Νέα Σμύρνη, Μονακό, συλλαλητήριο...

Νέα Σμύρνη, Μονακό, συλλαλητήριο...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνουμε σε μια εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη περίοδο για την ΑΕΚ, σε όλα τα επίπεδα. Για το γηπεδικό ζήτημα που είναι πάνω απ’ όλα, για τους αγωνιστικούς στόχους στο ποδόσφαιρο, για τους αγωνιστικούς στόχους στο μπάσκετ.

Την όλη (μας) αγωνία για όλα αυτά τα μέτωπα, έχει έρθει ευτυχώς να την διασκεδάσει αυτό το διάστημα, η κλάψα του «συστήματος ΟΣΦΠ» και κάποιων δήθεν αντικειμενικών για τη διαιτησία. Έχουμε γελάσει αρκετά, θα συνεχίσουμε να γελάμε (αλλά και να απαντάμε) ακόμα περισσότερο.

Όμως, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα πιο σοβαρά. Αύριο στη Νέα Σμύρνη, η ΑΕΚ και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, οι παίκτες της ΑΕΚ, δίνουν ένα παιχνίδι αποδείξεων. Αποδείξεων κυρίως απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους. Κέρδισαν τον ΟΣΦΠ και με τον τρόπο που τον κέρδισαν, χωρίς δηλαδή να τους κάνει ούτε μια ευκαιρία, θα πρέπει να κατάλαβαν, πως δεν έκαναν και τίποτα εντυπωσιακό.

Κέρδισαν εύκολα τον Πλατανιά κι έκαναν απλά το χρέος τους, περνώντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου, τα οποία λόγω της συμμετοχής των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ύστερα από 68 χρόνια, θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Αλλά, με αυτόν το στόχο, που είναι φυσικά ο πιο μεγάλος όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, θα ασχοληθούμε όταν πλησιάζει η ώρα.

Αυτό που δεν έχει διαφοροποιηθεί ακόμα, είναι η ντροπιαστική για την ΑΕΚ, πραγματικότητα, των μόλις δύο εκτός έδρας νικών σε όλο το πρωτάθλημα, την ώρα που ο αυριανός της αντίπαλος μετρά ήδη επτά.

Κόντρα στην πιο πετυχημένη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, που αναμφισβήτητα είναι ο Πανιώνιος, σε μια έδρα που δεν ξέρω κι εγώ πότε ήταν η τελευταία φορά, που γέμισε όπως θα συμβεί αύριο βράδυ και σε συνδυασμό με το απύθμενο μίσος-κόμπλεξ κατωτερότητας εναντίον της ΑΕΚ, οι παίκτες του Χιμένεθ καλούνται να αποδείξουν ότι την κακή τους νοοτροπία, την εξάντλησαν στο ματς με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο».

Η ΑΕΚ, με τον Μανόλο στον πάγκο, είναι αήττητη σε δέκα παιχνίδια, μετρώντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, αλλά εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, δεν έχει πάρει ακόμα. Ψυχολογία καλή έχει, όπως έχει φυσικά και ο Πανιώνιος, προπονητή αξιόλογο έχει, όπως φαίνεται ότι έχει και ο Πανιώνιος, οπότε η ευθύνη των αποδείξεων βρίσκεται στους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης».

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πιο βασικό απ’ όλα, που έχει να κάνει με τη βαθμολογική ανάγκη της ΑΕΚ για τους τρεις πόντους. Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά και στο πρόγραμμα που ακολουθεί, χρειάζεται πάντα να τη ρίχνουν στα Σπάτα, σε κάθε τελευταία προπόνηση πριν από κάθε αγώνα.

Στο μπάσκετ, καλές και… άγιες οι νίκες σαν τη χθεσινή στην Πάτρα, αλλά το δεύτερο ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ, είναι αυτό της Τετάρτης με την Μονακό στην Γαλλία. Το πρώτο ήταν εκείνο με τον Άρη στον ημιτελικό του Κυπέλλου και η ομάδα το έχασε. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο για το παιχνίδι στο Μονακό.

Κλείνω με τα του γηπέδου.Οι «Ενωσίτες» προετοιμάζονται για συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν χωρά συζήτηση, ούτε το ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί, ούτε πως η οργή του κόσμου της ΑΕΚ είναι δικαιολογημένη. Εξίσου, δεν χωρά συζήτηση, το μέγεθος της κοροϊδίας από την πλευρά του Δήμου, τα επιχειρήματα του οποίου καταρρίφθηκαν παντού και το μόνο που του απέμεινε είναι ότι δεν θέλει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια επειδή… έτσι γουστάρει.

Η μεγαλύτερη πίκρα της νυν δημοτικής Αρχής, μεγαλύτερη ακόμα και από τις συντριπτικές της ήττες από το Σ.τ.Ε., από το ΚΕΣΑ, αλλά και από κάθε κρατική υπηρεσία αυτής της χώρας, είναι η άψογη αντιμετώπιση και η παροιμιώδης ψυχραιμία της όλης κατάστασης, από την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Αυτό, όπως επίσης και το ότι το γήπεδο θα γίνει, θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ο οδηγός κάθε «Ενωσίτη» ενόψει των όποιων κινητοποιήσεων ετοιμάζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X