Υπάρχει ζωή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπό κανονικές συνθήκες, δεν μπορεί να συνιστά επιτυχία για την ΑΕΚ μια ισοπαλία στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, με την τραγική κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα το τελευταίο διάστημα, την ψυχολογία στο ναδίρ και τα πολλά ζητήματα, η εικόνα που έβγαλε στη Λεωφόρο και την οδήγησε στην ισοπαλία με 0-0 είναι ενθαρρυντική. Η ΑΕΚ έδειξε πως υπάρχει ζωή, έβγαλε αντίδραση κατά διαστήματα και έμεινε όρθια. Παίζοντας για μεγάλο διάστημα με λογική, είχε σημαντικές ευκαιρίες και κινδύνευσε μόνο από δικά της λάθη. Σούπερ ο Μπάρκας, εξαιρετικός ο Σιμόες, για την Ενωση.

Αυτήν τη φορά, ο Μοράις αποφάσισε να πάει σε πιο ορθολογικό σχηματισμό και παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Βέβαια, η έκπληξη αφορούσε τη χρησιμοποίηση του Αϊντάρεβιτς σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου δίπλα στον Σιμόες, αντί του Γιόχανσον. Ηταν προφανές, πως ο Μοράις προτίμησε τον νεοαποκτηθέντα Σουηδό ώστε να έχει τη διαγώνια μακρινή μεταβίβαση, να μπορεί να φέρει την μπάλα μπροστά γρήγορα και να εκμεταλλευθεί τα γρήγορα άκρα του. Μόνο που αυτό δεν συνέβη ποτέ από τον Αϊντάρεβιτς, που αναλώθηκε ως επί το πλείστον σε παράλληλο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ είχε διάθεση να περιμένει και να χτυπήσει στην κόντρα. Και είναι αλήθεια, πως αμυντικά στάθηκε εξαιρετικά και δεν άφησε χώρους στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Είναι ενδεικτικό, πως σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν δύο τελικές: μία με τον Μπεργκ από μακριά και ένα τετ α τετ του Λέτο, όπου αντέδρασε εξαιρετικά ο Μπάρκας και έσβησε το φως από τον Αργεντινό. Ετσι κι αλλιώς, ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν ο Βιγιαφάνες, που είχε τρόπο να δημιουργεί ζητήματα στον Ντίντακ.

Κάθε φορά που η ΑΕΚ ηρεμούσε το παιχνίδι, έβαζε δύσκολα στην πειραματική άμυνα του Παναθηναϊκού που τρέκλιζε υπό την πίεση. Κάθε στημένη μπάλα, έφερνε πανικό στην «πράσινη» άμυνα και απαιτήθηκαν πολλές φορές τα αντανακλαστικά του Βλαχοδήμου για να μην μπει γκολ. Η ΑΕΚ έπαιζε βέβαια αρκετά μονόπαντα, καθώς αναπτύσσονταν κυρίως από αριστερά, όπου έβγαινε και ο Μάνταλος. Ειδικά μετά το 30’, όταν ανέβηκε και ο Πατίτο, η ΑΕΚ είχε πολλές επικίνδυνες επισκέψεις και δικαιούταν να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ είχε επιβάλει πλέον τον ρυθμό της στη μεσαία γραμμή, κατάφερνε να κατεβάζει την μπάλα σωστά και να κλείνει κάθε διάδρομο για την εστία της και ήταν η ομάδα που έψαχνε ορθολογικά το γκολ. Για την ακρίβεια, οι επικίνδυνες στιγμές του Παναθηναϊκού προέρχονταν μόνο από παιδικά λάθη της άμυνας της ΑΕΚ. Και όλα, σταματούσαν στον φοβερό Βασίλη Μπάρκα, που είχε κατεβάσει ρολά και έπιανε τα πάντα, με αποκορύφωμα το τεράστιο τετ α τετ με τον Βιγιαφάνες.

Αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ ήταν ο τρόπος για να μπει στην περιοχή με ορθολογικό τρόπο. Η Ενωση συνέχιζε να παίζει κυρίως από αριστερά, ενώ ο Πέκχαρτ αναλωνόταν σε διεκδικήσεις στον αέρα με το άγαρμπο και βαρύ κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «πράσινων», δίχως να μπορεί να συνδυαστεί σωστά. Ο Μοράις έκανε διπλή αλλαγή με Αλμέϊδα και Βάργκας, προκειμένου να φρεσκάρει την επίθεση. Και θα είχε ενδεχομένως αποτέλεσμα, εάν ο βοηθός Καλφόγλου δεν σταματούσε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον φορτσάτο Βενεζουελάνο από συνδυασμό Αλμέϊδα, Μάνταλου.

Σε ακόμα μια λογική κίνηση, ο Μοράις πέρασε τον Γιόχανσον στη θέση του Αϊντάρεβιτς για να δυναμώσει τη μεσαία γραμμή. Ετσι κι αλλιώς πάντως, ο Παναθηναϊκός απειλούσε μόνο από στιγμές που η άμυνα της ΑΕΚ έκανε δώρα, κυρίως από Κολοβέτσιο και Ντίντακ που είχαν αρκετά αβίαστα λάθη. Και δεν υπήρξε πρόβλημα, ούτε από τη μετάθεση του Βιγιαφάνες στη δεξιά πλευρά, καθώς ο Γκάλο συνέχισε να είναι εξαιρετικός και να κλείνει κάθε διάδρομο.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ζ. Μοράις, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (75’ Γιόχανσον), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (69’ Βάργκας), Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (68’ Αλμέϊδα)

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος (72’ Μπουμάλ), Λέτο, Βιγιαφάνες, Μπεργκ

Ο Κομίνης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Κολοβέτσιο (55’), Μπάρκα (79’), Μάνταλο (85’), Σιμόες (90’), Μαρινάκη (56’), Λέτο (76’), Βιγιαφάνες (90’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X