Η απάντηση στην οργισμένη δικαστή

Η απάντηση στην οργισμένη δικαστή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα ενός μέλους του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών την περασμένη Τετάρτη. Μια δικαστής του Koriopolis αναφώνησε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι οι μάρτυρες που παρελαύνουν στη δίκη των στημένων αγώνων ”έρχονται και δεν λένε τίποτα”.

Έχει δίκιο να ξεσπά η κυρία Εφέτης. Διαβλέπει την αδυναμία ύπαρξης αποδεικτικών στοιχείων σε ένα τόσο σοβαρό δικαστήριο και σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το διαπιστώνει έξι χρόνια μετά τις προφυλακίσεις, τις συλλήψεις και τους 83 κατηγορούμενους.

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι επικρατεί ο νόμος της σιωπής σε έναν χώρο που παράγει μόνο εκφυλιστικά συμπτώματα. Από την άλλη πλευρά όμως είναι δύσκολο ένας μάρτυρας να υποστηρίξει κάτι που δεν το έχει δει με τα μάτια του. Η κυρία δικαστής θα έπρεπε να ξεσπάσει και απέναντι στους συναδέλφους της είτε αυτοί είναι ανακριτές είτε είναι εισαγγελείς.

Γιατί το λέμε αυτό: Ηδη η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε σοβαρότατες ελλείψεις κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αποκαλύφθηκε ότι 5 από τα 84 CD της δικογραφίας έχουν εξαφανιστεί. Τουλάχιστον 20 CD ουδέποτε απομαγνητοφωνήθηκαν, με αποτέλεσμα ο Άρειος Πάγος να αναγκαστεί να διατάξει νέα προκαταρκτική, το επονομαζόμενο Koriopolis 2.

Η ΕΥΠ που έκανε τις παρακολουθήσεις απέφευγε επιδεικτικά να απαντά στα έγγραφα του ανακριτή Γιώργου Κασίμη, ο οποίος ματαίως αναζητούσε χρήματα για να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και να συναντήσει εκπροσώπους της Europol και της Eurojust. Ο διάδοχος του, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος, έδωσε εντολή στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών να απομαγνητοφωνηθούν όλα τα CD. Όταν η συγκεκριμένη διεύθυνση επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, ο κύριος Καλόφωνος συμβιβάστηκε με την απομαγνητοφώνηση περιορισμένου αριθμού νομίμων υποκλοπών της ΕΥΠ.

Η ανακριτική διαδικασία ουδέποτε συμπεριέλαβε ως μάρτυρες είτε ποδοσφαιριστές είτε διαιτητές που θα μπορούσαν να φωτίσουν την υπόθεση και να καταδείξουν ένα στημένο ματς. Η έρευνα του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων περιορίστηκε σε μια επιφανειακή αναζήτηση και δεν περιέλαβε είτε συγγενικά πρόσωπα είτε ενδελεχή έρευνα στα άδυτα των στοιχηματικών εταιριών.

Υπ’ αυτήν την έννοια η οργισμένη κυρία δικαστής οφείλει να στρέψει το βλέμμα της και στις παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης. Όλοι πρέπει να αναζητήσουμε πρώτα τις δικές μας ευθύνες και μετά των άλλων.

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X