Ο «μαέστρος» της Βασίλισσας στο enwsi.gr (VIDEO)

Ο «μαέστρος» της Βασίλισσας στο enwsi.gr (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2016 «φεύγει» σε λίγες ώρες και η ΑΕΚ ετοιμάζεται για μια πολύ απαιτητική συνέχεια της σεζόν. Το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου κύλησε αρκετά ομαλά, σε γενικές γραμμές, με την Ένωση να έχει παγιώσει τη θέση της, ως ο τρίτος… πόλος του ελληνικού πρωταθλήματος. Και αυτό έχει τη σημασία του, σε μια σεζόν στην οποία ο πήχης έχει ανέβει, σε σχέση με πέρυσι.

Σημαντικό μερίδιο σε όλη αυτή την προσπάθεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ, αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του, ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, όμως έχει εξελιχθεί στον ιθύνοντα νου του συνόλου, τον «μαέστρο» της ομάδας. Ο «Rokopedia», άλλωστε, είναι αυτός που δίνει τον… ρυθμό στη Βασίλισσα.

Λίγες ώρες μετά την… είσοδο του 2017, λοιπόν, ο 31χρονος άσος μιλά στο enwsi.gr και κάνει τον απολογισμό της πορείας της Βασίλισσας. Τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, η επιπλέον νίκη που θα δώσει άλλον αέρα στην Ευρώπη, αλλά και το κλίμα εντός των τειχών, μέσα από τα μάτια του έμπειρου γκαρντ. Παράλληλα, ο Ούκιτς μιλά και για την καθημερινότητά του στην ΑΕΚ, δηλώνοντας χαρούμενος που αποτελεί κομμάτι της Βασίλισσας…

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε, ποια είναι η αποτίμηση που κάνετε;

«Πρόκειται για μια αρκετά ανταγωνιστική χρονιά. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια είχαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες μας τραυματίες, είτε δεν βρίσκονταν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν. Εκμεταλλευτήκαμε το καλό πρόγραμμα και είχαμε κάποια εύκολα παιχνίδα στο ξεκίνημα, στα οποία παίξαμε πολύ καλά. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πηγαίνουμε αρκετά καλά θα έλεγα. Δεν περιμένεις ότι θα κερδίσεις εκτός έδρας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έχουμε κάποιες σημαντικές εκτός έδρας νίκες στο σακούλι και αυτό μετράει.

Στο Champions League, με μία ακόμα νίκη θεωρώ ότι θα είμαστε σε πολύ καλή θέση, αλλά ο στόχος μας είναι να κοιτάμε πάντα ψηλά. Θεωρώ ότι ανεξάρτητα απ’ όσα συνέβησαν, τα σπουδαία είναι μπροστά μας και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά».

Πέραν των αγώνων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ανεξάρτητα απ’ όσα έγιναν στη Ρόδο, η ΑΕΚ έχει πάρει αυτό που θέλει στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

«Όλοι περίμεναμε να πάρουμε αυτά τα παιχνίδια. Ήταν κάτι το φυσιολογικό. Το δείξαμε με την εκτός έδρας νίκη μας κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε άλλα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στη σεζόν. Θεωρώ πως ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε, κάτι που μπορούσαμε να το κάνουμε και το κάναμε. Με εξαίρεση τα παιχνίδια αυτά, στα υπόλοιπα ήμασταν το φαβορί. Στα υπόλοιπα παιχνίδια πήγαμε με την κατάλληλη ψυχολογία και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Από την πορεία σας στο Champions League υπάρχει ικανοποίηση;

«Όπως είπα και πριν, για να είμαστε ικανοποιημένοι 100% θα πρέπει να πάρουμε μία ακόμα νίκη. Ίσως στην Πολωνία, όπου παίξαμε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μείναμε από δυνάμεις. Σε τέτοια παιχνίδια όταν έχεις 2-3 παίκτες σημαντικούς εκτός τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Είναι μια μακρά διοργάνωση και μπορείς να πας πάρα πολύ καλά και να προκριθείς, αλλά και να τερματίσεις πέμπτος και να αποκλειστείς. Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε θέση που μας δίνει πρόκριση. Γι αυτή τη θέση θα δούμε. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια και ορίζουμε εμείς τη μοίρα μας. Είμαστε σε καλή θέση και με μία ακόμα νίκη θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα, αλλά μέχρι τότε θα δούμε».

Ο «μαέστρος» της Βασίλισσας στο enwsi.gr (VIDEO)

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της φετινής ΑΕΚ;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα μειονεκτήματα της ομάδας. Όλοι οι συμπαίκτες που έχω στην ομάδα είναι εξαιρετικοί. Αυτή τη στιγμή μπορώ να μιλήσω μόνο για τα καλά πράγματα που έχει το φετινό σύνολο. Είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα. Όταν κερδίζουμε αυτό γίνεται σαν ομάδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και όταν χάνουμε. Η προσήλωσή μας στο παιχνίδι είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε να δίνουμε το 100% κάθε φορά. Πάντα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε όσα μας ζητάει ο προπονητής και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς σαν σύνολο. Σαν παίκτες ο καθένας μπορεί να αναλύσει τι γίνεται σωστά και τι όχι. Καμία ομάδα δεν είναι τέλεια, κάθε ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης και ισχύει και για εμάς αυτό».

Μέσα στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί Γιουγκοσλάβοι όπως ο Σάκοτα, ο Μιλόσεβιτς και ο Ιβάνοβιτς. Αυτό σε κάνει να νιώθεις όλο και πιο οικεία;

«Πρόκειται για πολύ καλούς τύπους, αλλά και εξαιρετικούς παίκτες. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά εντός και εκτός παρκέ και μέχρι στιγμής αυτή η συνεργασία πηγαίνει πολύ καλά. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Το 2017 ξεκινάει με πολύ απαιτητικά παιχνίδια. Ένα εξ αυτών είναι και ο ημιτελικός με τον Άρη, στο Αλεξάνδρειο. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν;

«Ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, γιατί βρίσκομαι μόλις φέτος στην ομάδα, αλλά σε συζητήσεις με πολλά από τα παιδιά που βρίσκονταν και παλιότερα εδώ, έχουν να… λένε γι αυτό το παιχνίδι. Όλοι λένε πως είναι σημαντικό όχι μόνο για τη διοργάνωση που μετέχουμε, αλλά και για το συναίσθημα αλλά και για τη σημασία του αγώνα για την οικογένεια της ΑΕΚ. Είναι πραγματικά σημαντικό παιχνίδι. Είναι σημαντική ευκαιρία για εμάς να προκριθούμε στον τελικό του Κυπέλλου, που είναι πολύ σπουδαία υπόθεση γιατί απέχουμε μόλις μία νίκη από την παρουσία μας εκεί. Εάν, λοιπόν, όλοι όσοι βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια εδώ, έλεγαν ότι αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό, εγώ θα το δεχόμουν! Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το πάρουμε!»

Θεωρείς ότι με το νέο έτος, θα δούμε και μια ακόμα καλύτερη ΑΕΚ;

«Αυτό ελπίζω. Ακόμα κι αν δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και δεν παίζουμε καλό μπάσκετ, ακόμα πιστεύω πως η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά από τη στιγμή που θα επιστρέψουν οι τραυματίες. Έχουμε καλή ψυχολογία και μπορούμε να είμαστε καλύτεροι. Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι απ’ ότι είμαστε».

Προσωπικά, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς πώς νιώθει στην ΑΕΚ;

«Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα! Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ. Παίζω καλό μπάσκετ, αν και κάποιες φορές πάντα μπορείς να παίζεις καλύτερα και να δίνεις ακόμα περισσότερα. Σε γενικές γραμμές, θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα πως δεν είμαι χαρούμενος. Όλα στην ομάδα, αλλά και γύρω από αυτή είναι πολύ καλά και είμαι χαρούμενος γι αυτό».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Να έχει υπομονή και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να του δώσουμε χαρά».

Ο «μαέστρος» της Βασίλισσας στο enwsi.gr (VIDEO)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X