Ρήτρα 2 εκατ. ευρώ για Αραούχο και άλλη ελληνική ομάδα!

Τους γλέντησε ο Σέρχιο, πλακίτσα στον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο όρος-προστασίας της Ενωσης σε περίπτωση που η Λας Πάλμας θελήσει να δανείσει τον παίκτη αλλού μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018, το 20% δικαιωμάτων που διατηρεί η Μπόκα Τζούνιορς και οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ για να κρατήσει τον 25χρονο παιχταρά και τον επόμενο χρόνο στη δύναμή της.

ην ύπαρξη ρήτρας ύψους 2 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα πάρει η ΑΕΚ από τη Λας Πάλμας αν η ισπανική ομάδα δεν θελήσει να επεκτείνει τον δανεισμό του Σέρχιο Αραούχο στην Ένωση και αποφασίσει να τον δανείσει σε άλλη ελληνική ομάδα είτε το καλοκαίρι (2017) είτε τον Ιανουάριο του 2018, αποκαλύπτουμε σήμερα.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον νεαρό Αργεντινό που έχει τρελάνει όλο τον κόσμο με τις εμφανίσεις του και την επόμενη χρονιά στο ρόστερ της κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει.

Πρωτίστως με επέκταση του δανεισμού του για ένα ακόμη χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και να πέσει στο τραπέζι πρότασης για οψιόν συνιδιοκτησίας. Επειδή όμως για τους χειρισμούς που θα υπάρξουν επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή» (το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Μελισσανίδης και δεν το μοιράζεται ούτε με τους στενούς συνεργάτες τους), αυτή τη στιγμή ουδείς μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Γι αυτό ας μείνουμε σε ό,τι υπάρχει ως τώρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένη πληροφορία μας, η συγκεκριμένη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ «μπήκε» ως άμεση απαίτηση (μια μορφή ασφάλειας) της ΠΑΕ ΑΕΚ το βράδυ που η Λας Πάλμας άλλαξε τους όρους της αρχικής συμφωνίας από 6μήνες συν ένα χρόνο οψιόν δανεισμού (με δικαίωμα σε ΑΕΚ και παίκτη όπως ήταν αρχικά) σε μόνο έξι μήνες.

Όπως είναι γνωστό η ΑΕΚ δεν ήθελε με τίποτα τότε να χαλάσει η μεταγραφή και αναγκάστηκε να «υποκύψει» στην αλλαγή προθέσεων των Ισπανών ώστε να έρθει ο Σέρχιο Αραούχο στην Ελλάδα έστω και δανεικός αρχικά για 6 μήνες. Σκοπός των διοικούντων την Ενωση ήταν –και εξακολουθεί να είναι απείρως περισσότερο, πλέον, μετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις του νεαρού φορ, πόσο μάλλον την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος- η παραμονή του στην ΑΕΚ. Κάτι το οποίο επιθυμούν «τρελά» οι διοικούντες και οι οπαδοί.

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως να δούμε αυτή τη πτυχή της υπάρχουσας συμφωνίας, προτού προχωρήσουμε στο τι είναι πιθανό να πράξει η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να κρατήσει τον παίκτη, κάτι που για την ώρα είναι δύσκολο να προσεγγιστεί πάντως καθώς επικρατεί άκρα… μυστικότητα.

Οι άνθρωποι της Ένωσης θέλησαν την ώρα που η Λας Πάλμας ανέτρεψε την αρχική συμφωνία, να περάσουν στα συμβόλαια και έναν όρο ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε τυχόν ριζική αλλαγή προθέσεων της Λας Πάλμας όταν έφτανε η ώρα για νέες διαπραγματεύσεις. Θεωρώντας, προφανώς, ότι ο Αραούχο δεδομένα θα έκανε τη διαφορά (όπως συνέβη) στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ετσι λοιπόν απαίτησαν και τελικά πέτυχαν την ύπαρξη ρήτρας στα συμβόλαια. Η ρήτρα είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ και θα κληθεί να την καταβάλλει η Λας Πάλμας στην ΑΕΚ στην περίπτωση που θελήσει να δανείσει τον Αραούχο όχι στην Ενωση αλλά σε άλλη ελληνική ομάδα, τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους. Είτε το καλοκαίρι του 2017 είτε τον Ιανουάριο του 2018. Δηλαδή η ρήτρα ισχύει ακόμη κι αν ο Αραούχο επιστρέψει στον Ιούνιο στην Ισπανική ομάδα κι αυτή αποφασίσει μετά από καιρό να τον δανείσει εκ νέου σε άλλη ελληνική ΠΑΕ την πρώτη μεταγραφική περίοδο του νέου έτους.

Στην ΑΕΚ, μάλιστα, εκτιμούν ότι νομικά αυτός ο όρος μπορεί να τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν χρήματα ακόμη και αν η Λας Πάλμας δεν δανείσει αλλά πουλήσει τον παίκτη σε άλλη ελληνική ομάδα. Όμως αυτό δεν αποτελεί θέμα της.. παρούσης.

Το 20% της Μπόκα, ο ρόλος του πατριού και οι επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ

Η περίπτωση Αραούχο, όπως και πολλών άλλων σπουδαίων Αργεντινών ποδοσφαιριστών, μόνο… απλή δεν είναι σε ό,τι αφορά το θέμα «ιδιοκτησίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Μπόκα Τζούνιορς διατηρεί ποσοστό 20% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Με δυό λόγια όποια ομάδα θελήσει να αγοράσει τον Αραούχο θα πρέπει να συμφωνήσει όχι μόνο με τη Λας Πάλμας αλλά και με τη Μπόκα.

Για την ώρα στην Ενωση προσπαθούν να έχουν απόλυτα ευχαριστημένο όχι μόνο τον νεαρό Αργεντινό φορ αλλά και τον πατριό του, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του. Ο συγκεκριμένος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην αρχισκάουτερ της ΑΕΚ Αλεξ Ντε Μπαρτόλο (ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ερχομό του παίκτη στην Ελλάδα και πριν από περίπου ένα μήνα είχε δηλώσει ότι ο Αραούχο θέλει να παραμείνει στην Ενωση) αλλά και τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ και νυν της Λας Πάλμας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Στις προσεχείς ημέρες λογικά θα μάθουμε ποιες κινήσεις έχει κάνει (ή θα κάνει) η ΑΕΚ προς την Ισπανική ομάδα για να συζητήσουν την «υπόθεση Αραούχο». Σκοπός της Ενωσης να πείσει τη Λας Πάλμας για επέκταση δανεισμού ενός χρόνου ακόμη (με πολύ υψηλό αντάλλαγμα αυτή τη φορά, όχι 200.000 που ήταν για το εξάμηνο, πιθανότατα έως και ενός εκατ. ευρώ). Η ΑΕΚ θα χρησιμοποιήσει, ανάμεσα στα άλλα, και την επικείμενη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (κάτι που δεν ισχύει για την ισπανική ομάδα) θεωρώντας ότι μέσα από αυτά τα παιχνίδια ο Αραούχο μπορεί να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο και φυσικά να αυξηθεί το κασέ του. Δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι με κάποιο τρόπο ακόμη και πρόταση για επέκταση δανεισμού με οψιόν συνιδιοκτησίας, κάτι που είχε συζητηθεί προ καιρού στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όμως, επαναλαμβάνω, πως αυτή τη στιγμή μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Και τούτο γιατί το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δίχως να το μοιράζεται με κάποιον άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και το αφεντικό της ΑΕΚ θέλει την παραμονή του παίκτη, ενώ γνωρίζει φυσικά πόσο το επιθυμούν οι οπαδοί της ομάδας του. Ιδωμεν…

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X