Εκδίκηση μέσα στο σπίτι τους και φουλ για «σεντόνι»

Εκδίκηση μέσα στο σπίτι τους και φουλ για «σεντόνι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, δεν πρόλαβε να κρυώσει καλά καλά, από το έγκλημα και το κλεμμένο κύπελλο και ήρθε. Μέσα στο σπίτι τους, την ώρα που πήγαν να γιορτάσουν, η Ενωση τους έκανε την…κηδεία. Η ομάδα του Χιμένεθ, με τσαμπουκά και σωστό αγωνιστικό σχέδιο, επικράτησε κατά κράτος του ΠΑΟΚ και τον νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντίντακ, έπειτα από ασίστ του Μάνταλου. Μόνο με 1-0, γιατί η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει θρίαμβο μέσα στην Τούμπα. Αλλά αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί της νίκης, που βάζουν από την πρεμιέρα των πλέι οφ την ΑΕΚ στην κορυφή, πρώτο φαβορί για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκριτικά με το ματς του Βόλου μια εβδομάδα πριν, αυτήν τη φορά ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ που επέλεξε να παραταχθεί με ενισχυμένο κέντρο. Το 4-3-3, με τον Σιμόες κόφτη και τους Γαλανόπουλο και Αϊντάρεβιτς εσωτερικούς χαφ, ήταν το κλειδί για να μπει η ΑΕΚ δυνατά και να αναλάβει εξ αρχής τα ηνία του ματς. Ειδικά στα πρώτα 15 λεπτά, δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο και οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Το γκολ του Ντίντακ έπειτα από τον υπέροχο συνδυασμό και την πάσα πάρε βάλε του Μάνταλου, έμοιαζε λίγο για τον καταιγιστικό ρυθμό της ΑΕΚ. Οι ευκαιρίες ήταν διαδοχικές, με το τετ α τετ του Μάνταλου, αλλά και το απίστευτο τετ α τετ του Αραούχο, που έβγαλε με απίστευτο τρόπο ο Γλύκος. Δίχως καμία δόση υπερβολής, η ΑΕΚ έπρεπε να είχε καθαρίσει το ματς από εκείνο το διάστημα, όταν έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στην Τούμπα.

Ο Ιβιτς άρχισε να ψάχνεται και να αλλάζει θέσεις σε παίκτες του. Η μετατόπιση του Μπίσεσβαρ (του πιο δραστήριου παίκτη του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο), άρχισε να ισορροπεί το ματς. Όπως ήταν και φυσιολογικό παίζοντας στην έδρα της, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε χώρο στη μεσαία γραμμή και απέκτησε τον έλεγχο της μπάλας. Δεν απείλησε, παρά μόνο σε μια φάση στην κόντρα, την άμυνα της ΑΕΚ, που είχε λύσεις με τον σούπερ Βράνιες να καθαρίζει τα πάντα.

Η ΑΕΚ έβγαλε εύκολα το διάστημα της πίεσης. Το ώριμο και δυναμικό παιχνίδι του Σιμόες στο κέντρο, τα κλεψίματα του Αϊντάρεβιτς και ο δυναμισμός του Γαλανόπουλου, έδιναν στην Ενωση την ευκαιρία να ελέγχει το ματς. Βέβαια, οι ευκαιρίες δεν γίνονταν πια με τη…σέσουλα όπως στο ξεκίνημα, αλλά η ΑΕΚ είχε καταστάσεις που θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γλύκου.

Το μεγάλο ζήτημα της ΑΕΚ ήταν – όπως και στον τελικό – πως δεν μπορούσε να βάλει στο ματς τον Αραούχο, με τον Αργεντινό να είναι αποκλεισμένος από τα στόπερ του ΠΑΟΚ. Κατάσταση που χειροτέρεψε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ενωση να παραχωρεί γήπεδο στον ΠΑΟΚ και να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας. Γι’ αυτό, φάνταζε λογική η αντικατάσταση του Αργεντινού.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα με την είσοδο του Μπακασέτα, αλλά αναγκάστηκε να κάνει διπλή κίνηση με τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου και την αντικατάσταση από τον Γιόχανσον. Η ΑΕΚ συνέχισε με 4-3-3, έχοντας πλέον τον Λάζαρο αριστερά να κάνει πλακίτσα στον Κίτσιου και τον Αλμέϊδα να προσπαθεί να σπάει μπάλες για τους μεσοεπιθετικούς που ακολουθούσαν.

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το κάνει ροκ. Συνεχείς διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, σπριντ του Ιβιτς και μπούλινγκ στον βοηθό, ψευτομαγκιές από τον Κίτσιου, θέατρο για να κερδίσει και πέτσινο πέναλτι από τον Ενρίκε. Ο,τι και αν σκαρφίστηκαν, δεν βρήκαν αποτέλεσμα και η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη και καθαρότατη νίκη, που την κάνει πρώτο φαβορί πλέον για το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr, πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος (72’ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (62’ Αλμέϊδα)

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς, 4-2-3-1): Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (67’ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς

Ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Χριστοδουλόπουλο (37’), Μάνταλο (44’), Αϊντάρεβιτς (52’), Σιμόες (75’), Ντίντακ (88’), Μπακασέτα (90’+), Μάτος (42’), Κάμπος (52’), Ενρίκε (77΄), Πέλκας (86’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X