Τέλος εποχής, προάγγελος νέας λογικής (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Τέλος εποχής, προάγγελος νέας λογικής (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποτε, δεν υπήρχε χώρος για ξένους παίκτες. Μετά ήρθαν οι πρώτοι, κυρίως ως «ομογενείς». Ακολούθησε το άνοιγμα στις αγορές, η είσοδος δύο ξένων. Από το 1988 (στις 11 Δεκεμβρίου εκείνης της σεζόν, όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στο φινάλε), στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτρέπονταν τρεις ξένοι πριν έρθει ο νόμος Μποσμάν και αλλάξει τα πάντα.

Το φωτογραφικό αρχείο της διαδικτυακής ομάδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανακάλυψε μια σπάνια φωτογραφία που απεικονίζει τους Μίροσλαβ Οκόνσκι, Χένρικ Νίλσεν και Τόνι Σαβέβσκι. Φωτογραφία από τον Δεκέμβρη του 1988, όταν συνυπήρξαν στο ρόστερ της ΑΕΚ και οι τρεις, προτού ο Δανός (πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν), πάρει μεταγραφή για τον Ηρακλή.

Η τριπλέτα πρόλαβε να αγωνιστεί μια φορά, στο 4-2 της ΑΕΚ σε βάρος του Απόλλωνα. Σε εκείνο το ματς έπαιζε ο Μίροσλαβ Οκόνσκι, ενώ στο 57′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Χένρικ Νίλσεν στη θέση του Τζίμη Πατίκα. Μάλιστα, η νίκη επί του Απόλλωνα είχε τη σφραγίδα του Δανού. Μπήκε όταν το σκορ ήταν 2-2 (4′ Οκόνσκι, 40΄Μανωλάς – 19′ Αποστόλου, 24΄ Καραβέλης) και το μετέτρεψε σε 4-2 με μια κεφαλιά και ένα πέναλτι στο 74′ και ένα πέναλτι στο 87′.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X