Τώρα θα ξυρίσουν τον γαμπρό

Οταν σε βλέπω η καρδιά μου χτυπά, πιο δυνατά...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα συναισθήματα στον αθλητισμό, μεταβάλλονται με αστραπιαίες ταχύτητες. Ειδικά σε μια ομάδα που ακόμα ψάχνει την ισορροπία της, όπως είναι η ΑΕΚ. Αν αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που υπήρχε ένα μήνα πριν, όσα ακολούθησαν συνιστούν μια απίστευτη εξέλιξη. Σας θυμίζω, πως το ποδόσφαιρο δεν σήκωνε κεφάλι με τον Μοράις να έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και οδηγούνταν όχι απλά σε αποτυχημένη, αλλά καταστροφική χρονιά. Το μπάσκετ ερχόταν από τη φάπα στη Ρόδο, είχε έρθει η απώλεια του στόχου που φαινόταν ως πλέον προφανής και όλα έδειχναν μία από τα ίδια. Και κοιτάξτε που βρισκόμαστε τώρα.

Ακόμα δεν επιτεύχθηκε τίποτα. Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην έχουμε μόνο φωτοβολίδες και θετικά διαστήματα, αλλά επίτευξη στόχων. Και αυτοί, είναι συγκεκριμένοι: Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο για το ποδόσφαιρο, φάιναλ φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ και σπάσιμο του δίπολου στο μπάσκετ. Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό, πέραν της αλλαγής στην ψυχολογία, είναι πως η ΑΕΚ δείχνει αυτήν τη φορά πραγματικά πως αλλάζει η κατάσταση.

Σε πολλούς μπορεί να μην άρεσε η εμφάνιση στα Χανιά, αλλά το δικό μου σκεπτικό είναι διαφορετικό. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που τρέφεται και γιγαντώνεται από τις επιτυχίες. Εστω κι αν είναι μικρές και περιστρέφονται γύρω από μια νίκη ή έστω και μία μη ήττα. Οσο και αν δεν αρέσει αυτό, είναι μια πραγματικότητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου: εάν δεν μπορείς να νικήσεις, κοιτάς να μη χάσεις. Ο Χιμένεθ δημιουργεί μια ομάδα που κερδίζει σε αυτοπεποίθηση, άρα ακόμα και αν καταφέρνει να μη δέχεται γκολ, είναι σημαντικό.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως το ιατρικό δελτίο έμεινε πλέον λευκό. Να μην το ματιάσω, δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να μην υπήρχε παίκτης που δεν ήταν διαθέσιμος. Τώρα, θα υπάρχει κυριολεκτικά μάχη για μια θέση ακόμα και στην αποστολή. Υπεροπλία και σούπερ λύσεις σε κάθε θέση, από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό. Πολλές και καλές επιλογές, σχεδόν δύο ισάξιες 11άδες που μπορούν να δουλευτούν.

Κρίνω ιδιαίτερα σημαντικό πως ο Χιμένεθ προσπαθεί και έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να κάνει την ΑΕΚ ομάδα. Εκεί δηλαδή που απέτυχαν παταγωδώς ο Κετσπάγια και ο Μοράις. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος πόσο θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση με τον εξαιρετικό τρόπο που το κάνει τώρα, δεν μπορώ να σκεφτώ ποια θα είναι τα αποτελέσματα στα κρίσιμα ντέρμπι που έρχονται, αλλά είναι δεδομένο πως η ζωντάνια και η ψυχολογία που έχει δώσει ο Ισπανός έκαναν θαύματα σε αυτό το διάστημα.

Για την ΑΕΚ, τα πάντα θα κριθούν στα ματς που έρχονται στη συνέχεια. Να πάρει τα ντέρμπι, να μην πετάξει ξανά βαθμούς απέναντι σε ομαδούλες της σειράς (όπως το ματς της Δευτέρας), να νικήσει στα ντέρμπι, να προχωρήσει στο κύπελλο. Πάμε για ημιτελικούς φωτιά και μετά πλέι οφ με μεγάλο ενδιαφέρον. Στη δική μου λογική, η ΑΕΚ δεν έχει καμία σύγκριση με τους αντιπάλους της, αρκεί να έχει ισορροπία και να αξιοποιήσει τις λύσεις που διαθέτει.

Το ίδιο ισχύει για το μπάσκετ. Με την απόκτηση του Λουκά και του Νιούλεϊ, η ΑΕΚ έχει το πιο πλήρες ρόστερ της ιστορίας της. Μια ολόκληρη 11άδα έμπειρων, πρωτοκλασάτων και Ευρωλιγκάτων παικτών, που μπορούν να την κάνουν να βλέπει επί ίσοις όροις κάθε αντίπαλο. Και είναι σημαντικό, πως αυτές οι προσθήκες έρχονται τώρα που αρχίζουν τα πραγματικά σπουδαία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα που έχει και μεγάλη σημασία δηλαδή τι μπορείς να κάνεις.

Είναι προφανές, πως με τους δύο παίκτες η ΑΕΚ ισχυροποιείται σε βαθμό που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πλέον αισιόδοξος. Με ισορροπία σε κάθε θέση, με παίκτες που μπορούν να δώσουν επιθετικές λύσεις, αλλά παράλληλα θα συμμετέχουν δυναμικά και ενεργά στην άμυνα. Αλλωστε, αυτό που δεν μπορεί να παραγνωρίσει ουδείς είναι πως φέτος με τον Ζντοβτς, η ΑΕΚ έχει συνοχή και λειτουργία ομάδας, που έλειπε μέχρι και το ξεκίνημα της σεζόν.

Η Γιουβέντους δεν πιστεύω πως θα αποτελέσει εμπόδιο, με το φρέσκο «αίμα» εκτιμώ πως δεν θα προβληματίσει ούτε η Μονακό, οπότε εάν η ΑΕΚ μπει στην τετράδα, μετά τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, προφανώς και ο ανταγωνισμός δεν είναι πλέον με Αρη και ΠΑΟΚ, αλλά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τα πρώτα χτυπήματα πρέπει να γίνουν στα ματς της κανονικής διάρκειας, το τελικό στα πλέι οφ.

Ετσι κι αλλιώς, ακόμα και για όσους εντός ΑΕΚ δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως όσα συμβαίνουν, αρκεί να δει τι γίνεται στην άλλη πλευρά. Με πόσο μίσος, με πόση ένταση χτυπούν την ΑΕΚ και προσπαθούν να τη μειώσουν οι αντίπαλοι της. Στο δικό μου μυαλό, αυτό φανερώνει πως αναγνωρίζουν στην Ενωση, την ομάδα που μπορεί να τους χαλάσει αυτό την υπόθεση. Και είμαι πεπεισμένος, πως μπορεί να το κάνει. Μείνετε συντονισμένοι, που έλεγε και παλιά το μήνυμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X