Ελονού στο enwsi.gr: «Ο Ζντοβτς γύρισε το παιχνίδι»

Ελονού στο enwsi.gr: «Ο Ζντοβτς γύρισε το παιχνίδι»
Photo Credits: INTIME

Το παιχνίδι με τα Τρίκαλα δεν ήταν όπως θα το περίμενε ο κόσμος της ΑΕΚ. Αυτό γιατί οι Θεσσαλοί δυσκόλεψαν πάρα πολύ την Βασίλισσα και την έφτασαν μια… ανάσα από ανέλπιστη εντός έδρας ήττα, που θα έφερνε προβληματισμό εντός των τειχών.

Η φετινή ΑΕΚ, όμως, έχει δείξει πως έχει και μέταλλο, αλλά και χαρακτήρα να γυρίζει τέτοια παιχνίδια. Και κόντρα στους Θεσσαλούς έκανε ανατροπή διαρκείας, η οποία την οδήγησε στο τελικό 87-82. Έτσι, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς διατήρησε την απόστασή της από τους διώκτες της στην τρίτη θέση και απέδειξε πως δεν θεωρείται τυχαία πια ως ο τρίτος… πόλος του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ντούσαν Σάκοτα από τη μία έβγαλε ψυχή στο παρκέ, όμως ο αρχηγός είχε άξιο συμπαραστάτη τον Τσινεμέλου Ελονού. Ο 29χρονος σέντερ έκανε… ό,τι ήθελε τους ψηλούς των Τρικάλων και με προσωπικές ενέργειες συνέβαλε στην ανατροπή σκηνικού.

Μιλώντας στο enwsi.gr, κατά την αναχώρησή του από το ΟΑΚΑ, ο Αμερικανονιγηριανός σέντερ στάθηκε στη συμβολή του Γιούρι Ζντοβτς στο comeback, ενώ εξήγησε πώς (και πόσο) επηρέασαν την ομάδα ΄το μακρύ ταξίδι στη Λιθουανία, αλλά και η αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς για την Ρέτζιο Εμίλια.

Η κουβέντα άρχισε από την αναμέτρηση που είχε ολοκληρωθεί και στην οποία η Βασίλισσα κατέγραψε την 14η νίκη της στο πρωτάθλημα. «Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είχε κερδίσει σημαντικά παιχνίδια τις προηγούμενες εβδομάδες. Έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και μας έφτασαν στα… όριά μας! Παλέψαμε σκληρά στα τελευταία λεπτά και καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ματς και να το γυρίσουμε. Αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί βρήκαμε τον τρόπο, αλλά και τον ρυθμό να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι από τα παιχνίδια που είναι αναγκαία η νίκη».

Η ΑΕΚ έβγαλε κούραση στο παιχνίδι της για μία ακόμα φορά, με τον έμπειρο σέντερ να στέκεται σε όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. «Δεν είμαι από αυτούς που θα ψάξουν για δικαιολογίες. Από την άλλη, όμως, είχαμε ένα πολύ κουραστικό και μακρύ ταξίδι από την Λιθουανία, ενώ την Παρασκευή είχαμε προπόνηση.

Ο προπονητής προσπάθησε να τα διαχειριστεί όλα αυτά. Παράλληλα, χάσαμε κι έναν παίκτη και βγήκαμε λίγο από τον στόχο μας. Όλο αυτό με τον Τζαουάντ μας επηρέασε κάπως, όμως μας έδωσε και επιπλέον κίνητρο. Ο προπονητής έδωσε χρόνο σε όλους, με σκοπό να πάρουμε τη νίκη, κάτι που κάναμε».

Μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Κάπου εκεί γύρισε ο… διακόπτης, με τον Ελονού να βρίσκει την εξήγηση. «Ο προπονητής άλλαξε τον ρυθμό. Αυτός άλλαξε την κατάσταση και σχεδίασε συστήματα για να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία λεπτά», εξήγησε, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως «άλλαξε αρκετά πράγματα στην άμυνα και αυτό μας βοήθησε να επανέλθουμε στο παιχνίδι και να μειώσουμε τη διαφορά γρήγορα. Επανήλθαμε στο παιχνίδι άμεσα και το γυρίσαμε. Ο Ζντοβτς μας ώθησε όταν όλα έδειχναν να μην πηγαίνουν καλά για εμάς και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανατροπής»

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε και για την προσωπική απόδοσή του, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου κάθε φορά και να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν θέλω να απογοητεύω την ομάδα και τον κόσμο της, γιατί ξέρω πόσο σημαντικό είναι γι αυτούς να κερδίζουμε. Χρειαζόμασταν τη νίκη, άλλωστε. Στόχος μου, άλλωστε είναι να συνεχίσω να πραγματοποιώ ανάλογες εμφανίσεις και στα επόμενα παιχνίδια».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X