4711… είναι το «στήριγμα» της ΑΕΚ;

4711… είναι το «στήριγμα» της ΑΕΚ;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιας και στα μεταγραφικά του ποδοσφαίρου, είμαστε ακόμα στο… περίμενε, σήμερα είπα να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Για να ξέρουμε τι λέμε πάντως, το ότι είμαστε στις 9 Αυγούστου, ξεκινά η προετοιμασία και η ομάδα δεν έχει κλείσει ακόμα, ούτε καν τα μέτωπα του αριστερού μπακ και του στόπερ, αν μη τι άλλο φανερώνει ότι η παθογένεια της κωλυσιεργίας, εξακολουθεί να υφίσταται. Θα περιμένω βέβαια μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο για να διαπιστώσω, τι κινήσεις θα έχουν γίνει και θα γκρινιάξω τότε.

Σήμερα όμως, θα γκρινιάξω για εμάς. Για εμένα και για εσένα που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Πάει ένας μήνας τώρα, που κυκλοφόρησε η Κάρτα Φίλου της ΑΕΚ, η οποία κοστίζει 10 ευρώ και χάρη στην οποία, μπορούμε εμείς να αποτελέσουμε το μεγαλύτερο στήριγμα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Πρώτος εγώ, το αφήνω συνεχώς για την… «επόμενη εβδομάδα», μέχρι σήμερα το μεσημέρι που διάβασα μια είδηση, που με έκανε να ντραπώ, οπότε αυτή την εβδομάδα, θα την προμηθευτώ. Δεν μιλάμε τώρα για κάποια χάρη, ούτε καν για διαρκείας, αλλά για την πιο μίνιμουμ υποχρέωση όλων όσων αγαπάμε τον σύλλογο.

Ανόμοια σύγκριση, αλλά το θέμα είναι η ΑΓΑΠΗ για την ομάδα

Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, διάβασα στον διαδικτυακό τόπο gazzetta.gr, από την εξαιρετική συνάδελφο, Κάτια Πετροπούλου, ότι 8000 φίλαθλοι της μπασκετικής Μπούργος, ανανέωσαν τα εισιτήρια διαρκείας τους για τη νέα σεζόν, χωρίς να γνωρίζουν, αλλά και χωρίς να νοιάζονται καν, αν τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας, θα γίνουν κάποια στιγμή φέτος με κόσμο!

Τα 8000 διαρκείας καλύπτουν το 90% της χωρητικότητας του γηπέδου τους και μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας, ανακοίνωσε ότι από τις 17 Αυγούστου, θα δώσει τη δυνατότητα και σε 500 ακόμα νέους φιλάθλους, προκειμένου να βγάλουν την κάρτα τους για τη νέα σεζόν και να φτάσει πλέον στο 100%.

Ανόμοια σύγκριση, ούτως ή άλλως. Αλλά, όταν μια τοπική κοινωνία, «εξαφανίζει» εν ριπή οφθαλμού 8000 διαρκείας για την αγάπη της για την ομάδα (γιατί στην αγάπη για την ομάδα είναι η ουσία), μου ξενίζει πολύ να βλέπω ότι οι κάρτες φίλου της ΑΕΚ (σ.σ. που επαναλαμβάνω δεν είναι διαρκείας, αλλά κοστίζουν όσο δύο… καφέδες ή δύο… μπύρες αν προτιμάτε) δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει τις 5000.

Δεν τολμάω δηλαδή να κάνω π.χ. σύγκριση με τα διαρκείας της ΑΕΚ στο μπάσκετ τα προηγούμενα έτη. Αλλά, ένα τεράστιο μέγεθος συλλόγου όπως είναι η ΑΕΚ, δεν γίνεται να αριθμεί ύστερα από ένα μήνα κυκλοφορίας τους, μόλις 4711 κάρτες φίλου.

Συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό

Τα τελευταία χρόνια, ύστερα από την αναγέννηση του συλλόγου από τις στάχτες του σε όλα τα επίπεδα, υπάρχουν πολλές επιτυχίες, σε ομαδικά και ατομικά ερασιτεχνικά αθλήματα. Παράλληλα, έχουν ιδρυθεί και νέα τμήματα, αλλά και Ακαδημίες-πρότυπα, όπως στο χάντμπολ.

Αλλά, ανεξαρτήτως των επιτυχιών, των διακρίσεων και των τίτλων και ενόψει μιας σεζόν, που αναμένεται πιο δύσκολη από ποτέ, χωρίς έσοδα από χορηγίες και με ελάχιστα διαρκείας λόγω της πανδημίας, αν μη τι άλλο, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα 32 τμήματα ανδρών και γυναικών και τα πάνω από 50 τμήματα Ακαδημιών και Υποδομών της ΑΕΚ, είναι αυτό το συμβολικό, αλλά και τόσο ουσιαστικό συνάμα, 10ευρω της Κάρτας Φίλου.

Δεν μου αρέσει καθόλου να προτρέπω κανέναν, να βάλει το χέρι στην τσέπη του, αλλά δεν γίνεται μόνο να κριτικάρουμε, να σχολιάζουμε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να απαιτούμε. Μιλάμε για τη Μάνα ΑΕΚ, που αφενός την θέλουμε πρωταγωνίστρια παντού και αφετέρου θέλουμε να λέμε ότι το μεγαλύτερο και διαχρονικό της στήριγμα, είναι ο λαός της. Κι αν μη τι άλλο, οι απανταχού φίλοι της, δεν είμαστε… 4711! Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Μόνο αυτό…

Υ.Γ.: Ελλάδα 2020. Με μια αυγουστιάτικη σφοδρή νεροποντή και με μια πλημμύρα, επτά νεκροί στην Εύβοια, μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος 8 μηνών… Έχουν στερέψει και τα δάκρυα και τα λόγια. Προ πολλού… Το έχουμε πάρει απόφαση ότι για να ζούμε, θα ποντάρουμε στην τύχη. Και δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε. Όλοι μας…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X