Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη Super League

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιστορική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι θα αποδειχθεί η σημερινή.

Στο προγραμματισμένο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας (14:00) θα τεθεί επί τάπητος το πλάνο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, με βασικούς άξονες τη μείωση των ομάδων και τη διεξαγωγή πλέι οφ και για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι και στα δυο θέματα φαίνεται ότι υπάρχει σύμπλευση των τεσσάρων «μεγάλων», κάτι που καθιστά παραπάνω από πιθανή την ψήφισή τους.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14, αυτή έχει ως αντιρρησίες μονάχα τους Λεβαδειακό, Λάρισα και ίσως τον Παναιτωλικό, ωστόσο δεδομένου ότι χρειάζονται τα 3/4 των ψήφων (12 από τις 16 ΠΑΕ) θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσει. Σημειώνεται, δε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύει από την περίοδο 2018-19.

Αντίθετα, το μέτρο της διεξαγωγής πλέι οφ (και) για τον πρωταθλητή, είναι πολύ πιθανό να ισχύσει τελικά από του χρόνου. Εφόσον περάσει λοιπόν η σχετική πρόταση που θα διατυπωθεί, την επόμενη σεζόν θα γίνουν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-6. Σε αυτή τη διαδικασία τονίζεται ότι οι ομάδες θα κουβαλούν τη βαθμολογία τους από την κανονική διάρκεια.

Κατά τ’ άλλα, στο τραπέζι θα πέσει επίσης το θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων, όπου επίσης φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συμφωνία.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι θα υπάρξει πρόταση από τη μεριά της λίγκας να γίνεται έλεγχος από την PricewaterhouseCoopers ανά δίμηνο στα οικονομικά των ΠΑΕ και εφόσον βρίσκεται κάποιος εκτεθειμένος, να του επιβάλλεται ποινή που θα φτάνει ακόμα και σε προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών.

Πηγή: Sportfm.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X