Αν τον πιστεύουν ας τον στηρίξουν, αλλιώς...

Ο Ζοσέ Μοράις νέος προπονητής της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της αλλαγής προπονητή στα πρώτα “στραβά” αποτελέσματα. Γενικά ποτέ δεν πίστευα ότι ένας προπονητής πρέπει να κρίνεται καθαρά και μόνο απ’ τα αποτελέσματα της ομάδας, αφού το αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφωθεί από διάφορους παράγοντες. Όταν υπάρχει σοβαρή διοίκηση, παίρνει την απόφαση να προσλάβει έναν προπονητή για την φιλοσοφία του, τον τρόπο δουλειάς του και τα δείγματα γραφής που υπάρχουν από προηγούμενες παρουσίες του σε πάγκους ομάδων. Δε λέω ότι αυτό γίνεται. Αυτό όμως θα έπρεπε να γίνεται, κατά την ταπεινή μου άποψη. Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω συνδυάζονται απαραίτητα με πίστωση χρόνου. Στήριξη. Στην πράξη όμως και όχι στα λόγια.

Κατανοώ βέβαια ότι όταν υπάρχουν διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα το πιο εύκολο “θύμα” είναι ο προπονητής, απ’ τη στιγμή που δεν είναι δυνατόν να φύγουν οι παίκτες. Έτσι όμως διαιωνίζεται μια κατάσταση, η οποία ουσιαστικά δεν έχει μέλλον. Το μόνο που επιτυγχάνεται με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών είναι να περνάει ο καιρός χωρίς το παραμικρό ουσιαστικό αποτέλεσμα για την ομάδα, με τους υπεύθυνους να κερδίζουν χρόνο ρίχνοντας πάντα το φταίξιμο στον εκάστοτε προπονητή.

Στην προκειμένη περίπτωση, μετά από 2,5 μήνες παρουσίας του Μοράις στον πάγκο, το κακό δεν είναι μόνο ότι η ομάδα δεν παίρνει αποτέλεσμα με σαφώς κατώτερους αντιπαλους, αλλά το ότι δεν αποδίδει όπως θα περίμενε ο ίδιος ο προπονητής. Η απόδοσή της σε καμία περίπτωση δεν έχει βελτιωθεί, σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στις οποίες πάντως, ως επί το πλείστον έπαιρνε το αποτέλεσμα.

Με συγχωρείτε όμως, αλλά δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο Μοράις για την εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ. Η αρχική ευθύνη ανήκει σε όσους επέλεξαν τον Πορτογάλο ως τον καταλληλότερο προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αν το κριτήριο ήταν η συνεργασία του με τον συνονόματό του, Μουρίνιο, τότε η επιλογή Μοράις ήταν απ’ την αρχή λανθασμένη. Αν όμως το κριτήριο ήταν η φιλοσοφία του και η εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς του Πορτογάλου τότε έπραξαν σωστά. Στη δεύτερη περίπτωση οφείλουν να κλείσουν τ’ αυτιά στις αποδοκιμασίες και να τον στηρίξουν απόλυτα (με μεταγραφές ενδεκάδας), δίνοντάς του πίστωση χρόνου για να δουλέψει όπως πρέπει. Προσέξτε, αν όντως πιστεύουν σ’ αυτόν. Όχι ως καπρίτσιο για να δείξουν ότι στηρίζουν την συγκεκριμένη επιλογή τους.

Στην πρώτη περίπτωση, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αναλάβουν ξεκάθαρα την ευθύνη μιας αποτυχημένης επιλογής και να διορθώσουν το λάθος όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όχι όμως με νέο λάθος, φέρνοντας προπονητή ως το καλοκαίρι, αλλά με προοπτική να συμμετέχει ενεργά στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Έτσι κι αλλιώς η φετινή δύσκολα σώζεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X