Η…εξορία στέρησε τον τίτλο (VIDEO)

Η…εξορία στέρησε τον τίτλο (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία κατέγραψε πως η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο (νταμπλ μάλιστα) στη σχεδόν οκταετή παρουσία του στην ηγεσία της ομάδας. Βέβαια, ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, εάν δεν συνέβαιναν και εκείνα τα χρόνια σημεία και τέρατα που στερούσαν τίτλους από την Ενωση. Όπως όλα εκείνα που σημειώθηκαν τη σεζόν 1975/76, όταν η ΑΕΚ έχασε ένα δικό της πρωτάθλημα για χάρη του ΠΑΟΚ.

Η Ενωση είχε πληγωθεί ήδη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν ηττήθηκε με σφαγιαστικό τρόπο και ακολούθησαν έντονα επεισόδια. Απόρροια αυτών ήταν η τιμωρία της έδρας με τρεις αγωνιστικές. Δίχως τη δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ οδηγήθηκε σε τρεις λευκές ισοπαλίες, που έφεραν τούμπα το προβάδισμα που είχε στον βαθμολογικό πίνακα.

Η αρχή των δεινών έγινε μια μέρα σαν σήμερα. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε στην Πάτρα τον ΠΑΟΚ και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έξαλλα τη μη ήττα και μπόρεσε στην πορεία να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ενωση. Και είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του Γιώργου Δέδε, φορ της ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια, που εξέφραζε έντονο προβληματισμό για όσα είχαν γίνει και όσα έρχονταν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X