Όταν ο Θανάσης Βέγγος γέμιζε τη Νέα Φιλαδέλφεια

Όταν ο Θανάσης Βέγγος γέμιζε τη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 3 Μαΐου του 2011, έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος. Είχε προλάβει να κάνει την Ελλάδα να γελάσει και να κλάψει. Ήταν ο «καλός άνθρωπος» όλων των Ελλήνων. Η αθάνατη ελληνική ψυχή, ο κυνηγημένος Έλληνας που έτρεχε για να προλάβει τη ζωή.

Ο Θανάσης Βέγγος, αγαπήθηκε για το ήθος του και την αυθεντικότητα του, αλλά κυρίως για την αλήθεια και την ειλικρίνεια του. Μια αλήθεια, που την έβγαζε στις δηλώσεις του, στις κουβέντες του, στις ατάκες του, στη στάση του για τη ζωή, μας κυρίως στο πρόσωπο του.

Ένας άνθρωπος, που όπως είχε πει κάποτε «στη γάλερα της ζωής του, τράβηξε πολύ κουπί».

Η ιστοσελίδα Sportfm.gr θυμήθηκε την ημέρα που ο αξέχαστος ηθοποιός γέμισε τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη 20 Μαρτίου του 1978, στη Νέα Φιλαδέλφεια, διεξήχθη παιχνίδι ανάμεσα στους ηθοποιούς και τους δημοσιογράφους της εποχής, με σκοπό να ενισχυθεί το ταμείο καλλιτεχνών, αφού είχαν κατέβει σε απεργία εξαιτίας της κόντρας τους με την κρατική τηλεόραση για τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο Θανάσης Βέγγος, αγωνίστηκε με την ομάδα των ηθοποιών. Ήταν η εποχή που μεσουρανούσε. Για χάρη του, μαζεύτηκαν στο γήπεδο περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κάποιοι από τους οποίους πλήρωναν για έναν μαγικό χαρτάκι ακόμα και στην μαύρη αγορά. Όλοι ήθελαν να δουν τον Βέγγο να παίζει μπάλα.

Σε εκείνο το ματς πέτυχε δύο γκολ, ενώ δέχθηκε κίτρινη κάρτα, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του διαιτητή. Ο Βέγγος, έκανε ιπποτικά δύο βήματα πίσω και υποκλίθηκε στον ρέφερι, για να ηρεμήσει τους θαυμαστές του.

Επική – ιστορική πλέον – είναι η φράση του στο τέλος του παιχνιδιού. Ο χαμογελαστός Θανάσης Βέγγος, μπήκε στα αποδυτήρια των δημοσιογράφων και ζήτησε συγνώμη. Μάλιστα τους είπε… «καλοί μου άνθρωποι, συγνώμη αν σας κούρασα».

Αυτός ήταν ο Βέγγος. Ένας σταρ της διπλανής πόρτας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X