Με τη μαγκιά της, η ΑΕΚ ξανά στο Champions League!

Μελισσανίδης για... πριμ Champions League: «Εδώ είμαι!»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα αστέρια πάμε. Σας το είχαμε πει από την Κυριακή, πως η ΑΕΚ ετοιμαζόταν για πτήση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό έγινε απόψε, με την Ενωση να περνά με μαγκιά και τσαμπουκά από τη Νέα Σμύρνη, να ξεχειλίζει από πάθος και να νικά με 2-1. Νίκη, που σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, τη φέρνει πρώτη και καλύτερη στη διαδικασία των πλέι οφ και να ετοιμάζεται για να κουνήσει σεντόνι ξανά έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια. Μεγάλο ματς ο Μάνταλος, συγκλονιστικός ο Σιμόες, τρομερό γκολ από τον Αραούχο.

Η έμπνευση του Χιμένεθ στο ξεκίνημα, ήταν να διατηρήσει τη διάταξη που την Κυριακή νίκησε ξανά τον ΠΑΟΚ, αλλά να παίξει ξανά το στοίχημα του Αλμέϊδα. Αποτυχημένη επιλογή, δεδομένου πως ο Πορτογάλος αποδείχθηκε εκ νέου κατώτερος των προσδοκιών και αποχώρησε τραυματίας πριν το 20λεπτο. Υπήρξε και άλλη αλλαγή, με την επιστροφή του Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας. Επίσης αποτυχημένη, με τον Βραζιλιάνο να ταλαιπωρείται πολύ από τον Μπεν και να μη βοηθά καθόλου επιθετικά.

Η μοναδική θετική αλλαγή αφορούσε την είσοδο του Βράνιες στην 11άδα, με τον Βόσνιο να είναι με διαφορά ο καλύτερος στην άμυνα της ΑΕΚ. Η Ενωση μπήκε δυνατά, πίεζε ψηλά στην άμυνα του Πανιωνίου και δεν επέτρεπε να υπάρχει κυκλοφορία της μπάλας. Φαινόταν να ελέγχει το ματς, μολονότι δεν είχε κάποια μεγάλη φάση σε αυτό το διάστημα. Αλλά κάπου εκεί, διαδοχικές αδράνειες στην αμυντική λειτουργία οδήγησαν σε ακόμα ένα τζάμπα γκολ.

Οι παίκτες του Πανιωνίου βρήκαν χώρους και την παραμικρή αντίσταση για να φτάσουν σε ευκαιρία με τετ α τετ απέναντι στον Ανέστη και από το πουθενά, πήραν προβάδισμα στο σκορ. Η ΑΕΚ φάνηκε να απορρυθμίζεται, αλλά στη συνέχεια – κυρίως όταν ο Μάνταλος μεταφέρθηκε στο πλάι του Αραούχο – άρχισε να πιέζει. Η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου και ήρθε όταν ο αρχηγός έπαιξε ιδανικά το 1-2 με τον Αργεντινό και άνοιξαν στα δύο την άμυνα του Πανιωνίου.

Η ΑΕΚ ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Ο Μάνταλος έκανε όλο το παιχνίδι, ο Αραούχο ήταν πολύ δραστήριος και σε συνδυασμό με την άνοδο του Λάζαρου, έκλεισαν τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο. Υπήρξαν 2-3 ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευθεί. Είχε πάντως απόλυτο έλεγχο του ματς, κυρίως χάρη στο φοβερό και τρομερό δίδυμο των Σιμόες, Γαλανόπουλου, που έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος είχε ξεμείνει και από δυνάμεις, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό της, να έχει την κατοχή της μπάλας και να αναζητά τρόπο να φτάσει στο γκολ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο θετικά, όταν ο Πανιώνιος έμεινε με παίκτη λιγότερο, με τον Ανέστη να κερδίζει έξυπνα την αποβολή του Μπεν με δεύτερη κάρτα. Οσα κέρδισε η ΑΕΚ όμως, τα πέταξε με μια κλωτσιά με την απευθείας αποβολή του Λάζαρου στο 64’.

Παρά την επαναφορά των ισορροπιών, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να είναι η ομάδα που έψαχνε με μεγαλύτερο πείσμα το γκολ. Αν και με δέκα παίκτες από κάθε ομάδα, το ματς είχε χαρακτήρα ροκ. Έστω και έτσι, η μεγάλη φάση για την Ενωση ήρθε και μάλιστα με τον πλέον ιδανικό παίκτη που θα μπορούσε να βρεθεί σε τελείωμα φάσης. Αλλά ο Αραούχο σημάδεψε ψηλά και άστοχα, ξοδεύοντας μια τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα η ΑΕΚ.

Ωστόσο, η ΑΕΚ άξιζε ένα γκολ και το κυνήγησε. Η είσοδος του Αϊντάρεβιτς έκανε φανερό πως ο Χιμένεθ έψαχνε κάτι από στημένες μπάλες. Ετσι ήρθε και το γκολ, έστω και αν ο Σουηδός δεν συμμετείχε στη φάση. Ο Μάνταλος έκανε εξαιρετικό γέμισμα από φάουλ μέσα στην περιοχή, ο Αραούχο ξέφυγε από την άμυνα του Πανιωνίου και με υπέροχη γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη και έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη. Στο μικρό διάστημα που απέμεινε, η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, αλλά πήρε τη νίκη χωρίς να κινδυνεύσει ούτε κατ’ ελάχιστο.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-4-1-1): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80’ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος (85’ Βινίσιους), Αραούχο, Αλμέϊδα (17’ Μπακασέτας)

Πανιώνιος (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοάτα (78’ Ταπόκο), Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Μασούρας (85’ Μαχμούτοβιτς), Γεσίλ (61’ Λάμπρου)

Ο Μάνταλος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Τσιγκρίνσκι (28’), Γαλανόπουλο (61’), Βράνιες (62’), Ντίντακ (74’), Σιμόες (76’), Αραούχο (82’), Βινίσιους (90’+), Μπεν (40’), Γιαννιώτη (76’), Λάμπρου (90’+), ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μπεν στο 57΄ και με απευθείας κόκκινη τον Χριστοδουλόπουλο στο 64’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X