Τους γλέντησε ο Σέρχιο, πλακίτσα στον ΠΑΟΚ

Τους γλέντησε ο Σέρχιο, πλακίτσα στον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φοβερή, τρομερή, μαγική ΑΕΚ. Μια ομάδα που έκανε πλακίτσα στον ΠΑΟΚ και τον νίκησε μόνο με 3-0, ενώ θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον τα διπλάσια. Με έναν απίθανο Αραούχο, με μια ομάδα που έκανε τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες. Αυτή η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της και είναι απορίας άξιον πως δεν είναι πρώτη. Αλλά έριξε τρίμπαλο ξεγυρισμένο στον ΠΑΟΚ, του έκοψε τον αέρα (και με κόντρα διαιτησία) και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό.

Ο Χιμένεθ διατήρησε στο παιχνίδι τον κορμό των τελευταίων αγώνων, αλλά με τον Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Βάργκας μπροστά του στην επίθεση, αυτήν τη φορά σε διάταξη 4-3-3. Ηταν σαφές πως ο τεχνικός της ΑΕΚ επιθυμούσε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή, όπου θεωρητικά βρίσκεται η δύναμη πυρός του ΠΑΟΚ. Τα κατάφερε, αλλά τα πάντα έγιναν πολύ πιο εύκολα με την γκολάρα του Αραούχο μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό το γκολ απογείωσε την ΑΕΚ. Ή αν προτιμάτε, αυτό το γκολ ήταν ενδεικτικό της φοβερής παρουσίας της Ενωσης στο πρώτο 45λεπτο. Μια ομάδα με φοβερή λειτουργία, που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να δημιουργεί ευκαιρίες και αν δεν υπήρχε ο Καλφόγλου να παίζει ως λίμπερο, θα είχε και 2-3 τελικές ακόμα. Αλλά έστω κι έτσι, είναι απορίας άξιον πως ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός και το σκορ στα επίπεδα μόνο του 1-0, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3-0.

Η ΑΕΚ είχε έναν εκπληκτικό Αραούχο να κάνει πράγματα και θαύματα, κάνοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ να…κουτουλάει στην προσπάθεια να τον σταματήσει. Με τους φοβερούς Σιμόες και Γιόχανσον ήλεγχε τη μεσαία γραμμή. Βέβαια, όσα κέρδιζε δημιουργικά με τη δεξιά πλευρά (Γκάλο, Βάργκας), το έχανε αμυντικά όπου υπήρχαν κενά στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Ο Λαμπρόπουλος και ο Βράνιες εξαφάνισαν τον Πρίγιοβιτς και ο ΠΑΟΚ απείλησε μόνο στις καθυστερήσεις με τη διπλή ευκαιρία, όπου αντέδρασαν σωστά Γκάλο και Μπάρκας, αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια ορμή και συγκέντρωση και στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε να βάλει το γκολ της χρονιάς στον μαγικό συνδυασμό του 50’ και τη διπλή ευκαιρία με Μάνταλο και Γλύκο. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, αλλά κέρδισε το αριθμητικό πλεονέκτημα σε μια ακόμα φάση που ο Αραούχο χόρεψε τον Μαλεζά και πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, αν και  με παίκτη παραπάνω η ΑΕΚ έδειξε να μπλοκάρει και πουλούσε εύκολα την μπάλα.

Ο Χιμένεθ αντέδρασε με την είσοδο του Μπακασέτα αντί του Αϊντάρεβιτς και τη μετατροπή του σχήματος σε 4-2-3-1. Ταυτόχρονα, ο «Μπάκα» μπήκε στη δεξιά πλευρά, με τον Μάνταλο να έρχεται στον άξονα και τον Βάργκας αριστερά. Ο στόχος προφανής: να μεταφέρει την πίεση στην περιοχή του ΠΑΟΚ και να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να μη σκέφτονται καν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Ωστόσο, ήταν φανερό πως έλειπε το καθαρό μυαλό από την ΑΕΚ. Η φαντασία, ο δυναμισμός, η συγκέντρωση των πρώτων 55’ είχαν χαθεί και η Ενωση έπαιζε με τη φωτιά, προκαλώντας μέχρι και σφυρίγματα αποδοκιμασίας από τον κόσμο. Και όταν η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να μεταφέρει πίεση στον ΠΑΟΚ, έλειψε η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια και έτσι χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες, κυρίως από τον Βάργκας.

Η είσοδος του Λάζαρου αντί του ασθμαίνοντα Βενεζουελάνου ήταν αναγκαία και έγινε. Και ο Χριστοδουλόπουλος στην επαφή του με την μπάλα, πήγε να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά ο Γλύκος κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ. Αλλά όχι για πολύ. Χρειάστηκε να αναλάβει δράση ξανά ο φοβερός και τρομερός, Σέρχιο Αραούχο. Με ένα εκπληκτικό βολέ, με μια τρομερή ενέργεια, με ένα γκολ που βλέπεις μόνο από τοπ σκόρερ, έστειλε τους Ενωσίτες ξανά στα ουράνια και τον ΠΑΟΚ σπίτι του. μέχρι να τους αποτελειώσει ο Αραβίδης στις καθυστερήσεις κάνοντας το 3-0.

 

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίαζε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας (78’ Χριστοδουλόπουλος), Αϊντάρεβιτς (63’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο (88’ Αραβίδης)

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς, 4-2-3-1): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος (15’ Μπίσεσβαρ), Ουάρντα (55’ Λέοβατς), Ενρίκε (87’ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς

Ο Παπαπέτρου έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αραούχο (29’), Σιμόες (74’), Κρέσπο (6’), Μαλεζά (41’), ενώ απέβαλε τον Μαλεζά στο 53’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X