Λίγη υπομονή, έρχεται και στην Ευρώπη

Λίγη υπομονή, έρχεται και στην Ευρώπη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι η περίοδος των αντιδιαστολών. Η παρουσία δύο ανισσόροπων καταστάσεων, που φανερώνουν την τεράστια διαφορά. Δείτε και θα καταλάβετε: στην αρχή της εβδομάδας, ο Αλεξ-άθλιος, δίνει μια συνέντευξη ορόσημο της χούντας και της ελεεινής εποχής που στοίχειωσε όποιον είχε και την παραμικρή ανάμιξη. Μια μέρα μετά, ο Ηλίας Ατματσίδης έβαζε τον Αλεξ-αχρείο και τους ομοίους του στο…ρολόι και τους τα έριχνε στα ίσια. Και μαζί, αποκάλυπτε σκηνικά, καταστάσεις, χρόνια, μέσα από την ενωσίτικη πραγματικότητα (και είμαι ενθουσιασμένος που βρήκε τέτοια ανταπόκριση).

Μετά, ήρθε ο Αρης και οι φίλοι του άλσους, οι όψιμοι υποστηρικτές του που έκαναν πορεία στα Πατήσια για να διαδηλώσουν πως κόπτονται για το άλσος και το πράσινο. Για το Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του, για όλα τα δεινά του πλανήτη. Ετσι, πήραν καδρόμια, σιδερολοστούς, ξύλα και άλλα κοπτικά εργαλεία και θέλησαν να παρελάσουν. Και ο Αρης, εκείνος που ανησυχεί κατά τα άλλα για την πόλη του, ήταν δυσαρεστημένος που δεν μπόρεσε να γίνει αυτή η παρέλαση. Και ας είναι ιδεολογικά κατά των παρελάσεων. Είναι ο ίδιος που δεν θέλει την ΑΕΚ, όταν πριν από λίγες ημέρες μόνο, οι Ενωσίτες πλημμύρισαν την πόλη, της έδωσαν παλμό, χρώμα και ζωή, τη γέμισαν από οικογένειες και χαμόγελα ευτυχίας για όσους επέστρεψαν σε κάτι από τη ζωή τους. Το σπίτι τους, τη γειτονιά τους, τις αναμνήσεις τους.

Τελευταία αντιδιαστολή, η χθεσινή. Τη μέρα που η ΑΕΚ γιόρταζε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της, μια βραδιά που την έχει θέσει στο πάνθεον των ευρωπαϊκών συλλόγων δίπλα σε κορυφαία κλαμπ της ηπείρου, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχανε και τον τελευταίο εκπρόσωπο του. Και πως τον έχανε μάλιστα. Ηττα με κάτω τα χέρια, με αντίπαλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο για μια ώρα και τελικά είχε απολογισμό τετράμπαλο. Και ήδη, φταίνε όλα τα κακά της μοίρας τους: ο Μπέντο, οι συνθήκες στην Πόλη, ο Ζορμπάς που έπαιζαν οι Τούρκοι.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά τον βιασμό της ποδοσφαιρικής λογικής. Είναι μια ομάδα που επιχείρησε με τα ψέματα να γεμίσει με χρήματα το ταμείο του και παράλληλα να είναι ανταγωνιστικός. Ετσι, δημιούργησε ένα συνονθύλευμα από βετεράνους και πιτσιρικάδες, από παίκτες αμφιβόλου αξίας, που πήγαιναν με κεκτημένη ταχύτητα. Τώρα που αυτή τελείωσε, δεν γυρίζει η κατάσταση και οι φάπες είναι αλλεπάλληλες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οσο και αν είναι προκλητικό, δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τον Ολυμπιακό. Ετσι κι αλλιώς, με ξένα κόλλυβα δεν είναι ποτέ ευχάριστο να κάνεις «κηδείες». Το ζήτημα είναι πως αυτή η ένδεια, μπορεί να καλυφθεί μόνο με την επιστροφή της ΑΕΚ. Είναι κάτι που ζητά ο κόσμος, που έχει ανάγκη ο σύλλογος, που χρειάζεται όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είναι θέμα χρόνου να γίνει πραγματικότητα.

Σας θυμίζω, γιατί ορισμένοι το έχασαν μέσα στα χρόνια που πέρασαν, πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που κράτησε πάντα ψηλά τη σημαία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ακόμα και στα χειρότερα της, τη σεζόν που προηγήθηκε εκείνη της καταστροφής, η Ενωση έκανε νίκες στη φάση των ομίλων, έκλεισε την ευρωπαϊκή παρουσία της με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας. Με κάτι πιτσιρίκια, πήρε διπλό στην Αυστρία.

Σας θυμίζω πως είναι η ομάδα που κατάφερε να νικήσει την Μπενφίκα του Ντι Μαρία στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη χρονιά. Για να μην πάω πιο πίσω και αναφερθούμε στις άλλες μεγάλες νίκες του παρελθόντος. Ακόμα και το καλοκαίρι, σε μια χρονιά που φάνηκε από την αρχή πως είχε πολλές δυσκολίες με την αργή προσαρμογή παικτών, η ΑΕΚ πήρε θετικό αποτέλεσμα από γαλλική ομάδα και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Φαίνεται από τις κινήσεις που γίνονται, πως η ΑΕΚ προχωρά με στέρεες βάσεις για τη νέα σεζόν. Θέλει να φτιάξει το μέλλον της μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ, να δώσει ακόμα μεγαλύτερη προοπτική στην κατάσταση. Θεωρώ δεδομένο, πως η νέα προσπάθεια που θα γίνει το καλοκαίρι, θα έχει αποκτήσει πολλά μαθήματα από τα λάθη που έγιναν πέρυσι. Οι μεταγραφές θα γίνουν έγκαιρα, η ομάδα θα ξέρει τι θέλει, η τύχη δεν μπορεί να γυρνά μόνιμα την πλάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X