Μαύρος: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη για την υποστήριξη στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας μου»

Μαύρος: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη για την υποστήριξη στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας μου»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αυτοβιογραφία Θωμά Μαύρου:
«Ευχαριστώ την ΑΕΚ και τον κ. Μελισσανίδη για τη βοήθεια και την υποστήριξη στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας μου» Ο Θωμάς Μαύρος επιστρέφει! Δυστυχώς όχι στα γήπεδα, αλλά στα… βιβλιοπωλεία.
Η αυτοβιογραφία του μεγάλου άσου της ΑΕΚ για πάνω από μια δεκαετία (1976-87) και κορυφαίου σκόρερ της Α’ Εθνική με 260 γκολ (1970-1991 με ΑΕΚ και Πανιώνιο) κυκλοφορεί ήδη σε όλη την Ελλάδα από τον εκδοτικό οίκο ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ με τίτλο «ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΘΕΟΣ» και δίνει την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να ξαναζήσει μέσα από τις σελίδες του εκείνα τα ωραία χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αλλά και στους νεότερους δίνεται η ευκαιρία να διδαχθούν για το πώς μπορείς να ξεκινήσεις παιδί από μια λαϊκή γειτονιά και να φτάσεις στην κορυφή.
Μιλώντας ο Θωμάς Μαύρος μαζί μας, σε αυτό στάθηκε πιο πολύ: στον παιδευτικό χαρακτήρα του βιβλίου. «Εδώ και χρόνια είχα αρκετές προτάσεις να εκδώσω μια αυτοβιογραφία, αλλά δεν το αποφάσιζα. Τώρα ήταν ο καιρός να πω πέντε πράγματα. Τώρα βρήκα το… κεντρικό νόημα. Εδώ και περίπου δύο χρόνια δουλεύουμε πάνω σε αυτό με τους ανθρώπους της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ και ειδικά με τη Μαρία Ντότσικα και τη Βασιλική Τσουρή που ανέλαβαν την έρευνα και τη συγγραφή. Στόχος μου δεν ήταν να κάνω μια απλή αυτοβιογραφία και να υπενθυμίσω πράγματα που λίγο-πολύ έχουν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά να βγει κάτι σαν διήγημα, από το οποίο μπορεί κάποιο νέο παιδί να εμπνευσθεί και να διδαχθεί για το πώς πρέπει να πορευθεί στο ποδόσφαιρο ή σε ό,τι άλλο θέλει να ακολουθήσει».
Αυτό που περιγράφεται σε όλο το βιβλίο, είναι η αλήθεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του Θωμά Μαύρου: ένας διαρκής αγώνας με «αντίπαλο» τον ίδιο του τον εαυτό, ώστε να γίνεται συνεχώς όλο και καλύτερος. «Το ποδόσφαιρο είναι… βουνό, είναι ένας δρόμος ανηφορικός και έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο εσένα τον ίδιο και κανέναν άλλο» δηλώνει χαρακτηριστικά. «Τα προβλήματα δεν έρχονται από τους εξωτερικούς εχθρούς αλλά από εμάς τους ίδιους. Θυμάμαι τον πατέρα μου που ακόμα κι αν είχα βάλει πέντε γκολ, η κριτική του ήταν πάντα αυστηρή. Κι εγώ έτσι έμαθα. Η προπόνηση με την ομάδα δεν μου ήταν ποτέ αρκετή. Είχα μάθει από μικρός να δουλεύω και μόνος μου. Ήταν σκληρό και ψυχοφθόρο, αλλά ήταν και εποικοδομητικό. Όλα αυτά περιγράφω μέσα στο βιβλίο και θα είμαι ευτυχής αν μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρξει έστω και ένα παιδί που θα έρθει και θα μου πει ότι όσα διάβασε μέσα σε αυτό το βιβλίο, του έδωσαν έμπνευση να ξεκινήσει και να προσπαθήσει».
Την ερχόμενη Τετάρτη, τη μέρα που οι δύο ομάδες της ζωής του θα τεθούν αντιμέτωπες στην τελευταία αγωνιστική των play-offs, ο Θωμάς Μαύρος θα κλείσει 63 χρόνια ζωής. Εδώ και δυόμιση δεκαετίες έχει πάψει να είναι ποδοσφαιριστής, αλλά κανείς δεν τον ξεχνά. Η εκδοτική προσπάθεια που ως τίτλο έχει το όνομά του, αγκαλιάζεται ήδη από το αναγνωστικό κοινό, αλλά έχει και την αρωγή ανθρώπων και φορέων που αναγνωρίζουν το ιστορικό μέγεθος αυτού του ονόματος.
Η εταιρεία πετρελαιοειδών AEGEAN και ο ΟΠΑΠ στήριξαν χορηγικά την έκδοση, ενώ πολλές ακόμα ήταν οι εταιρείες που υποστήριξαν το εγχείρημα. «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους» δηλώνει ο Θωμάς Μαύρος. «Ειδικά την ΑΕΚ για την υποστήριξή της στην προβολή του βιβλίου. Και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το ενδιαφέρον που έδειξε».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X