«Ήρωας του ντέρμπι ο Αϊντάρεβιτς!» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάντα είναι δύσκολο όταν περνά Σαββατοκύριακο δίχως ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όταν το μπασκετικό ντέρμπι έχει τόσο έντονη την εικόνα της παράγκας. Παρεμβάσεις, κινήσεις, τα πάντα για να βγάλουν νικητή με το έτσι θέλω τον Παναθηναϊκό. Χρήσιμο κι αυτό, για να μην βαυκαλίζονται ορισμένοι πως ο δρόμος για την επιστροφή της ΑΕΚ θα είναι εύκολος. Βέβαια, τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα είναι εκείνα που προέκυψαν από τις δύο μεγάλες συνεντεύξεις που φιλοξένησε το enwsi.gr: Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και Μηνάς Γκέκος, είπαν πράγματα που θα είναι καλό να βρίσκονται στο μυαλό του κάθε Ενωσίτη συνεχώς.

Ας παραμείνω στο μπάσκετ. Τι είπε ο Γκέκος, ένας άνθρωπος που έδεσε την ζωή του με την ΑΕΚ για 15 και πλέον χρόνια; Πως ήταν υπέροχα, πως δεν θα άλλαζε τίποτα, αλλά πως δεν έγιναν όσα έπρεπε γιατί η ΑΕΚ είχε αδύναμες διοικήσεις. Τον έβλεπα κάθε φορά που γυρνούσαμε γύρω από αυτό το θέμα, πως κόμπιαζε. Όχι από αδυναμία, αλλά από σεβασμό σε ψυχές που έχουν φύγει. Και ας πληγώθηκε τότε και ας έχασε τεράστιες ευκαιρίες η ΑΕΚ να δημιουργήσει τη δική της δυναστεία στο ελληνικό μπάσκετ, από τις αρχές του ’80 ακόμα.

Η ΑΕΚ υπέφερε από αυτό το πρόβλημα. Παραδοσιακά, υπήρξαν άνθρωποι που είχαν μεράκι και πάθος, αλλά δεν είχαν τα χρήματα. Και όταν βρίσκονταν τα χρήματα, χανόμασταν σε εγωισμούς και εμμονές. Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην παραγωγή παραγόντων. Πολλοί, που δεν βάζει καν ο νους του καθενός, έχουν διατελέσει κάποια στιγμή παράγοντες σε αυτόν τον σύλλογο. Δεν είναι κακό, εάν έχεις διάθεση και χρόνο να προσφέρεις. Το κακό είναι όταν οι προσωπικές εμμονές σου, θεωρείς πως μπορούν να καθορίσουν τη μοίρα ενός σωματείου του μεγέθους της ΑΕΚ.

Ετσι φτάσαμε στο σήμερα. Ο Μηνάς δεν ήθελε να πει πολλά. Κυρίως, επειδή δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη εικόνα της νέας ΑΕΚ. Βλέπει πάντως με συμπάθεια και αγάπη την προσπάθεια του Αγγελόπουλου. Προβληματίζεται κι εκείνος για το πόσο θα αντέξει στα συνεχή χτυπήματα. Γιατί ο Αγγελόπουλος, λειτουργώντας πρώτιστα ως οπαδός, είναι εκείνος που θέλει την ΑΕΚ πρώτη. Όχι πρώτη μετά τους δύο, όσο σημαντικά ευρωπαϊκά μεγέθη και αν είναι, αλλά πρώτη κανονικά. Και ήδη, σε δυόμιση χρόνια έχει ξοδέψει έναν σκασμό λεφτά, δίχως να έχει πάρει πίσω σχεδόν τίποτα.

Η ΑΕΚ έχει την τύχη να διαθέτει μετά από πολλά χρόνια έναν παράγοντα εύρωστο οικονομικά, που παράλληλα έχει την καψούρα με το μπάσκετ να την κάνει πρώτη. Αυτό απαιτεί καλούς συνεργάτες, σωστές επιλογές σε πρόσωπα που στελεχώνουν την ομάδα, σκληρή δουλειά απ’ όλους. Με δεδομένο πως οι περισσότεροι έχουμε ζήσει την εποχή Φιλίππου, την τελευταία σοβαρή μέχρι τώρα, το ζήτημα είναι να μάθουμε από τα λάθη. Ο Φιλίππου περιστοιχίστηκε από ανάξιους συνεργάτες, από πρόσωπα που δεν είχαν ιδέα, αλλά μόνο εμμονές και εν τέλει η ΑΕΚ έκανε μόνο ελάχιστα σε σχέση με όσα πραγματικά μπορούσε.

Το ζήτημα των εμμονών μαστίζει και το ποδόσφαιρο. Την ώρα που ορισμένοι λειτουργώντας σε ρόλους που δεν τους ανήκουν κάνουν σχέδια κοπτοραπτικής για την ομάδα της επόμενης χρονιάς, ήρθε ο Αϊντάρεβιτς να πει τη μία και μόνη αλήθεια: «Πιστεύω πως το ρόστερ αυτό, εάν μείνει όπως είναι και υπάρξουν 2-3 ποιοτικές προσθήκες, τότε είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα». Προσέξτε: αυτά δεν είναι λόγια κάποιου παιδιού που είναι χρόνια στην ομάδα και θέλει να κάνει και δημόσιες σχέσεις. Ο Αϊντάρεβιτς μετρά μόλις λίγες εβδομάδες και έχει δείξει, πως έχει εγωισμό στα λόγια και στο παιχνίδι του.

Τι είπε δηλαδή ο Σουηδός, που αρνούνται πεισματικά να αντικρίσουν άλλοι; Μα πως απλά, αυτό το ρόστερ χρειάζεται εμπιστοσύνη. Είναι φανερό πλέον, για εμένα δεν χρειάζεται καν να δω αντιδράσεις στο φινάλε της σεζόν, πως υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον καθένα. Στην ΑΕΚ θα πρέπει να ξέρουν με ποιους θα προχωρήσουν και που θα πρέπει να ενισχυθούν. Να έχουν σχηματίσει ήδη τον κορμό της ομάδας για τη νέα χρονιά, που μετά από χρόνια δεν χρειάζεται μια ντουζίνα ανακατατάξεις για να πρωταγωνιστήσει.

Το υλικό της ΑΕΚ απαρτίζεται από παίκτες που πέρυσι πήραν το κύπελλο. Από εκείνους που γεμίζουν αυτοπεποίθηση νικώντας κάθε μεγάλο αντίπαλο τους. Με παίκτες που προστέθηκαν στην πορεία και έκαναν τη διαφορά. Αυτό που χρειαζόταν δηλαδή η ομάδα εξ αρχής. Υπήρξαν λάθη και αστοχίες στις μεταγραφές του καλοκαιριού, που διορθώθηκαν στην πορεία. Το θέμα είναι να υπάρξει εμπιστοσύνη και πίστη σε αυτό το υλικό και η κατάλληλη ενίσχυση με 2-3 κινήσεις που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Τις περισσότερες φορές, οι πρωταγωνιστές είναι εκείνοι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποια είναι η πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Ειδικά όταν είναι απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς και τη χρονική φόρτιση των στιγμών. Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να σας προσφέρουμε όσο γίνεται πιο αντικειμενικές απόψεις, πιο ολοκληρωμένες θεωρήσεις των πραγμάτων. Γιατί μέσα από αυτές, μπορούμε να αφαιρέσουμε και τη βλακεία που κυκλοφορεί ασύδοτη σε σόσιαλ μίντια και τους εξυπνιτζήδες που ελαφρά την καρδία απαξιώνουν πρόσωπα και καταστάσεις και συνολικά να ανοίξει το μυαλό του καθένα που ασχολείται με την ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X