Το «καυτό» θέμα Ούκιτς και οι επιλογές

Το «καυτό» θέμα Ούκιτς και οι επιλογές
Photo Credits: INTIME

Όταν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την συγκεκριμένη κίνηση της ΑΕΚ. Ο λόγος φυσικά δεν είχε να κάνει με την ποιότητα του, καθώς αυτή είναι αδιαμφισβήτητη και το είχε αποδείξει από την θητεία του στον Παναθηναϊκό,  αλλά σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση που βρισκόταν. Ο Ροκό Λένι Ούκιτς όμως απέδειξε πως είναι ακόμα εδώ! Αυτό το μαρτυρούν άλλωστε και τα εξαιρετικά στατιστικά του την σεζόν που μόλις τελείωσε.

Συγκεκριμένα ο Κροάτης αγωνίστηκε συνολικά σε 32 ματς εντός συνόρων (26 στην κανονική διάρκεια και 6 στα πλέι οφ) μετρώντας κατά μέσο όρο 27:32 λεπτά ανά παιχνίδι. Βοήθησε πάρα πολύ στο σκοράρισμα της ομάδας σημειώνοντας συνολικά 362 πόντους (11,31 πόντοι ανά παιχνίδι) με 83 τρίποντα, 49 δίποντα και 49 ελεύθερες βολές.

Εκτός από το σκοράρισμα ο Ούκιτς ήταν ο “μαέστρος” της φετινής ΑΕΚ μοιράζοντας 121 ασίστ (3,78 μ.ο ανά παιχνίδι).  Τέλος σημαντική ήταν η βοηθεία του και στην άμυνα εκτός από την επίθεση. Πιο συγκεκριμένα ο Ούκιτς μάζεψε 89 ριμπάουντ, 70 αμυντικά (2,19 ανά ματς) και 19 επιθετικά (0,59 ανα ματς).

Όπως είναι λογικό μετά από τέτοια σεζόν, η ΑΕΚ θα ήθελε να κρατήσει τον Ούκιτς και του χρόνου, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο. Αυτή την στιγμή η ανανέωση του Κροάτη “καίει” την Βασίλισσα και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο οποίος δεν θα ήθελε να χάσει με τίποτα έναν από τους ποιοτικότερους του παίκτες εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Μανωλόπουλος δεδομένα τον θέλει και τον εμπιστεύεται για την κλάση, την ποιότητα του, και το γεγονός ότι στα δύσκολα πάντα έπαιρνε την ΑΕΚ στις πλάτες του. Ακόμη και στα βατά ματς ο Ούκιτς ήταν εκεί να… καθαρίσει όταν έπρεπε. Κάτι που τον έφθειρε εν συνεχεία στο φινάλε της σεζόν που έβγαλε τραυματισμούς.

Toν προσεχή Δεκέμβρη γίνεται 33, αλλά στην ΑΕΚ είναι πολυτέλεια να χάσουν τον… μαέστρο που κατάφεραν να βρουν με τόσο κόπο και μετά από τόσες αλλαγές πλέι μέικερ τα τελευταία χρόνια. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό στήριγμα (ακούγεται ξανά το όνομα του Αθηναίου), αλλά και να μπαίνει σιγά-σιγά στην ομάδα με περισσότερο χρόνο και ο Μωραϊτης.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X