Ο Ολυμπιακός στα… καλύτερα του: «Δεν είναι ξεκάθαρο ότι κλωτσά ο Σεμπά τον Αραούχο» (VIDEO)

Με την κατάθεση επίσημης καταγγελίας για τον Σεμπά νωρίς – νωρίς σήμερα πρώτη εργάσιμη μετά το Πάσχα, η ΑΕΚ εξάντλησε κάθε περιθώριο που υπήρχε για να τρέξει γρήγορα την υπόθεση από πλευράς της. Τουλάχιστον όσον αφορά τις ενέργειες που μπορούσε να κάνει θεσμικά.

Η Τετάρτη και πιο συγκεκριμένα μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, θα είναι η μέρα που θα κριθούν τα πάντα για την πιθανότητα να ασκηθεί δίωξη και να κληθεί σε απολογία ο Βραζιλιάνος του ΟΣΦΠ μέσα στην εβδομάδα, για το εκτός φάσης αντιαθλητικό χτύπημα στον Αραούχο.

Οι κλήσεις σε απολογία  για παραπτώματα που θα εκδικαστούν την Πέμπτη που συνεδριάζει το αρμόδιο όργανο, θα ασκηθούν αύριο και από αυτό καταλαβαίνει κανείς εύκολα, πως για να είναι μέσα σε αυτές ο Σεμπά, η δίωξη πρέπει να ασκηθεί νωρίς την Τετάρτη.

Δεν είναι το πιο εύκολο, ούτε το πιο πιθανό να γίνει κάτι τέτοιο και είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Σιμιτζόγλου.

Στην περίπτωση του Πατίτο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εννιά μέρες μετά το ματς ΟΣΦΠ – ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Το ματς είχε γίνει στις 2 Οκτωβρίου, η δίωξη ασκήθηκε στις 11 Οκτωβρίου. Ο παίκτης κλήθηκε και απολογήθηκε στις 13 και του επιβλήθηκε στις 14 η τιμωρία των τριών αγωνιστικών.

Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Υπήρχε διακοπή στο πρωτάθλημα, οπότε δεν υπήρχε ο κίνδυνος η ΑΕΚ και ο Πατίτο να ωφεληθούν από την καθυστέρηση. Είτε είχε κληθεί σε απολογία την εβδομάδα αμέσως μετά το ματς, είτε όταν και τελικά κλήθηκε, τα ματς που θα έχανε εφόσον δεχόταν τιμωρία θα ήταν τα ίδια.

Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο και στην περίπτωση του Σεμπά. Που αν την γλιτώσει και δεν απολογηθεί αυτή την εβδομάδα, τότε πάει για την επόμενη και για μετά την ρεβάνς. Αυτός είναι ένας παράγοντας που ίσως κάνει την διαφορά, αλλά όλα έχουν να κάνουν με την εικόνα που έχει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, που σίγουρα δεν θα περίμενε την καταγγελία της ΑΕΚ για να μάθει για την υπόθεση.

Η ΑΕΚ έχει κάνει θεσμικά ότι καλύτερο μπορούσε, αλλά είναι δεδομένο πως θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις και από νωρίς την Τετάρτη. Γνωρίζουν οι άνθρωποι της πως δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί η κλήση σε απολογία μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο η υπόθεση κάθε άλλο παρά θα αφεθεί στην τύχη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X