Ντούσαν ψυχάρα... ΑΕΚάρα! (VIDEO)

Ντούσαν ψυχάρα... ΑΕΚάρα! (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα ξεχωριστή είναι 22α Απριλίου για τον Ντούσαν Σάκοτα. Ο αρχηγός -και ηγέτης- της ΑΕΚ έχει τα γενέθλιά του, καθώς κλείνει τα 31 του. Αυτό όντας αρχηγός της ομάδας από την οποία ξεκίνησε, «δέθηκε» μαζί της και πλέον την οδηγεί εντός παρκέ, όντας ο -φύσει και θέση- αρχηγός της!

Όπως είναι φυσικό, σε αυτές τις περιπτώσεις, το enwsi.gr τιμά τον παίκτη που πέρασε πολλά, όμως στάθηκε στα πόδια του και απέδειξε πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

Η «κιτρινόμαυρη» αρχή

Το όνομα Σάκοτα είναι συνυφασμένο με την ΑΕΚ για πολλούς λόγους. Από τη μία, ο πατέρας Σάκοτα, ο οποίος ως προπονητής οδήγησε την Ένωση στο πιο… μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία, ανατρέποντας σειρά τελικός από το 0-2, οδηγώντας την ΑΕΚ σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο με 3-2 στις νίκες. Δεν ήταν, όμως, ο μόνος που άφηνε το… στίγμα του στην ομάδα…

Το 2003, ο Έφηβος εκείνη την εποχή, Ντούσαν, με προπονητή τον αείμνηστο Νίκο Δημητρίου και συμπαίκτες τους Σπύρο Μαγγουνή, Γιώργο Σουρλή, Νίκο Παπανικολάου και τον αρχηγό Θωμά Ζάτα,  πανηγύριζε το πρωτάθλημα Εφήβων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που είχε γίνει στην Κω. Μέσα από ηγετικές εμφανίσεις, που φανέρωναν την εκτελεστική δεινότητα του, ό Σάκοτα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα.

Ήταν η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας για τον Ντούσαν, ο οποίος έκανε πολλά όνειρα να μοιάζουν αληθινά από εκείνο το σημείο και μετά…

Η μέρα που δεν ξεχνάει ποτέ

Την σεζόν 2009-10 έπαιξε στην Σκαβολίνι, σε μια εφιαλτική για εκείνον σεζόν.  Το ημερολόγιο έγραφε 25  Απριλίου του 2010, όταν ο Ντούσαν εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Σαλβατόρε, μετά το ματς με την Τέραμο. Ο Πέπε Ποέτα, προσπαθώντας να αποφύγει σκριν του Σάκοτα, τον χτύπησε με τον αγκώνα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Σάκοτα παραπονέθηκε για έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν ρήξη δωδεκαδάκτυλου. Ένα πρόβλημα το οποίο είναι πολύ σπάνιο.

Η ζωή του Ντούσαν, κρεμόταν από μια κλωστή. Μετά την πρώτη επέμβαση, έπαθε εσωτερική αιμορραγία, με τους γιατρούς να του δίνουν 15% πιθανότητες για να μείνει στην ζωή. Τελικά και μετά από  δεύτερη  επέμβαση, ο Σάκοτα κατάφερε να βγει νικητής στην μάχη με τον θάνατο. Ήταν η στιγμή που είχε καταφέρει να… ξεπεράσει τα όριά του και να κερδίσει την πιο σημαντική «μάχη», αυτή της ζωής του.

Για το γεγονός αυτό, μάλιστα, ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε γράψει στα social media: «Πριν από έξι χρόνια, σαν σήμερα, πέρασα τις πόρτες του νοσοκομείου Σαν Σαλβατόρε στο Πέζαρο. Σε όλους τους γιατρούς και το προσωπικό που ήταν δίπλα μου στις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου, αλλά και στους ανθρώπους του Πέζαρο που δεν ξεχνώ ποτέ, θα ήθελα να πω δυο λόγια.

Έχουμε να ειδωθούμε πολύ καιρό, αλλά δεν έχει περάσει ούτε μέρα χωρίς να σας σκέφτομαι. Μου δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία για να επιστρέψω πιο δυνατός, να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο και την δυνατότητα να ζήσω μια φυσιολογική ζωή. Σας πληροφορώ με μεγάλη περηφάνια πως παίζω ξανά μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο και νιώθω καλύτερα και πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Σας ευχαριστώ για όλα. Δεν θα ξεχάσω τους γιατρούς που έσωσαν τη ζωή μου, δεν θα ξεχάσω το δωμάτιο 32 στο νοσοκομείο και τους ανθρώπους στο Πέζαρο για την αγάπη και την αξέχαστη συμπαράστασή τους. Πάντα θα σας σκέφτομαι και θα σας έχω στην καρδιά μου. Από έναν παντοτινό σας φίλο, ένα απλό ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά».

Ακόμα κι αυτό, όμως δεν ήταν αρκετό για να του κόψει τα… φτερά. Βλέπετε, η θέληση και το πάθος του αρχηγού ήταν τέτοια, που τίποτα δεν τον σταματούσε!

Εδώ στην επιστροφή!

Αν για κάτι, όμως ο Ντούσαν Σάκοτα κατατάσσεται στους ξεχωριστούς της ΑΕΚ, αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως έχει επιστρέψει στην ομάδα από την πρώτη στιγμή της επιστροφής της στην Basket League. Πρώτα επί Ζιάγκου, ήταν παρών στους πρώτους δύσκολους μήνες, χωρίς τον Μάκη Αγγελόπουλο. Στη συνέχεια, όμως, συνέχισε κανονικά στην ομάδα, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο, το οποίο τον… έδενε για τα καλά με την ομάδα.

Κάτι που αναμένεται να συμβεί ξανά άμεσα. Για να έρθει, όμως το νέο συμβόλαιο, ο Σάκοτα πραγματοποίησε τη μία ηγετική εμφάνιση μετά την άλλη τη φετινή σεζόν, δείχνοντας πως εδώ είναι το σπίτι του. Και εδώ θα είναι ως και το τέλος της μεγάλης καριέρας του.

Χρόνια πολλά Ντούσαν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X