Γκαγκάτσης: «Στημένοι όσοι με αποδοκίμασαν το 2004, είδατε τι έγινε όταν έφυγα στο ποδόσφαιρο»

Γκαγκάτσης: «Στημένοι όσοι με αποδοκίμασαν το 2004, είδατε τι έγινε όταν έφυγα στο ποδόσφαιρο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καθαρός σε όλες τις υποθέσεις που ενεπλάκη ως πρόεδρος της ΕΠΟ και δυσαρεστημένος για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται έκτοτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο δήλωσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία παρανομία στην υπόθεση της επιχορήγησης που είχε κάνει η UEFA επί των ημερών του για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Αναφερόμενος, δε, στο παρελθόν, σημείωσε ότι στο Καλλιμάρμαρο δεν τον έβρισαν 80.000 άνθρωποι, «αλλά μια στημένη μειοψηφία» και τόνισε ότι μετά την αποχώρησή του δεν είδε κάποια βελτίωση στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκαγκάτσης στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης»

Για τη δικαστική έρευνα στην υπόθεση της επιχορήγησης της UEFA προς ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας: «Το πληροφορήθηκα κι εγώ πριν 10 μέρες όταν με κάλεσε ο Πταισματοδίκης στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης. Με αυτή την υπόθεση είχε ασχοληθεί αρχικά το ΣΔΟΕ και ζήτησε να πάει στο αρχείο. Μπήκε με εντολή εισαγγελέα στο αρχείο. Φαίνεται όμως ότι σε κάποια εισαγγελέα του Πύργου δεν της άρεσε προφανώς αυτή η απόφαση και την άνοιξε ξανά».

Για το πού διατέθηκαν τα χρήματα: «Αυτό το 1 εκατ. ευρώ συν 300.000 ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΠΟ, πήγαν για το αθλητικό έργο στην Ηλεία. Κάτι που έγινε με τη συγκατάθεση της ΟΥΕΦΑ, η οποία το έλεγξε κιόλας. Ούτε χλοοτάπητας υπήρχε μέχρι τότε, ούτε κερκίδες, ούτε φωτισμός. Έγιναν όλα αυτά και η UEFA όχι μόνο έλεγξε ότι όλα τα χρήματα δόθηκαν εκεί, αλλά έστειλε και έγγραφο όπου εξέφρασε την ευαρέσκειά της. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, ήρθε και εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στα εγκαίνια. Τώρα γιατί άνοιξε ξανά αυτός ο φάκελος, θα το δούμε. Σας λέω ποια είναι η πραγματική αλήθεια. Υπάρχει έγγραφο του ΣΔΟΕ που λέει ότι όλα έγιναν νομίμως».

Για το αν ισχύει ότι αρχικά το ποσό δόθηκε ως πριμ σε προπονητή και μετά διατέθηκε για το έργο: «Αυτά είναι διαδικαστικά θέματα που δεν τα γνωρίζω και δεν τα γνώριζα. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Τα έργα έγιναν, ο εργολάβος πληρώθηκε. Τώρα αν έγινε η καταβολή διαφορετικά, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα. Η αλλαγή του σκοπού αφορά τα χρήματα του Δημοσίου. Για τα χρήματα της ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει ο σκοπός. Δεν έχω καμία ενημέρωση για κάτι τέτοιο και δεν καταλαβαίνω ποια είναι η απιστία σε βάρος της ΕΠΟ. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η υπόθεση θα αρχειοθετηθεί».

Για την τωρινή του παρουσία στη Σούπερ Λίγκα: «Έχω να καταθέσω κι ένα παράπονο. Εγώ είμαι υπάλληλος αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λίγκα. Ούτε έχω αποφασιστική αρμοδιότητα, ούτε τίποτα άλλο. Έχει παρθεί απόφαση από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας ώστε να μπορώ να υπογράφω ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι την τροποποίηση του καταστατικού. Σας ενοχλεί που είμαι υπάλληλος; Μόνο οι πεθαμένοι και ο Θεός δεν κάνουν λάθη. Δεν είμαι τίποτα από τα δυο».

Για τη θητεία του ως πρόεδρος στην ΕΠΟ: «Με τα καλά μου και τα κακά μου, υπήρξα πρόεδρος της ΕΠΟ. Για κάποιους είχα μόνο κακά, αλλά εν πάση περιπτώσει τελείωσε αυτή η περίοδος. Γιατί επιμένετε να γυρνάτε πίσω; Κατά την δική σας άποψη με αποδοκίμασαν 80.000 κόσμος στο Καλλιμάρμαρο. Κατά τη δική μου άποψη, ήταν μια μειοψηφία και μάλιστα στημένη.

Πέρασαν 13 χρόνια κι ακόμα επιμένετε να λέτε τα ίδια. Είναι στον αέρα τόσα θέματα της Σούπερ Λίγκας κι εσείς θέλετε να κάνουμε παρελθοντολογία. Ο καθένας κρίνεται από τα έργα και τις ημέρες του. Λέτε ότι τίποτα δεν έγινε στο ποδόσφαιρο επί Γκαγκάτση. Είδα τι έγινε λοιπόν όταν έφυγε ο Γκαγκάτσης. Φτάσαμε να έχουμε προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ. Αυτό έχω να πω, τίποτα άλλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X