Ντέμης: «Δύσκολο να βρει προπονητή τώρα η ΑΕΚ»

Ντέμης: «Η ΑΕΚ χρειάζεται επιθετικό που να βάζει γκολ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο «Ντεμοτεχνείο» για το 2017 είχε… επικαιρότητα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Αλέξης Σπυρόπουλος βρέθηκαν πίσω από τα μικρόφωνα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκαν σε πολλά θέματα των τελευταίων ημερών. Όπως το θέμα «Μοράις» στην ΑΕΚ, την εικόνα της Ένωσης με τον Πορτογάλο προπονητή με τον Ντέμη να στέκεται και στην παρουσία του Δέλλα στον πάγκο της ομάδας. Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και ο μικρός αριθμός τερμάτων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πού οφείλεται αυτό; Στις καλές αμυντικές επιδόσεις των ομάδων και την αμυντική προσέγγιση τους, ή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιθετικόγενεις παίκτες;

Ακολουθούν οι σημαντικότερες από τις δηλώσεις του Ντέμη Νικολαϊδη

-Για την Ξάνθη και την πορεία της μέχρι τώρα στη Σούπερ Λίγκα.
«Καλή ομάδα η Ξάνθη. Και πρέπει να δούμε πως αυτή ξεκίνησε. Πάλι καλά που δεν έδιωξαν τον προπονητή στο δεύτερο παιχνίδι που είχε δώσει. Δεν είναι εύκολο τέτοιες ομάδες να παίρνουν αποτελέσματα και να παράγουν και θέαμα. Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ θυμάμαι ότι δεν έπαιξε κλειστά».

-Για την ΑΕΚ:
«Στα δύο τελευταία ματς έκανε φάσεις η ΑΕΚ, όχι ότι έπαιξε κάτι τρομερό, αλλά φάσεις έκανε. Κρατούσε τη μπάλα. Το γκολ λείπει. Το γκολ λείπει γενικώς».

-Γιατί γενικότερα δεν σκοράρουν οι ελληνικές ομάδες.
«Παλιότερα οι ομάδες έπαιζαν πιο σκληρά και πιο αμυντικά. Δεν είναι ότι οι ομάδες παίζουν πολύ αμυντικά φέτος. Ότι έχουν βάλει ένα λεωφορείο στο τέρμα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν καλή άμυνα; Να το αναλύσουμε αυτό. Θυμάμαι ματς του Ολυμπιακού. Σε θέσεις για γκολ υπήρχαν ποδοσφαιριστές. Γκολ δεν έμπαινε. Ο ΠΑΟΚ κάνει 20 ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ. Δεν είναι ότι παίζουν τόσο κλειστά… ίσως να λείπουν οι σκόρερ. Ας πούμε ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ δεν έχει ρέντα. Δεν του βγαίνει. Αν είχε ρέντα και ήταν όπως τον ξέρουμε. Αν είχε μια νορμάλ χρονιά του, τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε κάποιους βαθμούς παραπάνω, λογικά να το δούμε.
Θα πρέπει να δούμε τα στατιστικά χαμένων ευκαιρίων. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

-Για τις σχέσεις του με τον Νάβας:
Έχω την πιο ωραία φώτο πανηγυρισμού με τον Νάβας. Με τη Λεβερκούζεν. Την πρώτη φορά που παίξαμε μαζί εγώ όλο φώναζα. Και μπαίνουμε στα αποδυτήρια παίρνει θέση καράτε και μου λέει «Έλα, έλα». Εμείς δεν γνωριζόμασταν, αλλά μετά το περιστατικό αυτό γίναμε καλοί φίλοι. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, αν θυμάμαι καλά, ήταν Ινδονησία και ασχολείτο με ακαδημίες».

-Για το θέμα Μοράις:
«Το θέμα είναι αν θα φύγει ο Μοράις είτε θα πάρουν έναν προπονητή για να βγει η χρονιά. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε 5 μήνες βέβαια για να ψάξουμε και να βρουμε έναν προπονητή για τη νέα σεζόν. Είναι πολύ δύσκολο, τουλάχιστον για εμένα ήταν, να βρεις προπονητή που θα πάρεις τώρα για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Θέλει ένα ψάξιμο, μια ανάλυση…».

-Για τον Δέλλα και την παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ:
«Εγώ με τον Τραϊανο, επειδή θέλω να είμαι σκληρός σε αυτούς που αγαπώ, τον είχα στο μικροσκόπιο για να δω αν το «έχει». Αν του πηγαίνει η δουλειά. Κατέληξα σε ένα συμπέρασμα όταν η ΑΕΚ ήταν στη Β’ εθνική στο Β γύρο. Δηλαδή μετά από έναν χρόνο…
Με τον Τραϊανό, καταλάβαινα πως παίζει η ομάδα. Τι νοοτροπία έχει η ομάδα. Στο ματς που έκανε η ομάδα εκείνη τη χρονιά στο Καραϊσκάκη, ούτε εμείς δεν είχαμε τέτοια νοοτροπία. Δηλαδή, η ομάδα που είχε τόσα αστέρια. Εκείνη την ημέρα, στο Καραϊσκάκη έβλεπες μια ομάδα Β’ Εθνικής με άγνωστους παίκτες να έχει τέτοια νοοτροπία. Θράσος. Εκει κατάλαβα ότι ο Τραϊανός δουλεύει και αυτό το βγάζει στο γήπεδο.

Πολλές ομάδες τώρα δεν καταλαβαίνεις τι παίζουν. Εγώ πάντα περιμένω να δω στο γήπεδο κάτι. Τι δουλεύει ο προπονητής αυτός. Με τον Στραματσόνι δεν έβλεπα, δεν καταλάβαινα. Πως αναπτύσσεται ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες, έχει τρομερό ενθουσιασμό. Ειναι η πιο θεαματικη ομάδα. Τον έχουμε δει και σε δύσκολα ματς, με τη Φιορεντινα. Εκεί καταλαβαίνεις πως αμύνεται. Τι θέλει να κάνει.

Η ΑΕΚ δεν ξέρεις πως επιτίθεται. Κραταει τη μπάλα, βλέπεις μια διαφορά, βλέπεις ότι έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Αμύνεται… Το θέμα είναι, αφού μίλαμε για το πώς βάζεις γκολ, το πως κάνει επίθεση. Δεν έχω δει. Με τον Δέλλα το έβλεπες. Ούτε στον Ολυμπιακό το έχω δει. Στον Ολυμπιακό βλέπω ταλέντο. Εχει πολύ ταλέντο η ομάδα».

-για τον Γκάρι Ροντρίγκες:
«Ξεχώρισε από την αρχή ο παίκτης αυτός. Είναι μεγάλο όνομα η Γαλατασαραϊ. Σίγουρα εκεί θα πάρει περισσότερα χρήματα. Βέβαια, εγώ με όσα γίνονται στην Κωνσταντινούπολη εγώ δεν θα πήγαινα. Όμως ο ποδοσφαιριστής, σκέφτεται γενικότερα μόνο το γήπεδο, τον αγωνιστικό χώρο».

-για τις πωλήσεις παικτών:
«Εάν πουλάς έναν παίκτη καλό κάθε χρονιά, τότε χτίζεις όνομα. Οι ομάδες καταλαβαίνουν ότι κάτι καλό κάνεις. Το θέμα είναι να υπάρχουν ομάδες που πουλούν Έλληνες. Εκεί θα καταλάβουμε ότι κάτι κάνουν. Ο Ολυμπιακός το έκανε αλλά με παίκτες που είχε πάρει ως μεταγραφή. Εγώ εννοώ για να πουλήσει παίκτες μια ομάδα που έχει δημιουργήσει η ίδια από τις ακαδημίες της. Δεν λέω ότι δεν είναι επιτυχία που πούλησε τόσους παίκτες ο Ολυμπιακός. Σίγουρα είναι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X