Ένας πρώην ποδοσφαιριστής θυμάται τη δική του περιπέτεια στο «Καραϊσκάκης»

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής θυμάται τη δική του περιπέτεια στο «Καραϊσκάκης»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου, με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας να καταγγέλλουν επίθεση από “φουσκωτούς” και προπηλακισμούς. Πριν από τους “ερυθρόλευκους” των Χανίων ωστόσο, υπήρξε ένας άλλος ποδοσφαιριστής που είχε ζήσει μία ανάλογα άσχημη εμπειρία στο ίδιο γήπεδο, ξανά σε αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Επρόκειτο για το ματς Κυπέλλου των Πειραιωτών με τον Θρασύβουλο στις 11 Ιανουαρίου 2012, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, που σκόραρε δις, ωστόσο στιγμές μετά το δεύτερο τέρμα του (56′) με το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ, δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Νίκο Βασιλείου κι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Λίγο αργότερα ο παίκτης της ομάδας της Φυλής έγινε επίσης αλλαγή από τον προπονητή του υπό τον φόβο να δεχτεί και δεύτερη κίτρινη. Μόλις βγήκε όμως από το παιχνίδι, ο Βασιλείου προέβη σε μία αξιέπαινε πράξη, καθώς έσπευσε στα αποδυτήρια για να ζητήσει συγγνώμη από τον Σέρβο επιθετικό και παράλληλα να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν μετά τον τραυματισμό του.

Εκεί ωστόσο τον περίμενε μία δυσάρεστη εμπειρία, καθώς δέχτηκε επίθεση από δύο… εύσωμα παλικάρια με κλωτσιές και μπουνιές! Πέντε χρόνια μετά, ο άλλοτε αμυντικός του Θρασύβουλου, στα 40 του πλέον, μιλάει στο Sdna.gr για το άσχημο συμβάν που βίωσε και μάλιστα σε παιχνίδι με την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό, δηλώνοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξαναπήγε από τότε στο “Καραϊσκάκη”.

“Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να χτυπήσω τον Πάντελιτς και γι’ αυτό στεναχωρήθηκα πολύ. Κι εγώ είχα δεχτεί τόσες φορές άσχημα χτυπήματα, αγκωνιές, κλωτσιές. Ποτέ όμως δεν αντέδρασα έτσι…”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Βασιλείου, μόλις του ζητήσαμε να μας θυμίσει όσα συνέβησαν τότε.

“Λίγο μετά τη συγκεκριμένη φάση έγινα αλλαγή από τον προπονητή μου, για να μη δεχτώ και δεύτερη κίτρινη. Τότε αποφάσισα να πάω στα αποδυτήρια για να δω σε τι κατάσταση βρισκόταν ο Πάντελιτς και να του ζητήσω συγγνώμη που τον χτύπησα άθελά μου. Αλλά δεν περίμενα όσα θα συνέβαιναν…”.

Τι ακριβώς συνέβη; “Καθώς μπήκα στα αποδυτήρια είδα περίπου 10 σεκιούριτι. Φορούσαν και διακριτικά… Τη στιγμή που επέστρεφα όμως δεν βρισκόταν κανείς εκεί, παρά μόνο δύο άλλοι άνδρες και μαζί τους ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής (σ.σ. δεν ήθελε να αναφερθεί το όνομά του). Με στενοχώρησε πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν με “έδειξε” εκείνος, ότι εγώ ήμουν που τραυμάτισα τον Πάντελιτς, αλλά είμαι σίγουρος ότι το επιβεβαίωσε. Αφού πέρασα από μπροστά τους, μου επιτέθηκαν, ο ένας με κλώτσησε, ο άλλος μου έδωσε μία μπουνιά στο κεφάλι. Αντέδρασα όμως κι εγώ, φώναξα και στη συνέχεια έφυγαν, δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση…”.

Συνεχίζοντας πάντως, ο 40χρονος σήμερα παλαίμαχος αμυντικός, παραδέχεται ότι: “Είμαι Ολυμπιακός… Τους είπα ότι δεν ξανάρχομαι στο Καραϊσκάκη. Πήγαινα γενικά στο γήπεδο όποτε έβρισκα χρόνο, αλλά έχω να πατήσω το πόδι μου από τότε. Δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι έτσι, ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Θύμωσα, αλλά και στεναχωρήθηκα. Τα ματς του Θρασύβουλου ήταν πάντα γιορτή, το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό, και σε άλλα γήπεδα είχαμε συναντήσει άσχημες καταστάσεις…”.

Ο Βασιλείου αποφάσισε να “κρεμάσει” τα παπούτσια του πριν από 2,5 χρόνια, με τον τελευταίο του σταθμό να είναι ο Μανδραϊκός. Όπως μας λέει: “Κουράστηκα από τις συμπεριφορές που συνάντησα, να μην παίρνω τα χρήματά μου, να μην έχω την ηρεμία μου. Σήμερα δεν ασχολούμαι καθόλου με το ποδόσφαιρο, δεν έχω και χρόνο εξάλλου λόγω της δουλειάς μου. Κάποιες -λίγες- φορές θα παρακολουθήσω από την τηλεόραση. Σκέφτομαι πάντως να επιστρέψω κάποια στιγμή στο γήπεδο για να ξαναδώ τον Ολυμπιακό…”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X