Πεντάρα η ΑΕΚ και έφυγε με φόρα για Καραϊσκάκη

Πεντάρα η ΑΕΚ και έφυγε με φόρα για Καραϊσκάκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την καλύτερη πρόβα για τον μεγάλο ημιτελικό της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη έκανε η ΑΕΚ. Παίζοντας μεγάλη μπάλα και προσφέροντας βροχή από γκολ στους Ενωσίτες που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, η Ενωση διέλυσε την Κέρκυρα με 5-0. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καταιγιστικοί και έκαναν ό,τι ήθελαν την άμοιρη ομάδα της Κέρκυρας, φτάνοντας στις 17 τελικές. Η ΑΕΚ είναι ήδη η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, σφράγισε και τυπικά την ευρωπαϊκή της συμμετοχή και έδειξε πόσο βάθος και ποιότητα διαθέτει στο ρόστερ της.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε πολλά προβλήματα με απουσίες λόγω καρτών και τραυματισμών και έτσι αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπα, αλλά και διάταξη. Επειτα από αρκετό καιρό, η ΑΕΚ έπαιξε με 4-2-3-1, με τον Μπακασέτα στη φυσική του θέση πίσω από τον φορ και τους Βάργκας, Πατίτο στις δύο πτέρυγες. Μοιραίο ήταν, πως η εικόνα της Ενωσης ήταν πολύ πιο επιθετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Επειτα από ένα αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο, η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα και οι επιθέσεις γίνονταν κατά κύματα. Αποτέλεσμα; Πρώτο ημίχρονο, τελικές 17-0! Τόσο σαρωτική ήταν η κυριαρχία της ΑΕΚ.

Με τον Μπακασέτα κινητήριο μοχλό και τους Βάργκας, Πατίτο να κάνουν παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν άφησε την Κέρκυρα να πάρει ανάσα. Τα πλάγια μπακ ανέβαιναν συνεχώς, οι Γαλανόπουλος και Γιόχανσον είχαν επικρατήσει κατά κράτος στη μεσαία γραμμή και εξασφάλιζαν την πρώτη καλή πάσα και η ΑΕΚ είχε φέρει το παιχνίδι αποκλειστικά στο μισό γήπεδο που βρισκόταν η εστία του Κουτζαβασίλη. Το θέμα ήταν να μπει το πρώτο γκολ. Ηρθε, έπειτα από μαγική ενέργεια του Βάργκας αλά Μέσι, που έστρωσε στον Μπακασέτα και όλα ήταν απλά.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και το 3-0 που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια κολακεύει ιδιαίτερα την Κέρκυρα. Πολλές και καλές φάσεις, οι περισσότερες έπειτα από συνδυασμούς ή από την πίεση που ασκούσαν οι «κιτρινόμαυροι» στην άμυνα των φιλοξενούμενων εκμαιεύοντας το λάθος. Η ΑΕΚ έκανε πάρτι, ξεσηκώνοντας τους 10.000 Ενωσίτες που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ηταν επόμενο, πως οι «κιτρινόμαυροι» θα πατούσαν φρένο στο δεύτερο ημίχρονο, με δεδομένο πως ακολουθεί και το μεγάλο ντέρμπι του κυπέλλου. Ακόμα κι έτσι πάντως, στο…σβηστό, οι φάσεις παράγονταν με ευκολία. Νωρίς νωρίς, ο Γιόχανσον ανέλαβε ρόλο δημιουργού και ο Μπακασέτας σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στο διάστημα που απέμεινε, η ΑΕΚ έπαιζε στο ρελαντί. Ο Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τα δύο ακραία μπακ που θα παίξουν στο Φάληρο.

Αλλά μη φανταστεί κανείς πως η ΑΕΚ είχε κανένα πρόβλημα. Υπό τις ιαχές του «ψυχίατρου» και της απαίτησης για νίκη στο Φάληρο, η Ενωση πέτυχε και πέμπτο γκολ από ένα ακόμα μαγικό του Βάργκας που κατέληξε σε κεφαλιά του Πέκχαρτ και την μπάλα στο πλεχτό.

 

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο (66’ Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (61’ Βινίσιους), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας, Μπακασέτας, Ροντρίγκες (72’ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46’ Γκόμες), Κόντος (46’ Γεωργίου), Ζορμπάς, Επστάϊν, Γεωργακόπουλος (70’ Ντουαλά)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X