Αυτός είναι ο Κέλσι Μπάρλοου

Αυτός είναι ο Κέλσι Μπάρλοου
Photo Credits: INTIME

Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη αρχίσει στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Των… φρονίμων τα παιδιά, όμως, πριν… πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο λαός και η φράση αυτή ταιριάζει «γάντι» στην Βασίλισσα η οποία ήδη καταστρώνει τα πλάνα της. Και εντός αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Κέλσι Μπάρλοου.

Ο 26χρονος άσος αναμένεται να γίνει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ερχόμενου καλοκαιριού, καθώς έχει ήδη προσυμφωνήσει με την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Ποιος είναι, όμως, ο άσος των Τρικάλων που… έβγαλε μάτια με την παρουσία του στο πρωτάθλημα και συνέχισε την «κληρονομιά» του πατέρα του, Κεν Μπάρλοου;

Αγωνιστικά μιλώντας, ο Κέλσι Μπάρλοου είναι αυτό που λένε οι Αμερικανοί physical scorer. Παίκτης, δηλαδή, που μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με πάνω από έναν τρόπους και να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Η επαφή του με το καλάθι είναι εξαιρετική, ενώ από τη στιγμή που θα βρει ρυθμό δύσκολα μπορεί να τον σταματήσει η αντίπαλη άμυνα.

Παίκτης ορχήστρα

Επιθετικά είναι εξαιρετικός, καθώς μπορεί να απειλήσει με πάνω από έναν τρόπους. Σουτ μέσης-μακρινής απόστασης, μπάσιμο, σουτ μετά από ντρίμπλα. Είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει στο ρεπερτόριό του. Στο σουτ μετά από σκριν χρειάζεται βελτίωση, όπως και στο να κοντρολάρει τον ρυθμό του ορισμένες φορές. Είναι παίκτης που αντιπροσωπεύει το run ‘n gun παιχνίδι, όμως στα Τρίκαλα δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε… χαμάλης για χάρη της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, έχει ένα πολύ αθλητικό κορμί, το οποίο τον βοηθάει στη «μάχη» των ριμπάουντ. Παίρνει καλές τοποθετήσεις τις περισσότερες φορές, ενώ το μεγάλο προσόν του στο κομμάτι των «σκουπιδιών», είναι πως πηδάει σε σωστό timing. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως αριθμεί 4,3 ριμπάουντ, με τα 3,5 να είναι επιθετικά!

Το κομμάτι που χρήζει βελτίωση

Έχει αθλητικό κορμό και πολύ καλή σωματοδομή για μπασκετμπολίστα και μπορεί να αντέξει στο -μπασκετικό- ξύλο. Παρ’ όλα αυτά, όπως κάθε σκόρερ που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι και ο Μπάρλοου θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του, τόσο στο 5 εναντίον 5, όσο και στο 1 με 1. Παράλληλα, στα Τρίκαλα έκανε αρκετές φορές λάθη επειδή κουβαλούσε την μπάλα παραπάνω από το… κανονικό. Βεβαίως, αυτή η συνθήκη είναι πολύ πιθανό να αλλάξει, καθώς τόσο ο ρόλος όσο και οι προσδοκίες διαφέρουν ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις 5 πιο… παραγωγικές εμφανίσεις του Κέλσι Μπάρλοου στο πρωτάθλημα:

Ημερομηνία

ΑντίπαλοςΠόντοι

18 Δεκεμβρίου 2016

Παναθηναϊκός28

4 Μαρτίου 2017

ΠΑΟΚ25
25 Φεβρουαρίου 2017Ρέθυμνο

21

6 Νοεμβρίου 2016Κύμη

19

21 Ιανουαρίου 2017Άρης

18

11 Φεβρουαρίου 2017ΑΕΚ

18

Συνοψίζοντας, η ΑΕΚ με την παρουσία του Αμερικανού, βάζει στη… μηχανή της έναν σκόρερ ολκής στην θέση «3», που την φετινή σεζόν έδειξε ικανός να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο οργανισμός της Βασίλισσας έχει τον τρόπο να αξιοποιεί παίκτες όπως είναι ο Μπάρλοου και μένει να φανεί και εντός παρκέ εάν ο Αμερικανός θα είναι σε θέση να δείξει την ποιότητά του στο παρκέ. Με την απαραίτητη προϋπόθεση -φυσικά- να κυλήσουν όλα ομαλά και ο παίκτης να ολοκληρώσει το deal με την ομάδα…

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X