Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ

Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μπορούσε να είναι ένα δικό της παιχνίδι και μια τρανή επιβεβαίωση της αλλαγής που συντελείται στην ΑΕΚ. Η Ενωση ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, κατάφερε να προηγηθεί και να φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, αλλά δεν κατάφερε και πάλι να πάρει τη νίκη εκτός έδρας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εκμεταλλεύθηκε την «κιτρινόμαυρη» οπισθοχώρηση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ισοφάρισε, ενώ στο φινάλε απείλησε ακόμα και με ήττα, με το ματς να μένει στο 1-1.

Ηταν η πρώτη φορά από τη μέρα που ο Χιμένεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, όπου στις 11άδες δύο συνεχόμενων παιχνιδιών παρέταξε σχεδόν τα ίδια πρόσωπα. Εάν εξαιρεθεί ο Μπάρκας που ήταν η σειρά του να παίξει κάτω από τα δοκάρια και ο Λαμπρόπουλος που αυτήν τη φορά ξεκίνησε, ο Ισπανός διατήρησε την ομάδα που πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πλατανιά στο κύπελλο. Μόνο που σήμερα, μετέτρεψε το σχήμα σε ένα πιο συντηρητικό 4-3-3, με το σουηδικό δίδυμο των Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς να υποστηρίζουν τον Σιμόες που ήταν κόφτης.

Η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Πανιώνιος μπήκε με μεγάλο αέρα από τον ενθουσιασμό που υπήρχε στην εξέδρα για όσα έχει πετύχει. Αλλά γρήγορα, αυτό κόπασε. Με τον Σιμόες να κόβει και να ράβει στη μεσαία γραμμή, η Ενωση δεν άργησε να αναλάβει τα ηνία του ματς. Ο Αραούχο προκαλούσε πανικό στην άμυνα του Πανιωνίου και μόνο με την παρουσία του. Η κίνηση ματ του Χιμένεθ αφορούσε τον ρόλο του Γιόχανσον και την κάθετη κίνηση που έκανε συνεχώς ο Σουηδός. Όπως συνέβαινε και πέρυσι με την έμπνευση του Πογέτ, με τον Γιόχανσον να παίζει box to box και να βρίσκεται συνεχώς ως κρυφός φορ σε θέση βολής.

Μετά το 10λεπτο, η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα. Αν και σε αρκετές περιπτώσεις φαινόταν να αναπτύσσεται μονόπαντα από δεξιά, η δραστηριοποίηση του Μάνταλου που πολλές φορές συνέκλινε στον άξονα και έφτιαχνε παιχνίδι και οι προωθήσεις του Ντίντακ έδιναν απόλυτο έλεγχο στην Ενωση. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχειρούσαν να πιέσουν ψηλά και να εκμαιεύσουν το λάθος από την άμυνα του Πανιωνίου και κάπως έτσι ήρθε το γκολ. Ο Μάνταλος κέρδισε την μπάλα, πέρασε μαγική ασίστ στον Αραούχο και εκείνος με υπέροχο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ έκλεισε εξαιρετικά το πρώτο μέρος, αλλά δεν συνέχισε με την ίδια συγκέντρωση και τσαμπουκά και στο δεύτερο μέρος. Δίχως κανένα λόγο, οι «κιτρινόμαυροι» κλείστηκαν στην περιοχή τους, έδωσαν πολλά μέτρα στον Πανιώνιο και άφησαν απομονωμένο τον Αραούχο στην επίθεση. Δεν υπήρχε κανείς στο κέντρο που θα κρατούσε την μπάλα και θα έλεγχε τον ρυθμό, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να βρίσκει δυνατότητα να μπαίνει πολύ εύκολα μέσα στην περιοχή του Μπάρκα.

Κάπως έτσι, ακόμα και ομάδες που δεν μπορούν να δημιουργήσουν, θα φτάσουν σε φάσεις. Η ΑΕΚ έπαιζε με τη φωτιά και κάηκε σε μια φάση που δεν…μύριζε γκολ. Ο Βλάχος έκανε μια σκοτωμένη σέντρα από δεξιά, ο Μπάρκας δεν βγήκε και ο Κολοβέτσιος άργησε να πάει και ο Μασούρας με μια…τζούφια κεφαλιά κατάφερε να ισοφαρίσει. Η αντίδραση του Χιμένεθ ήρθε με την είσοδο του Αλμέϊδα αντί του κουρασμένου Λάζαρου, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Αραούχο στη δεξιά πλευρά.

Από εκεί και μετά, η ΑΕΚ έγινε ξανά αφεντικό του αγώνα. Πήρε ξανά τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, μετέφερε το παιχνίδι στην πλευρά του Πανιωνίου και να ψάχνει το γκολ, κυρίως μέσω εμπνεύσεων του Αραούχο ή από σειρά στατικών φάσεων που κέρδισε. Βέβαια, αυτό επέτρεπε στον Πανιώνιο να βρίσκει χώρους και να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι στην κόντρα και να ψάχνει κάποια αντεπίθεση που θα άφηνε εκτεθειμένη την «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Χιμένεθ έριξε και τον Πέκχαρτ στο γήπεδο για να εκμεταλλευθεί κάποια από τις μπάλες που παίζονταν στον αέρα, αντικαθιστώντας τον Αϊντάρεβιτς που ήταν πλέον πηγή κινδύνου για την ΑΕΚ έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις. Αλλά πλέον, η Ενωση δεν είχε λύσεις στη μεσαία γραμμή και αυτό έδινε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να βγάζει με ευκολία φάσεις. Αλλά πλέον δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι, που έμεινε στο ισόπαλο 1-1.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (66’ Αλμέϊδα), Αϊντάρεβιτς (84’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Αραούχο (79’ Μπακασέτας)

Πανιώνιος (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (45’ Γεσίλ), Μασούντ, Μασούρας (80’ Ταπόκο), Μπεν (90’+ Γκιοατά)

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Χριστοδουλόπουλο (11’), Αϊντάρεβιτς (35’), Βράνιες (40’), Ντίντακ (75’), Σιώπη (35’), Μασούντ (61’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X