ΕΛ.ΑΣ: «Αξιόπιστες μαρτυρίες δένουν τα επεισόδια»

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για την έξτρα ασφάλεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Η ΕΛΑΣ έχει ήδη συγκεντρώσει ορισμένες καταθέσεις ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Πλατανιά από τις οποίες έχει αποκτήσει σχετικά σαφή εικόνα για τα επεισόδια που υπήρξαν στον αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς, στο γήπεδο Καραϊσκάκης πριν από ένα περίπου μήνα. Πρόκειται για καταθέσεις όπου υπάρχει  περιγραφή των συμβάντων και της αλληλουχίας των γεγονότων κι οι οποίες κρίνονται σε γενικές γραμμές αξιόπιστες.  Η έρευνα που πραγματοποιείται από την Ασφάλεια Χανίων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ  και θα περιλαμβάνει τις καταθέσεις περίπου 30 ατόμων με βάση ερωτηματολόγια που έστειλε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής , ύστερα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πειραιά. Υπήρξαν αθλητές που ήσαν ιδιαίτερα «προσεκτικοί», επιφυλακτικοί ή αρνητικοί στις καταθέσεις τους κι άλλοι που αναφέρθηκαν σε επιθέσεις σε βάρος τους. Με αναφορές που φαίνεται να «διασταυρώνονται» μεταξύ τους κι οι οποίες όμως επανεξετάζονται ενδελεχώς για να μην μείνει καμιά σκιά. Από την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα σε αυτές τις καταθέσεις δεν αναγνωρίζονται και δεν κατονομάζονται πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια από την πλευρά της γηπεδούχου ομάδας. Ωστόσο περιγράφονται καταστάσεις και περιστατικά μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου. Επιπλέον έχει προσδιορισθεί και χαρτογραφηθεί που βρισκόταν τις κρίσιμες ώρες ο κάθε αθλητής ή παράγοντας του Πλατανιά για να μην υπάρξουν παρανοήσεις και συγχύσεις».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας από το κτίριο της Λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την πολυσυζητημένη έρευνα που πραγματοποιείται στην Κρήτη σχετικά με τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών και παραγόντων της ΠΑΕ των Χανίων για τα επεισόδια στο «γήπεδο Καραισκάκης» την 1η Απριλίου 2017, τα οποία διαψεύδονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο διακύβευμα ποδοσφαιρικών κι όχι μόνο συμφερόντων , γύρω από αυτό το παιχνίδι. Οπως κι ότι πολλοί αθλητές συνεκτιμούν το ποδοσφαιρικό μέλλον τους, τις ισορροπίες μεταξύ των διάφορων ομάδων κλπ. Γι αυτό κι η ΕΛΑΣ χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και κατά απόλυτο και σοβαρό τρόπο, την συγκεκριμένη  ιδιόμορφη έρευνα. Κι όλοι πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση της για να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα, πέρα από ανακοινώσεις ή διαρροές. Σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν πρέπει να βιάζεται…»

Προφορικές αναφορές για προσπάθεια επηρεασμού 

Πάντως στελέχη της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι στην διάρκεια της έρευνας αυτής έγιναν δέκτες προφορικών αναφορών για προσπάθεια επηρεασμού – σε Αθήνα αλλά και Κρήτη – βασικών μαρτύρων της υπόθεσης ώστε να μην καταθέσουν.

Ωστόσο αυτές οι περίεργες «προσεγγίσεις»  πιθανόν να μην αποτυπωθούν στην δικογραφία. Κι αυτό γιατί, εκτός των άλλων, ο φάκελος που σχηματίζεται στην Κρήτη  βασίζεται στην «τυποποιημένη» φόρμα ερωτήσεων που έχουν στείλει οι υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής όπου δεν είχε προβλεφθεί το παρασκήνιο του τελευταίου τετραημέρου.

Πηγή: Sdna.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X