Σάκοτα στο enwsi.gr: «Με την ίδια ώθηση στο Αλεξάνδρειο για πρόκριση στον τελικό!»

Σάκοτα στο enwsi.gr: «Με την ίδια ώθηση στο Αλεξάνδρειο για πρόκριση στον τελικό!»
Photo Credits: INTIME

Η αναμέτρηση με την Λούντβιγκσμπουργκ είχε χαρακτηριστεί εξ αρχής ως ένας πρόωρος… τελικός για την ΑΕΚ. Η Ένωση, άλλωστε, δεν είχε άλλα περιθώρια για απώλειες, μετά και την ήττα στη Σικελία, από την Σάσαρι. Και έτσι, οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς βγήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια από τα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Μάλιστα, έδειξαν ακόμα περισσότερο τις προθέσεις τους όταν «στράβωσε» το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο. Από εκείνο το σημείο, όμως, ανέλαβε δράση ο Ντούσαν Σάκοτα. Και απέδειξε πως δεν είναι τυχαίο ο αρχηγός του συνόλου. Αυτό γιατί πήρε από το χέρι την υπόλοιπη ομάδα και χάρη στα δικά του σουτ την οδήγησε σε πολύ μεγάλη νίκη, η οποία φέρνει προ των πυλών της επόμενης φάσης τους «κιτρινόμαυρους».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς και -δικαίως- MVP του αγώνα, μίλησε στο enwsi.gr για την σπουδαία επικράτηση απέναντι στην γερμανική ομάδα, αναφέρθηκε στην προσωπική απόδοσή του, ενώ έδωσε το… σύνθημα για τον σπουδαίο ημιτελικό Κυπέλλου, κόντρα στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη!

Η κουβέντα άρχισε με το παιχνίδι που είχε ολοκληρωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. «Είχαμε πει και από το παιχνίδι πως η Λούντβιγκσμπουργκ είναι μια… περίεργη ομάδα. Κάνουν συνέχεια rotation και χρησιμοποιούν και τους 12 παίκτες που έχουν στη διάθεσή τους», είπε αρχικά, για να προσθέσει πως «είναι ομάδα που δεν την συναντάς πολύ συχνά και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα. Γνωρίζαμε ότι στο παιχνίδι τους έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, ανέτρεπαν διαφορές. Τα περιμέναμε όλα αυτά, όμως στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να πάρουμε και τη διαφορά, αλλά και τη νίκη και αυτό το κρατάμε».

Στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν φύλαγε και την καλύτερη προσωπική εμφάνιση. Αυτό έδειξε πολλά για τον χαρακτήρα που κουβαλά, όμως φρόντισε να διατηρήσει το «εμείς» πάνω από το «εγώ». «Αυτό είναι η δύναμη της ΑΕΚ φέτος. Ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να βγει μπροστά στην επίθεση και να δώσει λύσεις. Για παράδειγμα, με τον Άρη η αντίπαλη άμυνα δεν μου έδινε ελευθερία να πάρω μακρινά σουτ, οπότε κατάφερα να κάνω άλλα πράγματα στο γήπεδο, όπως τα ριμπάουντ, οι ασίστ και τα κλεψίματα και δεν έκανα τόσα πολλά σουτ. Κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ έγινε το αντίθετο. Η αντίπαλη ομάδα με μάρκαρε με το 5άρι της, οπότε είχα περισσότερο χώρο και ευτυχώς βρέθηκα σε καλή μέρα και κατάφερε να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι «χάλασε» για την Βασίλισσα, δίνοντας δικαίωμα στην Λούντβιγκσμπουργκ να ανατρέψει την κατάσταση. Πώς εξηγεί, όμως, την αλλαγή σκηνικού; «Δεν μπήκαμε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό είναι ένα πρόβλημα που είχαμε συνήθως στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι ξεκινάμε πολύ καλά τα δεύτερα ημίχρονα και αυτό είναι ένα θέμα. Ίσως να έχει να κάνει με τον ρυθμό που έχουμε ως ομάδα.

Όπως σου είπα, όμως παίξαμε με ομάδα που βάζει πάντα υψηλή ένταση στο παιχνίδι της. Πολλές φορές έχαναν με 10-12 πόντους, όμως έβρισκαν τον τρόπο και γύριζαν την κατάσταση. Πάθαμε ένα μπλακ άουτ, όμως καταφέραμε και μείναμε ψύχραιμοι. Ήταν και πολλές οι… περίεργες διαιτητικές αποφάσεις. Αυτό βοήθησε ώστε να φύγει το σκορ, όμως μείναμε ψύχραιμοι, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε».

Το δεύτερο ημίχρονο της Ένωσης τα είχε… όλα. Κακό τρίτο δεκάλεπτο και εξαιρετικό τέταρτο. Μια εικόνα η οποία θα παίξει τον δικο της ρόλο ενόψει του μεγάλου ημιτελικού Κυπέλλου. «Ήταν μια… προετοιμασία!», παραδέχτηκε ο αρχηγός της Βασίλισσας, για να προσθέσει «Το παιχνίδι που έρχεται -και το ξέρουν όλα τα παιδιά που έχουν εμπειρία από ελληνικό πρωτάθλημα- ο Άρης του προηγούμενου Σαββάτου, με τον Άρη του ημιτελικού δεν θα έχει καμία σχέση.

Ξέρουμε πολύ καλά πόσο σκληρή ομάδα είναι ο Άρης μέσα στην έδρα του και πόσο δύσκολο είναι το να τους κερδίσεις. Η νίκη κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ, όμως μπορεί να μας δώσει ώθηση, ώστε να δούμε ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Ακόμα κι όταν φαίνονται άσχημα τα πράγματα, όπως πέρυσι στο Αλεξάνδρειο, στα play off, όπου κάναμε ανατροπή 18 πόντων για να πάρουμε τη νίκη».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην παρουσία του κόσμου στο κλειστό του ΟΑΚΑ. «Η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ σημαντική. Ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη νίκη! Έβαλε πολύ μεγάλη πίεση στους Γερμανούς και δημιούργησε ατμόσφαιρα λες και το γήπεδο ήταν… γεμάτο. Πραγματικά τους ευχαριστούμε γιατί μας έδωσαν μεγάλη ώθηση στο παιχνίδι».

Για το τέλος, στάθηκε στο μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί. Ο ημιτελικός κόντρα στον Άρη είναι προ των πυλών και όπως είναι φυσικό άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο περιμένουν με… αγωνία. «Είναι το πρώτο σπουδαίο νοκ άουτ παιχνίδι της σεζόν. Είχαμε ένα νοκ άουτ νωρίς στη σεζόν με τον Κόροιβο, αλλά ήμασταν σε άλλο επίπεδο τότε και ήταν αναμενόμενη η νίκη. Είναι το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι για εμάς.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίζουμε νοκ άουτ παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο και τις προηγούμενες δύο χρονιές, ακόμα και πρόπερσι με την ομάδα που είχαμε, χάσαμε στις λεπτομέρειες. Μακάρι να είμαστε πιο τυχεροί φέτος και να δείξουμε τον ίδιο χαρακτήρα που είχαμε με την Λούντβιγκσμπουργκ και να προκριθούμε στον τελικό».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X