Το τελευταίο του «Κωστέ», τα μαγικά του Τσιάρτα (VIDEO)

Το τελευταίο του «Κωστέ», τα μαγικά του Τσιάρτα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πορεία της ΑΕΚ τη σεζόν 2000-01, είχε αρκετές ομοιότητες με το σήμερα. Ηταν μια χρονιά που είχε ξεκινήσει με μεγάλες προσδοκίες, είχε κάποιες σημαντικές επιτυχίες, αλλά και πολλά σκαμπανεβάσματα στην εικόνα της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πως εκείνη η ΑΕΚ κατάφερε να αποκλείσει την σπουδαία Μπάγερν Λεβερκούζεν, αλλά δεν μπορούσε να κάνει σερί νικών στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, όσα συνέβησαν μια ημέρα σαν σήμερα του 2000. Η ΑΕΚ που είχε νικήσει τους Γερμανούς, τον Αρη και τον Εθνικό για το κύπελλο, στραβοπάτησε με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έμεινε σε ισοπαλία με 3-3.

Το παιχνίδι είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ: τον Νίκο Κωστένογλου που σκόραρε για να μειώσει το σκορ και εκείνο το γκολ έμελλε να είναι το τελευταίο του με τα «κιτρινόμαυρα» και τον Βασίλη Τσιάρτα που χόρευε στο γήπεδο και έκανε πράγματα και θαύματα. Ο Κωστένογλου είχε μια μεγάλη πορεία 11 ετών με τη φανέλα της ΑΕΚ, έκανε 324 συμμετοχές συνολικά και 222 σε αγώνες πρωταθλήματος. Σε αυτά σκόραρε τρεις φορές: στην ήττα από την Προοδευτική (3-2) το 1997/98, τη νίκη επί του Ιωνικού (2-1) την επόμενη σεζόν και το ματς με τον ΟΦΗ.

Η άμυνα της ΑΕΚ πάντως παρέπαιε εκείνο το βράδυ και σε συνδυασμό με τα…ανύπαρκτα οφσάιντ του διαιτητή Τσαγκαράκη και των βοηθών του και έτσι ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο ημίχρονο με τα γκολ των Μάουρο (11’) Ηπειρώτη (14’) και Μουνιόζ (32’). Η ΑΕΚ είχε μειώσει με τον Κωστένογλου σε 3-1 στο 20’ από μπαλιά του Βασίλη Τσιάρτα. Στο δεύτερο μέρος, με τον «μάγο» να παίρνει την μπαγκέτα, η ΑΕΚ επιχείρησε ολική ανατροπή. Μείωσε στο 68’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσιάρτας, μετά από ανατροπή του Σωτήρη Κωνσταντινίδη από τον Αριάν Μπεκιάι που κακώς δεν αποβλήθηκε σε εκείνη τη φάση. Η ισοφάριση ήρθε στο 84’ από κεφαλιά του Μαλαδένη σε κόρνερ του Τσιάρτα, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία για το 3-4 αμέσως μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X