Μόνο ο Μοράις παραιτήθηκε

Και όμως, είναι τόσο απλό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω πως κάποιες τοποθετήσεις που θα διαβάσετε εδώ, είναι καθαρά προσωπικές μου απόψεις και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε το enwsi.gr, ούτε την Ώρα. Από την Διεύθυνση Σύνταξης της οποίας έχω παραιτηθεί εδώ και κάποιους μήνες για προσωπικούς λόγους, άρα με τα γραφόμενα μου δεν εκφράζω την γραμμή της εφημερίδας, αλλά την προσωπική μου άποψη που φιλοξενείται σε αυτή.

Να ξεκινήσω με τον Χιμένεθ. Ήταν βασικά η μόνη επιλογή που μπορούσε να συνδυάσει την μη μακροπρόθεσμη δέσμευση, με την επιθυμία του Μελισσανίδη να μην πάρει Έλληνα υπηρεσιακό τεχνικό, όπως επίσης και την δυνατότητα άμεσης προσαρμογής του προπονητή. Οπότε δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, ούτε να αναλύουμε τα πεπραγμένα του Μανόλο Χιμένεθ την προηγούμενη φορά που ήταν στην ομάδα.

Τώρα έρχεται για συγκεκριμένους λόγους και μεταξύ αυτών, είναι η ελπίδα και η προσδοκία να αλλάξει με την οπωσδήποτε πληθωρική του παρουσία την ατμόσφαιρα εντός αποδυτηρίων και την ψυχολογία των παικτών. Να διώξει την «πεθαμενίλα» που έγραψα εδώ πριν από μερικά 24ωρα.

Είναι μια προσωπική επιλογή του Μελισσανίδη και γι’ αυτό τον λόγο πιστεύω πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο πως θα την προστατεύσει. Ο Μπάγεβιτς και ο Μαϊστόροβιτς δεν είχαν συμμετοχή στην επιλογή.

Ο Μαϊστόροβιτς προέρχεται από μια πολύ μεγάλη αποτυχία με την απόφαση να στηρίξει τον Μοράις με κάθε τρόπο και ακόμη περισσότερο με το να πάει στην ουσία το τελευταίο διάστημα και να γίνει δίδυμο με τον Πορτογάλο στον πάγκο.

Δεν είχε κακή πρόθεση, αλλά προφανώς ακόμη μιλάει η απειρία, όπως και η δυσκολία λόγω νοοτροπίας να αντιληφθεί πλήρως τι συμβαίνει στην ΑΕΚ σε αυτή την φάση. Σε κάθε περίπτωση, πολλές από τις επιλογές του Μοράις που μας τρέλαναν το τελευταίο διάστημα, έχουν την υπογραφή και του Μαϊστόροβιτς.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης επίσης, φέρει και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πήρε θέση μαζί με τον Μαϊστόροβιτς αμέσως μετά το ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ στην σύσκεψη με τον Μελισσανίδη και του ζήτησε να μην διώξει τον προπονητή, με το επιχείρημα πως είναι αστείο να αλλάζουμε προπονητές συνέχεια.

Με αφορμή τα παραπάνω, έρχομαι σε ένα άλλο κρίσιμο για μένα στοιχείο της πραγματικότητας στην ΑΕΚ, που λέγεται άρνηση ανάληψης ευθύνης για όσα συμβαίνουν, από τον οποιονδήποτε, εκτός από τον Μελισσανίδη. Που τα χρεώνεται όλα έτσι και αλλιώς. Και τρώει το κράξιμο εκείνος και μόνο εκείνος.

Όλοι θέλουν να έχουν ρόλο, όλοι θέλουν να έχουν λόγο, όλοι έχουν να πουν το κάτι τι τους, όλοι έχουν τον εγωισμό τους, αλλά όταν έρχεται η ώρα της ανάληψης της ευθύνης, όλοι κρύβονται. Και φθείρεται το κεφάλαιο Μελισσανίδης, που είναι το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ, ενώ μένουν στο απυρόβλητο στην ουσία αυτοί που καμιά σημασία δεν έχει η παρουσία τους ή όχι στην ομάδα, για το μέλλον της.

Ο Μελισσανίδης κατηγορείται πως δεν βάζει μία, την στιγμή που το κόστος όλων των προπονητών που έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο από την ΑΕΚ συμπεριλαμβανομένου και του Δέλλα, αγγίζει το 1,5 εκ. Ευρώ! Να τρελαίνεσαι δηλαδή.

Αλλά όταν υπάρχουν στο μυαλό θέσφατα, και δυσκολεύεσαι να συμβιβαστείς με το ότι δεν λειτουργούν, δημιουργείται πρόβλημα.

Ο μόνος που παραιτήθηκε σε αυτή την καταστροφική πορεία της ΑΕΚ, είναι ο καημένος ο Μοράις. Όλοι οι άλλοι δεν είδαν και δεν ξέρουν.

Δεν συνιστά λόγω παραίτησης ας πούμε το να δηλώνει ο Κετσπάγια αμέσως μετά το Φάληρο πως παραιτείται και δεσμεύεται ενώπιον μαρτύρων πως δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση και εσύ να δίνεις αγώνα για να τον κρατήσεις, για να φύγει μετά από δύο εβδομάδες και να ζητάει όλη την αποζημίωση.

Για το μπάχαλο στον σχεδιασμό το καλοκαίρι επίσης, κανείς δεν φέρει ευθύνη. Μόνο ο Μελισσανίδης που… δεν βάζει μία. Ο Μελισσανίδης μιλούσε με προπονητές κανένα μήνα και δεν κατάφερε να βρει κανέναν και με αυτόν που έφερε στο τέλος στην Αθήνα, δεν είχε μιλήσει καν για το οικονομικό!

Κανείς δεν φέρει ευθύνη, που έρχεται ο Κετσπάγια, συμφωνεί, υπογράφει και παρουσιάζεται και την επόμενη μέρα ο προπονητής φεύγει για δυο εβδομάδες στην Κύπρο, ο Μπάγεβιτς για διακοπές στο Μόσταρ και ο Μιλοβάνοβιτς στο Βελιγράδι. Το λύσαμε το πρόβλημα, πήραμε προπονητή, πάμε όλοι διακοπές. Στο πιο κρίσιμο διάστημα, των πρώτων ημερών που ήρθε ο Κετσπάγια.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Μετά την αποχώρηση του γυμναστή Βούλγαρη για να πάει με τον Πογέτ στην Κίνα, εισηγήθηκε κάποιος στον Μελισσανίδη πως δεν είναι ανάγκη να έρθει αντικαταστάτης; Και τώρα όλοι μιλάμε για το ότι η ομάδα καταρρέει στο δεύτερο ημίχρονο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου κάποιος εισηγήθηκε. Η εισήγηση ήταν λάθος, αλλά ούτε εδώ υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο Μελισσανίδης πιστεύω βλέπει, ξέρει πλέον, αλλά φαίνεται προς το παρόν πως έχει βάλει στον εαυτό του όρια στις πρωτοβουλίες που παίρνει. Ειδικά σε ότι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα. Και παίρνει πάνω του τις επιπτώσεις, κατ’ επιλογή του. Φοβάμαι όμως πως κάποιοι το εισπράττουν λάθος αυτό.

Με πειράζει όμως, που ενώ θεωρητικά θέλουν όλοι τους να στηρίξουν τον Μελισσανίδη, κρύβονται στα δύσκολα, δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και πολλές φορές βάζουν και τα προσωπικά τους πάνω απ’ όλα. Δεν πάει καιρός που άλλα προβλήματα δεν είχαμε και ήταν πρώτο θέμα, ποιος έλεγε αντίο στους υπαλλήλους της ΠΑΕ και ποιος πήγε ή δεν πήγε στην παρουσίαση του Αϊντάρεβιτς και ποιος είχε πάει ή δεν είχε πάει στην παρουσίαση του Μοράις.

Κρίνονται όλοι στην ΑΕΚ με βάση τα πεπραγμένα τους; Εκτός από τους προπονητές ή κάποιους που από την αρχή ήταν γνωστό πως σήμερα είναι αύριο δεν είναι, όπως ο κάθε Μπαρτόλο. Κρίνουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και τον ρόλο τους στην ομάδα; Ή γενικά υπάρχει μια νοοτροπία, πως οι θέσεις στην ΑΕΚ είναι με … κληρονομικό δίκαιο και αν δεν είμαι εγώ, δεν μπορεί να είναι κανένας; Και από που προκύπτουν τέτοιου είδους δικαιώματα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X