Αυλωνίτου: «To γήπεδο του... τένις θα μπορούσε να είναι λύση για την ΑΕΚ»

Αυλωνίτου: «To γήπεδο του... τένις θα μπορούσε να είναι λύση για την ΑΕΚ»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, στα σχέδια του Μάκη Αγγελόπουλου βρίσκεται ένα γήπεδο-στολίδι της μπασκετικής ΑΕΚ στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το ποδηλοτοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, όπως επίσης και τις αντιδράσεις που υπάρχουν εντός ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τη συγκεκριμένη προοπτική, όσο και για την περίπτωση του κλειστού του Γαλατσίου.

Ανάμεσα σε όλα αυτά αναφέρθηκε και το όνομα της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Ελένης Αυλωνίτου, η οποία παίρνει θέση μέσω της ιστοσελίδας Sdna.gr για όλα όσα ακούγονται αναφορικά με το γήπεδο μπάσκετ που θέλει να φτιάξει η Ένωση, όπως όμως και για εκείνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν είναι αρνητική στο ποδοσφαιρικό “σπίτι” της ΑΕΚ, αλλά επιθυμεί και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Μιλώντας αρχικά για το γήπεδο της “Αγιάς Σοφιάς”, το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ξεκαθαρίζει ότι: “Ήμουν από εκείνους που έχουν πρωτοστατήσει ώστε να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένας χώρος που έχει συνδεθεί με την ιστορία του συλλόγου, εκεί όπου έχει μεγαλουργήσει και θα πρέπει, εφόσον φυσικά τηρηθούν όλοι οι όροι, να φτιαχτεί εκεί το γήπεδο το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ. Αυτή ήταν εξ αρχής και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια γραμμή μάλιστα βρισκόταν κι ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση. Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, για το όφελος -που θεωρεί εκείνος- της πόλης. Ως εκ τούτου δεν θέλω να υπάρξει καμία διαστρέβλωση επάνω σ’ αυτό, αναφορικά με τη δική μου θέση. Όχι μόνο είμαι θετική στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά προσπαθώ με όποιον τρόπο μπορώ να επιταχυνθούν και οι σχετικές διαδικασίες, καθώς θα πρέπει και οι ΑΕΚτζήδες να βρουν τον δικό τους χώρο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο υπήρξε αυτή η αλλαγή στάσης από την πλευρά του κου Βασιλόπουλου, ίσως υπέκυψε στις πιέσεις κάποιων κατοίκων, που δεν είναι όμως η πλειοψηφία της Νέας Φιλαδέλφειας. Απ’ ό,τι ξέρω υπάρχει ακόμη ένα θέμα με την υψομετρική μελέτη το οποίο όμως θα ξεπεραστεί. Θα επιδιώξω ωστόσο να έχω και μαζί του μία συνάντηση ώστε να ξεπεραστούν τα ζητήματα που υπάρχουν”.

«Όχι σε Γαλάτσι, κόσμημα το ποδηλατοδρόμιο»

Αφήνοντας στην άκρη το θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ κι αφού ξεκαθάρισε απόλυτα τη θέση της η κα Αυλωνίτου, της ζητήσαμε την άποψή της αναφορικά με τις δύο προοπτικές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το γήπεδο μπάσκετ της Ένωσης.

Για το Παλαί του Γαλατσίου το έχω ξαναπεί ότι δεν μπορεί να μείνουν ξεκρέμαστοι όλοι όσοι το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν ομάδες του δήμου που προπονούνται εκεί, ενώ νομίζω ότι ενοικιάζεται αυτή τη στιγμή και σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Θα πρέπει το γήπεδο να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, δεν νομίζω ότι χωράει άλλη συζήτηση επ’ αυτού”, τονίζει για την προοπτική του Γαλατσίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον χώρο του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ; “Ο συγκεκριμένος χώρος θεωρώ ότι είναι ένα κόσμημα, προδιαγραφών ολυμπιακού επιπέδου. Είναι ένας μοναδικός χώρος και δεν θα πρέπει να τον ξεριζώσουμε για να μεταφερθεί αλλού, που στο κάτω-κάτω δεν θα είναι και καθόλου εύκολο”, μας λέει αρχικά η κα Αυλωνίτου και κάνει τη δική της αντιπρόταση:

 

“Αντιθέτως θεωρώ ως μία εξαιρετική λύση το γήπεδο του τένις στο ΟΑΚΑ, ένας χώρος που παραμένει άδειος και νομίζω ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή λύση που έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ. Το γήπεδο εξάλλου χρησιμοποιείται μόνο από ιδιώτες κι ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Έχω ήδη ρωτήσει για τις προοπτικές που υπάρχουν κι απ’ όσο έχω μάθει μπορεί να φτιαχτεί ένα γήπεδο 5-6 χιλ. θέσεων. Από τη λογική λοιπόν του να καταστρέψουμε το εξαιρετικό ποδηλατοδρόμιο που διαθέτουμε, που συν τοις άλλοις θα καθυστερήσει να φτιαχτεί νέο γήπεδο μέχρι να βρεθεί χώρος και να μετεγκατασταθεί η ποδηλασία, μπορούμε να βρούμε μία πολύ καλύτερη λύση για όλους”.

«Άριστες οι σχέσεις μου με Βασιλειάδη-Κοντονή»

Παράλληλα η κα Αυλωνίτου πήρε θέση και για τις φήμες που τη θέλουν να είχε κατά καιρούς “ψυχρανθεί” τόσο με τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και με τον προκάτοχό του, κ. Σταύρο Κοντονή:

“Οι σχέσεις μας είναι άριστες, δεν υπήρξαν ποτέ αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τον κ.Κοντονή. Οι μόνες διαφοροποιήσεις ήταν πέρυσι αναφορικά με το γήπεδο του Γαλατσίου και την ΑΕΚ όταν είχα ταχθεί υπέρ της οργάνωσης μελών Γαλατσίου. Ο ίδιος ήθελε απλώς να βοηθήσει, παρ’ ό,τι ήταν αναρμόδιος, μιας κι εμπλεκόταν το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό είναι όλο. Από εκεί και πέρα τον αντικατέστησε επαξίως ο κ.Βασιλειάδης με τον οποίο έχω επίσης άριστη σχέση κι όσα λέγονται κι ακούγονται είναι εκ του περισσού, έχουν άλλες σκοπιμότητες και θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση”.

«Λάθος η αντίδραση για Βοτανικό»!

Τέλος ζητήσαμε ένα σύντομο σχόλιο και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει και δεν παραλείπει να βάλει στην κουβέντα και την υπόθεση του Βοτανικού!

“Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη επάνω και σε αυτό το ζήτημα, θέλει όλες οι ομάδες να έχουν το δικό τους γήπεδο, φυσικά κι ο Παναθηναϊκός. Εκεί νομίζω όμως ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες σε σχέση με την υπόθεση της ΑΕΚ, λόγω και των απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν. Ωστόσο εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Εδώ ωστόσο θέλω να σας πω ότι προσωπικά θεωρώ λάθος και την αντίδραση που είχε υπάρξει πριν μερικά χρόνια σχετικά με την πιθανή κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό…”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X