Δεν πετάς λευκή πετσέτα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οσο πιο πολύ βλέπεις αυτήν την ΑΕΚ που φτιάχνει ο Αγγελόπουλος, τόσο περισσότερο «ψήνεσαι». Ομάδα που πλέον έχει μεγάλες προσωπικότητες, παίκτες που μπορούν στη μέρα τους να πάρουν ένα παιχνίδι και δείχνει πως με τις τελευταίες προσθήκες, κλείνει και τα κενά που ήταν εμφανή. Σημαντική η νίκη, αγκαλιά με την πρόκριση πλέον, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως σε μια παγωμένη νύχτα δεν έπαιζε μόνη της στο ΟΑΚΑ. Το μπάσκετ μπαίνει ξανά στην καθημερινότητα των Ενωσιτών και αυτό είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, εφόσον γίνει η δουλειά το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Μια μεγάλη νίκη, ένα σημείο αναφοράς για να φτιαχτεί κι άλλο ο κόσμος και να γίνει μόνιμος θαμώνας στο ΟΑΚΑ.

Δεν ξέρω πως θα καταλήξει η σεζόν στο μπάσκετ. Δεν ξέρω πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αλλά εκτιμώ πως αυτήν την εποχή μοιάζουν με δύο διαφορετικούς κόσμους. Στον ένα (μπάσκετ) το πράγμα λειτουργεί θετικά και σε δύο χρόνια έγιναν άλματα προόδου, αλλά φαινόταν πως μέχρι πρότινος κάτι έλειπε. Στο ποδόσφαιρο, όσα δουλεύτηκαν και έγιναν με σκληρή δουλειά και πολύ πόνο για όλους με τον υποβιβασμό στα βοσκοτόπια των μικρών κατηγοριών, χάθηκαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Και πλέον, όλοι κρίνονται και έχουν αφόρητη πίεση.

Ισως το μπάσκετ να λειτουργήσει και ως αποκούμπι για την απογοήτευση που προκαλεί το ποδόσφαιρο. Αλλά η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να ζει καταστάσεις που πέρασαν άλλοι τα προηγούμενα χρόνια: ο Ολυμπιακός με τον Ιωαννίδη που σκέπαζε το ποδόσφαιρο, οι Γιαννακόπουλοι στην εποχή της σκληρής κόντρας με τους Βαρδινογιάννηδες. Αλλωστε, στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν αντίπαλα μεγέθη. Μελισσανίδης και Αγγελόπουλος, Αγγελόπουλος και Μελισσανίδης είναι φίλοι και συνεργάτες. Αφήστε που ο Αγγελόπουλος είναι και σημαντικός μέτοχος της ΠΑΕ. Αλλά το σημαντικό είναι να πηγαίνουν καλά και τα δύο.

Επιστρέφω στα ποδοσφαιρικά. Όλα δείχνουν πως στην ΑΕΚ ψάχνουν καλά, σε διάφορες πλευρές, για έναν προπονητή που θα μπορεί να εμπνεύσει. Αναζητούν κάποιον που θα έχει σχετική εμπειρία, θα έχει φιλοδοξίες να εκπληρώσει, θα μπορεί να προσφέρει προοπτική. Θα μου πείτε: και ποια ομάδα δεν θέλει κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά; Η άποψη μου είναι εκφρασμένη. Τον Μουρίνιο να φέρει η ΑΕΚ, εάν δεν αποφασίσει πρώτα για τη φιλοσοφία που θα έχει και να επιμείνει σε αυτήν, είναι καταδικασμένη προσπάθεια σε αποτυχία.

Κατά την άποψη μου είναι εντελώς λανθασμένη και η απόφαση να συνεχίσει η ΑΕΚ με τον Μοράις στον πάγκο. Ούτε και για ένα παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που αυτό είναι με τον Παναθηναϊκό και έχει πολύ ξεχωριστή σημασία. Δεν θέλω καν να σκεφτώ την προοπτική να πάει η ΑΕΚ στη Λεωφόρο και να χάσει με κάτω τα χέρια, να πληρώσει για ακόμα ένα παιχνίδι εμμονές και λάθη του προπονητή της, να δώσει ψυχολογικό και βαθμολογικό ανταγωνιστή της στη μάχη που έχει ακόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ (ίσως και για το κύπελλο).

Θεωρώ πως από τη στιγμή που υπήρξε το «δώρο» της αναβολής του ματς με τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ έπρεπε άμεσα να κινηθεί για κάποιον προπονητή. Κανονικό, Ελληνα, με γνώση της ομάδας και της πραγματικότητας, που δεν θα χρειάζεται να δίνει ερωτηματολόγιο στους παίκτες για τις θέσεις που τους αρέσει να παίζουν. Που δεν θα χαντακώνει περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ, που θα βρίσκει λύσεις, που θα μπορεί να παίζει ορθολογικά. Διότι σε αντίθεση με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έχει καλό υλικό, που γίνεται καλύτερο με τις μεταγραφικές προσθήκες.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να ρίξει λευκή πετσέτα. Το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει φτάσει στα μισά του, το κύπελλο είναι ανοιχτή διαδικασία, η ομάδα πρέπει να λειτουργεί κανονικά και ας έχασε τον τίτλο. Θεωρώ πως η παραμονή του Μοράις δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο από προβλήματα και μπερδέματα και θα είναι πολύ ευχάριστο να μην δικαιωθώ το βράδυ της Κυριακής. Αλλά όσα βλέπω εδώ και μήνες, από το πρώτο του παιχνίδι ακόμα, δείχνει έναν άνθρωπο άπειρο, που δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται και έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα από όσα ακούει και όσα συμβαίνουν.

Δεν είμαι πάντα υπέρ των αλλαγών προπονητή. Αλλωστε, πάντα εκτιμώ ό,τι στο φινάλε οι παίκτες είναι εκείνοι που κάνουν μάγκα ή αποτυχημένο έναν προπονητή. Αλλά κατά την άποψη μου, δεν μπορεί η ΑΕΚ να είναι αδιάφορη για όσα θα συμβούν στη συνέχεια. Μπορεί να θέλουν ηρεμία, μπορεί να θέλουν χρόνο, μπορεί να θέλουν να προχωρήσουν βήμα προς βήμα, αλλά όσο χάνεται κάθε μέρα και περισσότερος κόσμος, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Όταν η κατάσταση φτάνει σε απαξίωση, ειρωνεία, αμφισβήτηση, δεν ξέρω εάν υπάρχει επιστροφή. Και πλέον, ο κόσμος μπορεί να πειστεί μόνο με πράξεις και επιτυχίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X