Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο.... Iron-Man της ΑΕΚ

Εκεί... χτυπάει η ΆΕΚ στο ντέρμπι
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τα πλέι οφ της Basket League, με σκοπό την υπέρβαση, το… κάτι παραπάνω για την ακρίβεια. Στο πλαίσιο αυτό ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ετοιμάζει την ομάδα πάνω στα δικά του «θέλω», αλλά και την δική του φιλοσοφία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως η Ένωση θα αλλάξει… δέρμα. Θα βασιστεί, δηλαδή, στα δυνατά… χαρτιά της, ώστε να παρουσιάσει εικόνα αντάξια της ποιότητάς της.

Ο «κορμός» της φετινής ομάδας είναι συγκεκριμένος, κάτι που έχει φανεί πολλές φορές εντός παρκέ. Στο πλαίσιο αυτό, το enwsi.gr παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τους… χρόνους που βρίσκονται στο παρκέ, αλλά και τις συμμετοχές που έχουν καταγράψει στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τους παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής:

Παίκτης

Λεπτά (μέσος όρος)

Ρόκο Λένι Ούκιτς

27:02

Τζαουάντ Ουίλιαμς

23:28*
Ντούσαν Σάκοτα

23:21

Μάικλ Ντίξον

22:39

Ντόνι ΜακΓκραθ

22:30

*Αποχώρησε κατά τη διάρκεια της σεζόν

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε και τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα

Παίκτες

Συμμετοχές

Ρόκο Λένι Ούκιτς

26

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

26

Μάικλ Ντίξον

25

Ντούσαν Σάκοτα

24

Δημήτρης Μαυροειδής

22

Τι συμπεραίνουμε από τους παραπάνω πίνακες; Πως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς όχι μόνο είναι ο παίκτης που δεν έχει χάσει παιχνίδι της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, μετρώντας 26 συμμετοχές, αλλά είναι και αυτός που μένει περισσότερη ώρα από κάθε άλλον στο παρκέ για χάρη της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Από… κοντά και οι Ντούσαν Σάκοτα-Μάικλ Ντίξον, με τον πρώτο να έχει χάσει δύο παιχνίδια (με Απόλλωνα Πάτρας εντός έδρας και Προμηθέα εκτός έδρας), ενώ ο Αμερικανός δεν αγωνίστηκε μόνο στην αναμέτρηση με τον Κόροιβο στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Παράλληλα, μαζί με τον Ούκιτς, όσον αφορά τις συμμετοχές, υπάρχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που μετρά το… απόλυτο, με τον «Λάρυ» να έχει απουσιάσει μόνο από τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Κόροιβο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι… νεοφερμένοι

Ενδιαφέρουσα είναι και η απεικόνιση των λεπτών και των παικτών που ήρθαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σε μέσο όρο, είναι ο Ντόνι ΜακΓκραθ, ο οποίος βρισκόταν και στην πρώτη πεντάδα με τους μέσους όρους σε λεπτά. Από εκεί και πέρα, ο παίκτης που.. έπεται είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που στα παιχνίδια της ΑΕΚ έχει εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα της ομάδας.

Ας δούμε, όμως τα… πεπραγμένα των νέων της Ένωσης:

Παίκτες

Λεπτά (μέσος όρος)

Ντόνι ΜακΓκραθ

22:30

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

21:48

Μπραντ Νιούλεϊ

19:32

Τσινεμέλου Ελονού

14:11

Η «μάχη» των…. μικρών

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του Μάκη Αγγελόπουλου στην ομάδα, να κάνει… επένδυση σε μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Για τον λόγο αυτό τη φετινή σεζόν οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Διονύσης Σκουλίδας και Δημήτρης Μωραϊτης ήταν σταθερά μέλη του «κιτρινόμαυρου» ροτέισιον, παίρνοντας τις ευκαιρίες τους, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αυτός που έχει το… πάνω χέρι, όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, είναι ο «Τσάλμπο», με 14 συμμετοχές, με τον «Σκούλι» να ακολουθεί με μία λιγότερη (13), ενώ ο Μωραϊτης, λόγω και των τραυματισμών που είχε, μέτρησε 3 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα.

Πακτες

ΣυμμετοχέςΛεπτά (μέσος όρος)

Γιώργος Τσαλμπούρης

1407:04
Διονύσης Σκουλίδας13

05:47

Δημήτρης Μωραϊτης3

02:48

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X