάδας κύριος Γιάννης Καλιάτσος.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Ματθαίο Σιώπη από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο οποίος ευλόγησε τους αθλητές και παρευρισκόμενους.

5 Νοεμβρίου: Πρώτοι αγώνες άρσης βαρών. Περιφερειακό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Α Όμιλος. Η ΑΕΚ συμμετέχει με 13 αθλητές και κατακτά την πρώτη θέση στους Παίδες και πρώτη θέση στους Εφήβους.

26 Νοεμβρίου: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών. Χρήστος Σίττας 7η θέση

10 Δεκεμβρίου: Διακρίσεις και εξαιρετικής επιδόσεις για την ομάδα άρσης βαρών της ΑΕΚ στο 8ο Πανελλήνιο Δυναμικού Τριάθλου. Η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στους εφήβους και τη 2η θέση στους άντρες με τη δουλειά του προπονητή Παναγιώτη Κολοκοτρώνη να αποφέρει καρπούς. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 20 σωματεία από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η 12μελής μας αποστολή γύρισε με 4 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο.

20 Δεκεμβρίου: Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Σαμπάνης, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών επισκέφθηκε την προπόνηση της ΑΕΚ και τα είπε με αθλητές και προπονητές. Ο Ολυμπιονίκης μας έμεινε ενθουσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο «κιτρινόμαυρο» τμήμα και θέλησε να δώσει τα συγχαρητήριά τους στους ιθύνοντες.

21 Δεκεμβρίου 2016. Η Άρση Βαρών συγκεντρώνει παιχνίδια για παιδιά. Στο κάλεσμα ανταποκρίνονται πολλοί φίλοι της ΑΕΚ και συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παιχνιδιών. Τα παιχνίδια αυτά παραδίδονται στην Unicef με μεσολάβηση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Τεταρτημόριο. Η UNICEF εξέδωσε την παρακάτων ανακοίνωση. UNICEF και ΑΕΚ δίπλα στα προσφυγόπουλα. Χαρά, ελπίδα κι αισιοδοξία στα προσφυγόπουλα. Αντιπροσωπεία της UNICEF Ελλάδος, με επικεφαλής την Πρόεδρο, Σοφία Τζιτζίκου, της ΑΕΚ (Τμήμα Άρσης Βαρών & Powerlifting), που εκπροσωπήθηκε από τον Νικόλαο Σκλαβόλιο και του Τεταρτημόριου, που εκπροσωπήθηκε από τους Ευστράτιο Χαλκιώτη (Πρόεδρος) και Σοφία Ζησίμου (Αντιπρόεδρος), με τη σημαντική συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα και μοίρασαν παιδαγωγικό υλικό της UNICEF, καθώς και παιχνίδια που συγκέντρωσε η ΑΕΚ, στα παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο που λειτουργεί στο χώρο.
Σημαντική είναι η συμβολή των εκπαιδευτικών στο έργο που επιτελείται στο Νηπιαγωγείο.

27 Δεκεμβρίου: Ιστορικό ταξίδι στο Ισραήλ πραγματοποιεί το τμήμα Άρσης Βαρών της ΑΕΚ. Η αποστολή της ΑΕΚ ταξιδεύει σήμερα για το Ισραήλ, με 8 αθλητές και μια αθλήτρια που θα πάρουν μέρος στον Διεθνή αγώνα Powerlifting. Την αποστολή συνοδεύει ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

29 Δεκεμβρίου: 7 χρυσά 1 αργυρό και 1 ασημένιο. Ο Νικόλαος Σαλιβερος πήρε χρυσό μετάλλιο στους άνδρες και χρυσό στους Εφήβους. Χρυσό μετάλλιο πήραν επίσης οι Θεοδωρος Καραγεωργος, Δανάη Παναγιώτου, Αθανάσιος Βελεντζας , Ανδρέας Μουζουρας, Νικόλαος Καραμπουρνιωτης. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημητριος Δελιαλης και Χάλκινο ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σακαρικας. Ή Δανάη Παναγιώτου ανακηρύχθηκε κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης. Ο Ανδρέας Μουζουρας ανακηρύχθηκε κορυφαίος μάστερ της διοργάνωσης. Ο Νίκος Σαλιβερος ανακηρύχθηκε κορυφαίος έφηβος της διοργάνωσης.

30 Δεκεμβρίου: Ο Πατριαχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ, καλεί την τον Πρόεδρο κύριο Αλέξη Αλεξίου και την ομάδα στο Πατριαρχείο. Με το μετάλλιο τιμής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ’ τους αθλητές και τους προπονητές του τμήματος Άρσης βαρών και POWERLIFTING της ΑΕΚ. Ένα σπάνιο και ιδιαίτερο μετάλλιο,που το κάνουν δώρο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και σε επισκέψεις ηγετών κρατών.

Ο Μητροπολίτης Ιεροσολύμων Ησύχιος σε δηλώσεις του με τον έφορο και ψυχή της ομάδας Αρσης Βαρών της ΑΕΚ κ. Νίκο Καραμπουρνιώτη, κάνει έκληση να βρεθεί λύση στο ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ.

 

28 Ιανουαρίου 2017: Σε ενωτικό και κλίμα αισιοδοξίας έκοψε την πίτα του το τμήμα άρσης βαρών και powerlifting της ΑΕΚ. Οι αθλητές και οι προπονητές παρουσία και του γενικού αρχηγού της Ερασιτεχνικής, Νίκου Δευτεραίου βράβευσαν τον πρωταθλητή του Πανελληνίου, Θόδωρο Ιακωβίδη ο οποίος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τον Νίκο Ξηροκώστα ο οποίος βρίσκεται κοντά σε όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής.

14 Μαρτίου 2017: Την έναρξη της συνεργασίας με έναν νέο χορηγό ανακοίνωσε η ΑΕΚ. Ο λόγος για την εταιρεία ANPS ANPS FINANCIAL SERVICES η οποία στηρίζει το τμήμα άρσης βαρών του «Δικεφάλου».

18 Μαρτίου 2017: Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου ο Παναγιώτης Περεντής. Ο αθλητής της Ένωσης έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στο αγώνισμα του καθίσματος με μπάρα σήκωσε 250 κιλά, ενώ στο αγώνισμα των πιέσεων πάγκο έφτασε στα 147,5 κιλά. Τέλος στις νεκρές άρσεις είχε 275 κιλά, με το συνολικό του αριθμό να φτάνει στα 672,5 κιλά.
Με αυτή την απόδοση ο Περεντής κατέκτησε την 14η θέση και είχε 8 στις 9 έγκυρες προσπάθειες.

21 Μαρτίου 2017: Έναν εκλεκτό επισκέπτη είχε η προπόνηση της ομάδας άρσης βαρών της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Κάχι Καχιασβίλι. Ο Ολυμπιονίκης έχει… εμπιστευθεί τον ανιψιό του στην ομάδα της Ένωσης και πήγε να δει την προπόνηση και να μιλήσει με τους αθλητές και τους προπονητές του τμήματος.

8 Απριλίου 2017: Προκριματικοί αγώνες άρσης βαρών. Στους προκριματικούς αγώνες Άρσης Βαρών αγωνίστηκαν 15 αθλητές, νούμερο που φαντάζει εντυπωσιακό για ένα τμήμα που έχει μόλις 8 μήνες ζωής.

13-14 Μαϊου 2017: Ποντιακό Κύπελλο Δυναμικού Τριάθλου. Αγώνας μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Οι κορυφαίοι αθλητές από το Δυναμικό Τρίαθλο καθώς επίσης και από άλλα αθλήματα έρχονται και τιμούν τη διοργάνωση λαμβάνοντας μέρος. Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε η συμμετοχή του χρυσού παραολυμπιονίκη του Ρίο, Παύλου Μάμαλου, ο οποίος δε κρύβει τα αισθήματα του για την ΑΕΚ, δηλώνοντας άρρωστος Αεκτζής.

8 Ιουνίου 2017: Προκρίθηκαν στην εθνική ομάδα Άρσης Βαρών δύο αθλητές της ΑΕΚ. Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα της αγωνιστικής συνάντησης 20/5 και σύμφωνα με πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής και απόφαση του Δ.Σ. οι αθλητές του συλλόγου σας που συμπεριλαμβάνονται στις προκριματικές ομάδες για τους αγωνιστικούς στόχους (Παίδων/Κορασίδων-Εφήβων/Νεανίδων και Νέων αθλητών έως 23 ετών) είναι οι εξής: Φιλίππου Παντελεήμων, προκριματική ομάδα Παίδων, Χουτσισβίλι Γαβριήλ, προκριματική ομάδα Παίδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X