ΜακΓκραθ στο enwsi.gr: «Μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα, στο Μονακό για πρόκριση»

ΜακΓκραθ στο enwsi.gr: «Μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα, στο Μονακό για πρόκριση»
Photo Credits: INTIME

Το πρώτο παιχνίδι των «16» του Champions League, κόντρα στη Μονακό, κύλησε ακριβώς όπως το περίμεναν άπαντες. Δύσκολο και άκρως απαιτητικό για την ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα ήρθε, έστω και δύσκολα, με την Ένωση να κάνει το πρώτο βήμα… πρόκρισης, χάρη στο 69-68.

Σε μια αναμέτρηση με αρκετή –μπασκετική- ένταση, η Βασίλισσα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε αυτό που ήθελέ. Όλα αυτά με τον Ντόνι ΜακΓκραθ να βοηθάει σημαντικά στο οργανωτικό κομμάτι και να προσφέρει την απαιτούμενη ηρεμία στην πεντάδα της ομάδας.

Μιλώντας στο enwsi.gr ο Αμερικανοϊρλανδός άσος αναφέρθηκε στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς, προϊδέασε τον κόσμο για το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης, στο Μόντε Κάρλο και εξήγησε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου, τον οποίο αποκάλεσε «έκτο παίκτη».

Ο έμπειρος γκαρντ αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης στο παιχνίδι με τους Μονεγάσκους. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που κερδίσαμε το παιχνίδι με την Μονακό. Ο πρώτος στόχος μας ήταν η νίκη, ανεξάρτητα από τη διαφορά που θα είχαμε. Πετύχαμε τον στόχο μας. Κοιτάζοντας πίσω στο παιχνίδι είχαμε ευκαιρίες να επεκτείνουμε το προβάδισμά μας, όμως η Μονακό είναι μια πολύ καλή ομάδα και μας δυσκόλεψε αφάνταστα».

Ακόμα και όταν «στράβωσε» το παιχνίδι η ΑΕΚ έβγαλε ποιότητα και όπως επισημαίνει «δείξαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα, όποια δυναμική κι αν έχει. Θα δούμε τα λάθη μας στο βίντεο και θα τα διορθώσουμε και ελπίζω στον επαναληπτικό να έχουμε το ίδιο πνεύμα και να παλέψουμε για τη νίκη μέχρι τέλους».

Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού η ΑΕΚ έβγαλε ποιότητα και έδειξε χαρακτήρα. «Στα πρώτα λεπτά το πλάνο που είχαμε στο μυαλό μας βγήκε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θα δούμε και στο βίντεο τον αντίπαλό μας ξανά, για να δούμε τι αγωνιστικό πλάνο να ετοιμάσουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι να παλέψουμε, όπως κάναμε και στο ΟΑΚΑ. Ακόμα κι όταν στράβωσε το παιχνίδι ή όταν το γυρίσαμε, δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, βγάλαμε μερικές εξαιρετικές φάσεις και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στον επαναληπτικό».

Σημαντικός παράγοντας στην όλη προσπάθεια ήταν και η παρουσία του κόσμου, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει. «Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Ο κόσμος ήταν πραγματικά ο έκτος παίκτης μας. Ήταν… κλειδί η παρουσία του σε όλο το 40λεπτο. Ειδικά στην έδρα μας, με τέτοιο κόσμο, παίρνουμε επιπλέον δυναμική. Ελπίζουμε να μας στηρίξουν με την ίδια θέρμη και στη συνέχεια»

Κλείνοντας, εξήγησε και το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα που θα έχει τον κόσμο της και στο Μονακό. «Είναι σπουδαίο που θα τους έχουμε στο Μόντε Κάρλο. Σίγουρα μας δίνουν επιπλέον κίνητρο και είναι ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ΑΕΚ. Είναι εκπληκτική η στήριξη του κόσμου».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X