Αστρική ΑΕΚάρα, μαγεία Αραούχο

Αστρική ΑΕΚάρα, μαγεία Αραούχο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν με διαφορά η πιο πλήρης φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ. Η Ενωση ήταν καθηλωτική προσέφερε γκολ και θέαμα και έκανε τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να αποθεώνει όρθιος τον Χιμένεθ και τους παίκτες του. Με πρώτο και καλύτερο, τον απίστευτο Σέρχιο Αραούχο να γίνεται σύνθημα με δύο γκολ και μία ασίστ στην πρεμιέρα του με τα «κιτρινόμαυρα» και να προκαλεί παροξυσμό. Σούπερ ο Βάργκας, φοβερός ο Μπακασέτας και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, διαλύοντας με 6-0 τον Λεβαδειακό.

Ο Χιμένεθ παρουσίασε μια ομάδα που είχε ξεκάθαρους προσανατολισμούς και δεν επέτρεψε στον Λεβαδειακό ούτε καν να σκεφτεί πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Από το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ έπιασε την ομάδα της Βοιωτίας από τον…λαιμό και δεν της επέτρεψε ούτε τη μεσαία γραμμή να περνά. Εχοντας εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής της μπάλας, η ΑΕΚ περίμενε μετά να έρθουν οι φάσεις και τα γκολ. Και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου, με δαιμονισμένους τους Βάργκας, Πατίτο, απελευθερωμένο τον Μπακασέτα στη θέση του και τον Αραούχο να κάνει…πλάκα στην επίθεση.

Ο Μοσχονας κρατούσε στην άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά οι επιθέσεις της ΑΕΚ γίνονταν κατά κύματα. Και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαιναν καν από το καβούκι τους, ήρθε η λύση από το μαγικό αριστερό του Μπακασέτα. Εχοντας πάρει ξανά ψυχολογία (γκολ την περασμένη εβδομάδα, συμμετοχή στην κορυφαία 11άδα του περυσινού πρωταθλήματος), ο διεθνής άσος έβαλε ένα γκολ σήμα κατατεθέν του: βολίδα έξω από την περιοχή, η μπάλα συστημένη στη γωνία.

Η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό. Ο Αραούχο έκανε τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να…κουτουλάνε μεταξύ τους. Όταν η μπάλα ήρθε συστημένη στην περιοχή από φάουλ του Βάργκας, ο Αργεντινός πήδηξε στον…θεό και με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα του Λεβαδειακού. Ολο το γήπεδο αποθέωνε τον Αργεντινό γκολεαντόρ, που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της ΑΕΚ και επιβράβευε την ομάδα για την εξαιρετική εμφάνιση της.

Το πιο σημαντικό, ήταν πως η ΑΕΚ είχε μια πλήρη παρουσία. Δυνατή και αποφασιστική αμυντικά, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Λεβαδειακό, ενώ είχε πολλούς τρόπους να δημιουργεί ευκαιρίες. Με ανάλογο τρόπο συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Χιμένεθ να ζητά από τους παίκτες του συνέχεια στην απόδοση τους. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, με τη μεσοεπιθετική τετράδα της σε μεγάλα κέφια, να μην επιτρέπει ούτε ανάσα στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Ο Χιμένεθ φρέσκαρε την ομάδα με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς αντί του Πατίτο (με τον Σουηδό δεκάρι και τον Μπακασέτα αριστερά), αλλά αυτό δεν επηρέασε σε τίποτα. Αντίθετα, η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Από ακόμα μια συστημένη πάσα του Βάργκας ο Αραούχο σκόραρε ξανά με κεφαλιά, ενώ λίγο μετά ο Γιόχανσον ήταν εκείνος που δημιούργησε και ο Βάργκας έγινε εκτελεστής διαμορφώνοντας το 4-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παρά τις αλλαγές του Χιμένεθ. Ο Αραούχο είχε και ασίστ στο ρεπερτόριο του – έστω και από…σπόντα – με τον Κολοβέτσιο να σφραγίζει την σούπερ παρουσία του με εξαιρετικό πλασέ. Και στο φινάλε, ο σούπερ Γαλανόπουλος πέτυχε εκπληκτικό γκολ, αφού πρώτα ο Μουλόπουλος σταμάτησε πάνω στη γραμμή το τακουνάκι του, με κοντινό πλασέ.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον (70’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Βάργκας, Μπακασέτας, Ροντρίγκες (60’ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο (80’ Γιαννούτσος)

Λεβαδειακός (Γ. Χριστόπουλος, 4-2-3-1): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μάγκας (66’ Μαχαίρας), Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (55’ Νιάσε), Ζεζίνιο, Λάτσι (61’ Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου

Ο διαιτητής Γιαννουλάκης έδωσε κίτρινη κάρτα στους Ντίντακ (86’), Γιουσούφ (40’), Κουλιμπαλί (50’), Τριποτσέρη (76’), Νιάσε (88΄)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X