Αυλωνίτης στο enwsi.gr: «Πρωτοπόρος στο Futsal η ΑΕΚ»

Αυλωνίτης στο enwsi.gr: «Πρωτοπόρος στο Futsal η ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Futsal της ΑΕΚ φέτος έχει μπει σε μια νέα εποχή, γυρίζοντας σελίδα και λειτουργώντας πλέον όπως ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Με ανθρώπους που είναι γνώστες του αθλήματος η «Ένωση» φιλοδοξεί βήμα-βήμα να αποτελέσει μια από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου στην Ελλάδα. Επενδύοντας στις ακαδημίες της αλλά και τα αγωνιστικά τμήματα η ΑΕΚ βλέπει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της συστηματικής και καθημερινής δουλειάς. Ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Νίκος Αυλωνίτης μιλάει για πρώτη φορά στο enwsi.gr, αναλύει το φιλόδοξο πλάνο που έχει ξεκινήσει και κάνει τον πρώτο του απολογισμό για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ακαδημιών αλλά και των μεγαλύτερων τμημάτων. Μιλάει επίσης για τους στόχους της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια, την επιλογή του Γέρακα αλλά και το δίκτυο ακαδημιών που υπάρχει στα πλάνα τους.

-Κύριε Αυλωνίτη πως αποφασίσατε να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια που κάνει φέτος η ΑΕΚ;

Η φετινή προσπάθεια σαν σκέψη ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια. Πρώτα από όλα από τον κύριο Μαρινάκη ο οποίος είναι και η ψυχή του πρότζεκτ. Σαν άνθρωπος του Futsal αγάπησε πολύ το άθλημα και σαν ΑΕΚτζής ήθελε να προχωρήσει στο κομμάτι αυτό. Η πορεία της ΑΕΚ στη σάλα ήταν κάκιστη, δεν υπήρχαν προοπτικές και δούλευαν τα πράγματα τελείως ερασιτεχνικά. Το όνομα της ΑΕΚ είναι τεράστιο και θεωρήσαμε πως έπρεπε  να γίνει κάτι πάνω στο κομμάτι αυτό.

-Η μετάβαση από την θεωρία στην πράξη ήταν εύκολη;

Από την θεωρία στην πράξη περάσαμε πολύ δύσκολα. Πέρασε ένας περίπου χρόνος για να μπει στις ράγες το πρότζεκτ. Φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος. Ούτε εμείς έχουμε πετύχει εκατό τοις εκατό αυτό που θέλουμε, Χρειάζεται χρόνο αυτή η μετάβαση και κυρίως στα αγωνιστικά τμήματα. Η οργάνωση των ακαδημιών πήγε πολύ καλά. Τα τμήματα έχουν ξεκινήσει φέτος από την αρχή και ο πρωταθλητισμός θέλει χρόνο. Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να κάνει πρωταθλητισμό και προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε.

-Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία και αποτελέσματα;

-Είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ήξερα περίπου που θα κυμανθούμε. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες που δεν της περιμέναμε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έχουμε βάλει στέρεες βάσεις όμως. Η επόμενη χρονιά θα είναι καταλυτική. Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ΠΑΕ που επίσημα ασχολήθηκε με το Futsal και θεωρώ πως θα ακολουθήσουν και άλλες. Όπως και να’ χει όμως η ΑΕΚ θα είναι πάντα πρωτοπόρος σε αυτό το κομμάτι.

-Η ΑΕΚ έχει συνεργασία με αρκετά αθλητικά κέντρα, πιστεύετε πως η ακαδημία στη Νέα Φιλαδέλφεια θα αποτελέσει τον βασικό της πόλο;

Θεωρώ πως η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας είναι η βάση της ΑΕΚ. Η περιοχή αυτή δεν παύει να είναι η ψυχή της ΑΕΚ. Δεν καταφέραμε να έρθουμε σε συνεργασία από την αρχή της σεζόν με κάποιο χώρο. Δεν είχαμε και κάποια βοήθεια από τον Δήμο για να συνεργαστούμε με κάποιο αθλητικό κέντρο πιο νωρίς όμως καταφέραμε και ξεκινήσαμε. Η Φιλαδέλφεια θα είναι η ψυχή της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά θέλω να πω πως και το Μενίδι είναι μια ΑΕΚοκρατούμενη περιοχή ενώ το «κιτρινόμαυρο» στοιχείο είναι έντονο παντού.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα σας;

-Το επόμενο βήμα είναι να υπάρχει ΑΕΚ παντού. Θα συνεργαστούμε με κατά τόπους αθλητικά κέντρα στην επαρχία, αυτό είναι στα άμεσα πλάνα μας. Έχουμε επιλέξει τρεις –τέσσερις περιοχές που θα ξεκινήσουμε. Θα προχωρήσουμε σε σταθερές βάσεις και βήμα –βήμα. Οι επιλογές να είναι προσεκτικές και να μην χαλάσουμε το όνομα της ΑΕΚ. Θα ψάξουμε να βρούμε κάτι στη Θεσσαλονίκη, προς Εύβοια που έχει πολύ κόσμο της ΑΕΚ.

-Η συνεργασία με την ΠΑΕ έχει βοηθήσει το φετινό εγχείρημα;

Η συνεργασία της ΠΑΕ με το Futsal είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένη. Η ΠΑΕ μας έχει στηρίξει σε όλα και στο κομμάτι της προβολής. Άλλωστε το Futsal είναι τμήμα της ΠΑΕ και αυτό μας το δείχνει με κάθε τρόπο.

-Πως θα χαρακτηρίζατε την μέχρι τώρα πορεία στο ανδρικό τμήμα;

-Στο ανδρικό φέτος έχει γίνει μια μεγάλη επένδυση. Ήρθαν 14 ποδοσφαιριστές συν 4 Νέοι που ήταν οι περσινοί καλύτεροι έφηβοι. Έχει πολύ καλό υλικό το οποίο χρειάζεται χρόνο για να δέσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ καλοί παίκτες, διεθνείς και με πρωταθλήματα στην πλάτη τους. Υπάρχει ένας προπονητής που όμοιος του δεν υπάρχει στο αντικείμενο του στην Ελλάδα. Θέλει όμως χρόνο για να παίξει η ομάδα την μπάλα που μπορεί. Φέτος δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα όμως στόχος μας είναι η είσοδος στην τετράδα και το Κύπελλο.

Όσον αφορά το Εφηβικό έχουμε κάνει μια καλή δουλειά η οποία φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός. Έχει ανέβει το επίπεδο στο πρωτάθλημα. Θα σταθώ και στις δύο μικρές ηλικίες τζούνιορ και προτζούνιορ, είναι παιδιά τα οποία τα «χτίζουμε» για τα επόμενα χρόνια.

-Είστε ικανοποιημένος από την επιλογή του Γέρακα ως έδρα;

-Η επιλογή του Γέρακα ήταν η μοναδική που είχαμε για φέτος. Δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι πιο κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη σεζόν. Έχω μιλήσει και με τον Δήμο Γαλατσίου και είπαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της παραχώρησης του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων το επόμενο διάστημα.

-Το Futsal είναι ένα άθλημα το οποίο θα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα;

 

-Είναι ένα άθλημα που εξελίσσεται ραγδαία στην Ευρώπη. Η FIFA και η UEFA έχουν προτεραιότητα την ανάπτυξη του Futsal όμως μέχρι τώρα η ομοσπονδία δεν έδινε βάση και ευελπιστούμε πως με την αλλαγή αυτή θα έχουμε την ανάπτυξη που θέλουμε. Σταδιακά θα έρθει και ο κόσμος και θα το γνωρίσει. Το Futsal είναι η βάση του κλασικού ποδοσφαίρου. Στις μικρές ηλικίες είναι το A και Ω. Πιστεύω πως και με την είσοδο των υπόλοιπων μεγάλων ομάδων θα κερδίσει σιγά σιγά έδαφος και θα το αγκαλιάσει και ο κόσμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X