Παίρνει κούπα όταν τον αποκλείει

Παίρνει κούπα όταν τον αποκλείει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρα από το γόητρο, είναι και θέμα αποτελεσματικότητας στον θεσμό… Η παράδοση δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν περιορίζεται στις δάφνες μίας πρόκρισης επί του Ολυμπιακού. Κατά το παρελθόν η Ένωση έβγαλε εννιά φορές νοκ άουτ τους Πειραιώτες (πριν από τον τελικό) και τις οκτώ κατάφερε να σηκώσει και την κούπα.

Ποσοστό επιτυχίας 88,88%, που προφανέστατα μεγεθύνει και την αξία του προχθεσινού διπλού στο Καραϊσκάκη (1-2), στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, στις πέντε από τις οκτώ αυτές τις κατακτήσεις του Κυπέλλου η ΑΕΚ είχε αντιπάλους στο τέλος της διαδρομής τον ΠΑΟΚ (1939, 1978, 1983) και τον Παναθηναϊκό (1949, 1997).

Τους δύο δηλαδή υποψήφιους φιναλίστ από τον έτερο φετινό ημιτελικό. Η μοναδική φορά όπου ηττήθηκε σε τελικό η Ενωση έχοντας αποκλείσει προηγουμένως τον Ολυμπιακό καταγράφηκε το 1948. Τότε είχε νικήσει στο μονό ημιτελικό τους Πειραιώτες (1-0) και εν συνεχεία έχασε 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (αναλυτικά στον πίνακα). Εν τω μεταξύ, με το προχθεσινό διπλό στο Φάληρο η ΑΕΚ πήρε κεφάλι και στις νίκες επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο σημειώνοντας την 17η έναντι 16 των «ερυθρόλευκων» σε σύνολο 40 αναμετρήσεων στο θεσμό από το 1939 μέχρι σήμερα (έχουν καταγραφεί και 7 ισοπαλίες).

Ύστερα από 19 χρόνια

Πριν από 19 χρόνια καταγράφηκε η προηγούμενη σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό και εντός και εκτός έδρας (προηγήθηκε φέτος η επικράτηση 1-0 για τη Super League τον περασμένο Φλεβάρη). Η διαφορά είναι πως το 1997-98 η Ενωση είχε νικήσει σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος τους Πειραιώτες (0-1 στο ΟΑΚΑ και 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Από κει και πέρα, στη φετινή ρεβάνς του Κυπέλλου η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να πετύχει και τρίτη νίκη επί των «ερυθρόλευκων» στην ίδια αγωνιστική περίοδο για πρώτη φορά μετά το 1996-97 (2-0 στο πρωτάθλημα, 2-1 και 0-1 στο κύπελλο). Από τότε δηλαδή που ξεκίνησε το σερί με τις 6 νίκες σε 7 αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό (έως τον Γενάρη του 1999). Τώρα μετράει 4 επιτυχίες στις 5 τελευταίες κόντρες τους.

ΑΕΚ Εχει μόνο προκρίσεις με διπλό στο πρώτο ματς

Από την περίοδο 1978-79, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το σύστημα με διπλούς αγώνες στον θεσμό του Κυπέλλου, η ΑΕΚ δεν αποκλείστηκε ποτέ έχοντας κερδίσει την πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση. Η Ενωση μετράει μέχρι τώρα 13 στα 13 και μάλιστα ένα από τα θύματά της ήταν και ο Ολυμπιακός την περίοδο 1995-96. Τότε οι «κιτρινόμαυροι» είχαν νικήσει ως φιλοξενούμενοι 1-3 στο ΟΑΚΑ για τη φάση των «16» και με το 1-1 της ρεβάνς εξασφάλισαν την πρόκριση, φτάνοντας και μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Δεν έχει «επιστρέψει» από εντός έδρας ήττα

Για τρίτη φορά στα χρονικά του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα μία σειρά διπλών αναμετρήσεων (πρώτη ως γηπεδούχος στο Καραϊσκάκη). Και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Την περίοδο 1984-85 είχαν ηττηθεί 0-1 από τον Παναθηναϊκό και έχασαν 2-1 και στον επαναληπτικό, με την υποσημείωση ότι τότε οι «αιώνιοι» αντίπαλοι είχαν ως κοινή έδρα το ΟΑΚΑ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο είχαν υποδεχτεί οι «ερυθρόλευκοι» και την ΑΕΚ, όταν ηττήθηκαν 1-3 το 1995-96, επίσης στους «16» της διοργάνωσης. Στη ρεβάνς δεν τους αρκούσε η ισοπαλία (1-1).

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X