Το αίμα κυλάει, (αγωνιστική) εκδίκηση ζητάει

Το αίμα κυλάει, (αγωνιστική) εκδίκηση ζητάει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες που μεσολάβησαν από το Σάββατο ήταν δύσκολες για όλες. Με εκνευρισμό, με εμφανή τα ίχνη του σοκ και της απογοήτευσης, με αμηχανία. Καταγράφηκαν όλα εδώ, τα συζητήσαμε, τα αναλύσαμε, ο καθένας οδηγήθηκε σε συμπεράσματα για όσα συνέβησαν, πριν και στη διάρκεια του τελικού. Αλλά πλέον, φτάσαμε στο μετά. Και αυτό το «μετά», περιλαμβάνει το κόλπο της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που περνά μέσα από την Τούμπα.

Ας ξεκινήσω με κάτι που θεωρώ βάση της συζήτησης. Ξεκινώντας τη διαδικασία με χάντικαπ δύο πόντων έναντι του ΠΑΟΚ (και ενός από τον Παναθηναϊκό), για την ΑΕΚ το αυριανό ματς είναι από εκείνα που λέμε δίχως αύριο. Ακόμα και εάν δεν υπάρξει κάποια τιμωρία με αφαίρεση πόντων, στο ενδεχόμενο που η διαφορά ανοίξει στους πέντε, επί της ουσίας τελειώνει το θέμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ θα έχει να παλέψει μόνο για αποφύγει την 4η θέση και την είσοδο σε προκριματικά από τον Ιούνιο. Ειδάλλως, είτε 2η καταταγεί, είτε 3η, καμία ουσιαστική διαφορά δεν έχει.

Αρα, η αυριανή αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία και σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία και του στόχου για το Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι το τελευταίο που μπορεί να δώσει χαρά στη σεζόν. Και τώρα που φαίνεται πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να δώσει παρουσία του κόσμου της τα δύο συνεχόμενα ματς εντός με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό, μπορεί να προσδοκά ό,τι εάν φύγει αλώβητη (πολύ περισσότερο με νίκη) από την Τούμπα, έχει βάσιμες ελπίδες να τα καταφέρει.

Ετσι και αλλιώς, περί δυναμικότητας και σύγκρισης των δύο ομάδων, δεν υπάρχει τίποτε που να άλλαξε την άποψη που είχα εκφράσει και προ του τελικού. Κατά τη δική θεώρηση των πραγμάτων, το ματς χάθηκε αφ’ ενός στην προετοιμασία του ματς και στη συνειδητοποίηση της σημασίας του και αφ’ ετέρου, στην αντιμετώπιση των γραφικοτήτων που εκδηλώθηκαν σε όλα τα επίπεδα.

Είναι γεγονός, πως παρά την ωραιοποιημένη κατάσταση που επιχείρησαν να εμφανίσουν κάποιοι, ο Μελισσανίδης ακόμα «βράζει» για όσα συνέβησαν. Όχι μόνο δεν είχε γνώση των όσων θα γίνονταν, όχι μόνο αιφνιδιάστηκε από συμπεριφορές, αλλά είναι δεδομένο πως πλέον το φυσάει και δεν κρυώνει. Και ας υπήρξαν αυτήν την εβδομάδα, ουκ ολίγες – δημόσιες και ιδιωτικές – προσπάθειες από την πλευρά του ΠΑΟΚ για να πέσουν οι τόνοι και να φανεί πως δεν έγινε και τίποτα.

Εγινε και παραέγινε. Χάθηκε, για την ακρίβεια κλάπηκε, ένα τρόπαιο. Η καχυποψία και η αμφισβήτηση στα λόγια που έμειναν λόγια, είναι δεδομένη από την πλευρά της ΑΕΚ. Μπορεί να μην συνδυάζεται με κραυγές και να έχει μείνει μόνο στην ανακοίνωση της περασμένης Κυριακής, αλλά η αλήθεια είναι πως στα υψηλά κλιμάκια της ΑΕΚ δεν μπορεί να χωνευτούν όσα συνέβησαν το Σάββατο.

Μη λησμονείτε, πως στο διάστημα που μεσολάβησε, υπήρξαν ακόμα 2-3 περιστατικά που έδειξαν πως πλέον οι δύο πλευρές έχουν πολλά για να διαφωνούν. Θυμηθείτε την υπόθεση του Μπίκα και το θέμα που έθεσε η ΑΕΚ, πετυχαίνοντας την αντικατάσταση του. Κυρίως σε ηθικό επίπεδο και ως απόδειξη, πως δεν μπορεί πια να θεωρούνται δεδομένα πράγματα με τον ΠΑΟΚ. Γιατί ως προς τον Μπίκα, δεν υπήρξε ποτέ από την ΑΕΚ άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του.

Υπήρξε η ηθική δικαίωση με τον Καλφόγλου. Είναι ξεκάθαρο προς όσους καταλαβαίνουν όσα γίνονται, πως η παραίτηση ήταν ένας εύσχημος τρόπος να τον ξαποστείλουν. Στην πραγματικότητα, ο Καλφόγλου πρόλαβε να παραιτηθεί προτού τον παραιτήσουν. Διότι εύλογα, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να επέτρεπε να μπει ξανά σε γήπεδο ο χασάπης του Βόλου με το κλεμμένο κύπελλο.

Τελευταίο κρούσμα, αλλά το πλέον σημαντικό κατά την άποψη μου, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από τον Καλογερόπουλο από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Αν και δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του, αν και μόνο ο Ολυμπιακός κυνηγά τον αστυνομικό στο επάγγελμα διαιτητή, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να σηκώσει την παντιέρα. Λίγες μέρες μάλιστα, έπειτα από την παρουσία των Κομίνη, Καλφόγλου στον τελικό.

Όλα αυτά, δείχνουν πως πλέον δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι μια κόντρα, είναι μια ευκαιρία για (αγωνιστική) εκδίκηση. Ετσι πράττουν οι μεγάλες ομάδες, όταν δέχονται κατραπακιές. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει στο γήπεδο με τσαμπουκά, με σωστό σχεδιασμό από τον Χιμένεθ και με συνθήκες που θα επιτρέπουν καθεστώς ισονομίας, για να πάρει τη νίκη. Πρέπει να δώσει τα πάντα για να πάρει τη νίκη και να αποκτήσει εκείνη το πλεονέκτημα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X