Φαήλος Κρανιδιώτης: "Πιο πιθανό να γίνω εγώ ιμάμης, παρά ο Βασιλόπουλος να ξαναβγεί δήμαρχος"

Φαήλος Κρανιδιώτης: "Πιο πιθανό να γίνω εγώ ιμάμης, παρά ο Βασιλόπουλος να ξαναβγεί δήμαρχος"

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θέση υπέρ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πήρε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσω δήλωσης του.

Αναλυτικά ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς είπε:

«ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ποιοι αντιδρούν στην ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς», του νέου γηπέδου της ΑΕΚ;

Συμμορίες ακροαριστερών, «οικολόγοι», περίοικοι με μικροσυμφέροντα και ένας δήμαρχος επίσης ακροαριστερών φρονημάτων, που πιο πιθανό είναι να γίνω εγώ ιμάμης, παρά ο Βασιλόπουλος να ξαναβγεί δήμαρχος. Κάπου παραπίσω στο δωμάτιο υπάρχει και ένας ελέφαντας συμφερόντων, που σιγοντάρει την υπονόμευση της ανέγερσης, λόγω αντίθεσης ποδοσφαιρικής, επιχειρηματικής και από απλό γινάτι.

Η πραγματική αιτία της διαφωνίας αυτού του μειοψηφικού μωσαϊκού, τουλάχιστον για κάποιους από τους φανερούς παράγοντες της αντίθεσης στο γήπεδο και όχι για όσους δρουν στο επιχειρηματικό παρασκήνιο, είναι βαθιά ιδεολογική. Πίσω από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και το νομικίστικο κατενάτσιο, το κοινό που έχουν όλοι αυτοί είναι η απέχθειά τους για οτιδήποτε εθνικό, η δυσανεξία τους για ό,τι σηματοδοτεί την αναζωπύρωση της μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους, την αληθινή αιτία της προσφυγιάς και συνακόλουθα την ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας. Οι μηδενιστές αρνητές των εθνικών ιδεών έπαθαν σοκ από αυτό που έκανε όλους εμάς τους υπολοίπους να ανατριχιάσουμε, όταν είδαμε στη μακέτα και το όνομα του νέου γηπέδου. Οι αρχιτεκτονικές γραμμές, που θυμίζουν τα τείχη της Βασιλεύουσας, το όνομα «Αγια-Σοφιά» και ο δικέφαλος αετός συγκινούν ως τα τρίσβαθα της ψυχής του κάθε Ελληνα πατριώτη, που δεν ήταν κοπανατζής στο μάθημα της Ιστορίας.

Εγώ ο γαύρος, από πατέρα και παππού γαύρο, που έχω παίξει ξύλο για το ποιος θα κάνει τον Δεληκάρη στα 88 στρέμματα, όταν είδα την εικόνα αυτή, με τα Θεοδοσιανά Τείχη να ζωντανεύουν αρχιτεκτονικά στην καρδιά μιας πόλης προσφύγων και τον δικέφαλο αετό της πολεμικής σημαίας των αυτοκρατόρων μας να δεσπόζει στην είσοδο, διαβάζοντας πως θα υπάρχει και μουσείο της Ελληνικής Προσφυγιάς, έμεινα για λίγο με υγρά μάτια, νιώθοντας βαθιά την ηθική και συναισθηματική δύναμη της εικόνας. Κι αν σε μένα, τον γαύρο μη πρόσφυγα, έφερε δάκρυα, ξέρω πόσο πιο βαθιά συγκίνηση θα φέρει στα πλήθη των οπαδών της ΑΕΚ, στους απογόνους των προσφύγων στη Ν. Φιλαδέλφεια και όπου υπάρχουν Ελληνες.

Αντίστοιχα, καταλαβαίνω το μίσος των ακροαριστερών, που μισούν τη γη που πατάνε, τους ανθρώπους της και την Ιστορία της. Αν το νέο γήπεδο ήταν ένα τετράγωνο κουτί, είχε το όνομα κανενός απάτριδος κατσαπλιά και του κοτσάρανε «πολυπολιτισμικά» κάναν μιναρέ ή Βούδα, θα πήγαιναν πάσο. Αυτή η βαριά και αυτονόητη για τη συντριπτική πλειονότητα ιστορική φόρτιση τους τρελαίνει, γεμίζει μίσος τις άδειες ψυχές τους. Αν περνούσε από το χέρι μου, θα ζωγράφιζα γύρω και μέσα στην «Αγια-Σοφιά» τον Χρυσόστομο Σμύρνης, τους καπετάνιους του αντάρτικου του Πόντου και όλες τις μεγάλες μορφές του Μικρασιατικού Ελληνισμού και της προσφυγιάς, που έφερε στον Ελληνισμό το γενοκτόνο χέρι του Τουρκισμού.

Η Πολιτεία οφείλει με θεσμικές παρεμβάσεις να άρει τα εμπόδια που δημιουργεί αυτή η ετερόκλητη μειονότητα, να ικανοποιήσει το αίτημα της πλειονότητας του κόσμου. Δεν θα είναι τιμή μόνο για την ομάδα και τον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και για κάθε ομάδα και φίλαθλο. Η ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς» θα κάνει πιο πλούσιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα του προσδώσει λίγο κύρος, που το έχει τόση ανάγκη, έπειτα από τόσες οδυνηρές περιπέτειες. Ετσι θα πρέπει να γίνουν όλα τα γήπεδα, όλων των ομάδων, να αποδίδουν τιμή στην Ιστορία των τμημάτων του έθνους που εκφράζουν και την κάθε ομάδα. Τα σύμβολα και η αρχιτεκτονική τους, όπως και των δημόσιων κτιρίων, να έχουν χαρακτηριστικά ελληνικής ταυτότητας και να μη θυμίζουν αναποδογυρισμένα κουτιά ή αχανή γερμανικά υπόστεγα.
Λοιπόν, γήπεδο της ΑΕΚ, «Αγια-Σοφιά», τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια! Κι αυτό σας το λέει ένας οπαδός του Θρύλου.

Φαήλος Κρανιδιώτης
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X