Η άρνηση Βασιλόπουλου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε θέμα στην Ευρωβουλή!

Το θέμα της ΑΕΚ, του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και η άρνηση του Δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου να εγκρίνει το σχέδιο, έφτασε μέχρι την Ευρωβουλή.

Συγκεκριμένα, του γηπέδου της ΑΕΚ έφτασε στην Ευρωβουλή από τον Κύπριο Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παποαδάκη με επίσημη γραπτή ερώτηση.

Aναλυτικά:

«Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απαράδεκτη κωλυσιεργία που παρατηρείται από πλευράς Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Με σημερινή του γραπτή ερώτηση ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) παρεμβαίνει για τη κωλυσιεργία και τη δημιουργία προσκομμάτων που παρατηρείται, από πλευράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, για την κατασκευή στον ιστορικό χώρο της προσφυγιάς του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο κ. Παπαδάκης τονίζει ότι το αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ που ιδρύθηκε από πρόσφυγες το 1924 αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα και δημοφιλέστερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας με διεθνείς επιτυχίες και αναφορές. Μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου της το 2003 σχεδίασε ένα νέο σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο στην ίδια ιστορική θέση στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η χωροθέτηση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, διεθνών προδιαγραφών FIFA – UEFA, και όλο το πλαίσιο της ανάπτυξης και λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου είχε εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας και ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή (ν.4277/2014), μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες και μελέτες (διαβουλεύσεις, δημοσιότητα, περιβαλλοντική τεκμηρίωση κλπ).

Η σημερινή δημοτική αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας δεν επιθυμεί, και μάλιστα ατεκμηρίωτα, τη δημιουργία του έργου, αρνείται να συνεργαστεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του να εκδώσει τις βεβαιώσεις που ορίζει ο νόμος για τις υψομετρικές μελέτες που έχουν κατατεθεί στο Δήμο από το 2014, την στιγμή που όλες οι κρατικές αρχές συμφωνούν και εγκρίνουν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει με ποιο τρόπο προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στο Δήμο για να τηρήσει τις αποφάσεις που έχουν εγκριθεί και να συμμορφωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X