Χαράσσει νέα εποχή στο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ

Την πάγια και ξεκάθαρη θέση της ΑΕΚ για ισότητα, ισονομία και καθαρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο διατύπωσε ξεκάθαρα και κατά την αποψινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Λίγκας ο Πέτρος Καϊμακάμης. Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης ανέλαβε ηγετικό ρόλο στη συζήτηση με θέμα τις εισηγήσεις για τη νέα δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν και υπάρχουν ακόμα αρκετά που θα πρέπει να διευθετηθούν, υπάρχει συναίνεση και καλή διάθεση.

Ο Καϊμακάμης ήταν υπέρμαχος των προτάσεων για ανακατανομή τηλεοπτικών εισόδων και των έξτρα μπόνους που συζητούνται για την ομάδα που θα έχει την καλύτερη επίθεση, την πρώτη επαρχιακή (με την ΑΕΚ να ζητά την πριμοδότηση και της πρώτης αθηναϊκής ομάδας), εκείνης που θα χρησιμοποιεί περισσότερους Ελληνες. Αλλωστε, όπως κατέστησε σαφές ο έγκριτος νομικός αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να πάψει το φαινόμενο ελεγχόμενων συλλόγων και να υπάρχουν ΠΑΕ με οικονομική ανεξαρτησία, η οποία προσφέρει και αγωνιστική ανεξαρτησία.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι εύλογο πως κάποιες ομάδες έχουν αντιρρήσεις. Ο Λεβαδειακός για παράδειγμα δεν επιθυμεί τη μείωση των ομάδων σε 14, ενώ η Λάρισα δια του Κούγια ζήτησε να τεθεί ως κριτήριο τα εισιτήρια. Πάντως, ως δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως από την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν πλέι οφ για τις πρώτες θέσεις, αλλά και για εκείνους που θα υποβιβάζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X