Το στοίχημα ζωής της ΑΕΚ

Ηλία ρίχτο (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από καιρό, μέρες καλές. Ευφορίας, ηρεμίας, ελπίδας. Το χρειαζόταν αυτό η ΑΕΚ. Μην λησμονούμε, πως ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, είναι το ωραιότερο από όσα απασχολούν την καθημερινότητα μας, δίχως να απαιτεί πολλά από εμάς. Μερικές φορές αρκούν συγκεκριμένες κινήσεις, μια μεταγραφή, μια νίκη, ένα γκολ, για να αλλάξει όλη η ψυχολογία. Η ΑΕΚ το πέτυχε, φαίνεται πως πλέον το χαρτί άλλαξε, αλλά ο δρόμος είναι ανηφορικός.

Πλέον, συζητάμε για διαχείριση της αποτυχίας. Είναι μια χρονιά, όπου η ΑΕΚ απέτυχε στους βασικούς στόχους της, τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και την ευρωπαϊκή συμμετοχή σε ομίλους. Κυνηγά το Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο, για να φτιάξει το μέλλον της. Εχει πλέον καλή τύχη. Κυρίως, επειδή η αλλαγή κλίματος βοηθά – πέρα από κάποιες εμμονές με συγκεκριμένους παίκτες – στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υλικού.

Επρεπε να φτάσει Φλεβάρης για να θυμηθούμε πως ο Βάργκας ήταν ο πολυτιμότερος της περυσινής σεζόν; Επρεπε να φτάσει Φλεβάρης για να παίξει ο Μπακασέτας στη θέση που έκανε παπάδες πέρυσι; Επρεπε να φτάσει Φλεβάρης για να μπει ξανά το δίδυμο Σιμόες, Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή (αλήθεια, εκείνες οι περίφημες εκτιμήσεις πως ο Πορτογάλος θα έμπαινε χειρουργείο, θα αφαιρέσουν κανέναν κηφήνα που διαδίδει ψεύδη;). Ο Χιμένεθ κάνει σωστή διαχείριση και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Προφανώς και δεν χρειάζεται άκρατος ενθουσιασμός. Η ΑΕΚ δεν σκότωσε κανένα θηρίο, αλλά τα δευτερότριτα του Λεβαδειακού. Εχει πολύ δρόμο, έχει μπροστά της τρία ντέρμπι αποδείξεων, έχει κάθε ματς που περνά ως ευκαιρία για να πειστεί ο κόσμος. Να φτάσει στο ματς με τη Βέροια την Κυριακή, η θλιβερή εικόνα των 5-6.000, να φτάσει τις 10.000. Καλή μέρα, καλή ώρα, με εξαιρετικό ορεκτικό από Αραούχο και σία μόλις προχθές.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό για τη συνέχεια της ΑΕΚ, το μεγάλο στοίχημα ολόκληρης της «κιτρινόμαυρης» κοινωνίας, είναι το γήπεδο. Είναι δεδομένο πλέον, πως φτάσαμε στην άκρη του νήματος. Δεν είναι τυχαίο, πως η ΑΕΚ γνωστοποίησε την απόφαση του ΚΕΣΑ και παράλληλα πέρασε για πρώτη φορά στην επίθεση εναντίον του δήμου. Εκεί που επί χρόνια κρατούνταν χαμηλοί τόνοι και ζητούνταν συναίνεση, πλέον έγινε σαφές πως θα πρέπει να προχωρήσουν και να μη θέτουν άλλα εμπόδια.

Εχοντας ζήσει από κοντά την κατάσταση, μαθαίνοντας και αντιλαμβανόμενος τις δαιδαλώδεις διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου, την αντιπαλότητα που προέταξαν απέναντι στην ΑΕΚ πολλά στελέχη της πλειοψηφίας και βέβαια ανόητοι και μεγαλομανείς εντός των τειχών, μπορώ να δικαιολογήσω την καθυστέρηση. Όπως και τη ζωηρή αμφισβήτηση από τον κόσμο, που γήπεδο άκουγε και γήπεδο δεν έβλεπε. Και άκουγε τις ύαινες, να σκορπούν φίδια.

Τώρα, το θέμα τελείωσε. Στο τέλος του μήνα, στις αρχές του Μάρτη, η ΑΕΚ θα έχει στα χέρια της την οικοδομική άδεια. Εκτιμώ, πως την επομένη κιόλας, ο Μελισσανίδης θα θέσει σε λειτουργία εργοτάξιο μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα γίνει λαϊκό προσκύνημα. Ξέρω ανθρώπους, που ζουν για τη στιγμή που θα ζήσουν το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Και τώρα πια, φτάσαμε στο φινάλε.

Είμαι πεπεισμένος, πως όσα θα δούμε, όσα θα βιώσουμε από εδώ και πέρα, θα πείσουν και τον πιο επιφυλακτικό πως άξιζε η αναμονή. Είναι τεράστιας σημασίας για την ΑΕΚ, να βρει ξανά το σπίτι της. Να μπει στο γήπεδο της, να νιώσει αυτή τη ζεστασιά που κοντεύουμε να λησμονήσουμε όσοι μεγαλώσαμε στα τσιμέντα ή στα καρεκλάκια αργότερα στα Φιλαδέλφεια. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, αυτός είναι ο στόχος και πλέον είναι όλα δρομολογημένα. Ετοιμαστείτε και τα καλύτερα έρχονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X