Κλειδί ο Μαϊστόροβιτς
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δώσε μεταγραφές στον λαό και αγόρασε χρόνο. Παλιό και πάνσοφο ρητό, που συζητείται σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι ψέμα πως οι μεταγραφές αποτελούν το όπιο των οπαδών, την ανάγκη των φιλάθλων. Και δώσε μεταγραφικές συζητήσεις για να ανοίγει η κουβέντα και να ξεφεύγει ο καθείς από τα δύσκολα. Βέβαια, σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ έχω διαφορετική προσέγγιση. Θεωρώ πως οι μεταγραφές δεν μπορούν να είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα. Και δεν θα είναι λύσεις, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ ζορίζεται να ορίσει τις συντεταγμένες του αγωνιστικού σχεδίου της.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως ακόμα στην ΑΕΚ υπάρχει μια θολούρα για το ποιες είναι οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ομάδας. Επί μήνες συζητούσαμε για την ανάγκη απόκτησης ενός αμυντικού χαφ και τελικώς διαπιστώνεται πως η πρώτη μεταγραφή που έχει κλείσει αφορά κεντρικό χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Συζητάμε επί καιρό για φορ, αλλά μην αποκλείσετε στο τέλος της ημέρας να ζητηθεί εξτρέμ, στόπερ ή κάποια άλλη θέση.

Συνολικά, ο Γενάρης είναι κάκιστος μήνας για μεταγραφές ποιότητας. Σπανίως μπορείς να βρεις κάποια ευκαιρία που θα κάνει τη διαφορά. Συνήθως είναι κακοποιημένοι παίκτες, άλλοι που δεν έχουν ρυθμό, που δυσκολεύονται να μπουν μέσα σε ένα σύνολο που ήδη έχει προβλήματα και να κάνουν τη διαφορά. Γι’ αυτό και είναι τελείως λάθος στη δική μου αντίληψη, να προχωρά μια ομάδα σε μεγάλες αλλαγές μεσούσης της περιόδου. Τέτοιες δουλειές, γίνονται το καλοκαίρι με χρόνο και επιλογές. Τώρα μπορείς να ζητάς μόνο συμπληρώματα που θα κλείσουν τρύπες.

Το ζήτημα για εμένα είναι διττό: αφ’ ενός διαφωνώ κάθετα με όλες τις απαξιωτικές αναφορές για το ρόστερ και αφ’ ετέρου πιστεύω πως βαράς στα τυφλά, όταν λειτουργείς δίχως συγκεκριμένο πλάνο. Και εξηγούμαι.

Η ΑΕΚ πήγε το καλοκαίρι να ενισχύσει τον κορμό που είχε δουλευτεί με συνέπεια και θετικά αποτελέσματα επί διετία, με παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά. Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως με εξαίρεση τον Τσιγκρίνσκι, αυτήν τη βοήθεια δεν τη βρήκε. Εμειναν οι παλιοί και σε συνδυασμό με την ατέλειωτη κουβέντα περί δυνατοτήτων αρκετών εξ αυτών, χάθηκε η μπάλα. Και όμως, τα πράγματα είναι απλά και κάνει λάθος όποιος επιχειρεί να τα βρει σύνθετα.

Ο Κολοβέτσιος και ο Λαμπρόπουλος είναι καλά στόπερ που η ΑΕΚ θέλησε να τους κάνει καλύτερους με τους Τσιγκρίνσκι και Λέσκοτ. Ο Αραβίδης είναι μια πολύτιμη λύση για την επίθεση με συνέπεια στο γκολ, που θα μπορούσε να βοηθήσει πίσω από τον Αλμέϊδα. Ο Μπακασέτας παίκτης με ταλέντο και καλά στοιχεία, που μπορεί να συμπληρώνει τον Μάνταλο. Ο Πλατέλλας μια αξιόλογη επιλογή για κάποια ματς που χρειάζεται παίκτης με άλλα χαρακτηριστικά στα άκρα της επίθεσης. Και το ίδιο ισχύει λίγο πολύ για όλους.

Το ζήτημα δεν είναι πως αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν. Το ζήτημα είναι πως τους αξιοποιείς. Πως τους ενισχύεις, πως επενδύεις πάνω τους, πως τους στηρίζεις με κάθε τρόπο. Εκεί υπήρξε πρόβλημα. Και το μεγέθυναν τα προβλήματα με τις απουσίες και την κακή πορεία της ομάδας. Και έτσι, πριν καλά καλά προλάβουν να παίξουν και να βοηθήσουν οι μεταγραφές του καλοκαιριού, αρχίσαμε να συζητάμε για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Το πρόσωπο κλειδί αυτών των ημερών στην ΑΕΚ είναι ο Μαϊστόροβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής είναι εκείνος που ορίζει, σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον προπονητή, την αγωνιστική φιλοσοφία και το πλάνο μιας ομάδας. Αυτό μέχρι τώρα δεν το ξέρουμε, αλλά έχουμε σκόρπιες αναφορές από διάφορες ατάκες του Μελισσανίδη και προσεγγίσεις του Μοράις. Συγκεκριμένο σχέδιο, για το πώς θα παίζει η ΑΕΚ, τον τρόπο που θα αγωνίζεται, τους παίκτες και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν, δεν το έχουμε δει.

Εν πολλοίς έτσι κινήθηκε η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Χτυπώντας λίγο στα τυφλά, σχεδόν με ό,τι κάτσει. Ο Μιλοβάνοβιτς δεν πήγε διόλου άσχημα σε απολογισμό, με δεδομένες τις συνθήκες. Αλλά η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ επί των ημερών του να λύσει βασικά προβλήματα. Να βρει κανονικούς εξτρέμ, αφού ήθελε να παίζει από τα άκρα, να βρει φορ κανόνι, παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά στη μεσαία γραμμή. Ακόμα και να βρει ομάδες για να πουλήσει δεν μπόρεσε, που θα είναι μέρος του παιχνιδιού το προσεχές διάστημα.

Αν ο Μαϊστόροβιτς έχει πλάνο και μπορέσει να το εφαρμόσει, θα είναι εξαιρετικά. Στη δική μου σκέψη, είναι προτιμότερο πως στο ξεκίνημα στηρίζεται σε παίκτες που έχει προσωπική άποψη, έχει συνεργαστεί μαζί τους και ξέρει πώς να τους χειριστεί και τι μπορεί να περιμένει. Αλλά το σημείο κρίσης για εκείνον, και την ΑΕΚ συνολικά, δεν θα είναι η επιτυχία 1-2 μεταγραφικών επιλογών. Το θέμα είναι αν και πως θα περάσει ο σύλλογος μπροστά και δεν θα χάνεται σε επιλογές που δεν μπορεί να στηρίξει.

Κοντολογίς, το ζήτημα δεν είναι πόσες και ποιες μεταγραφές θα γίνουν τον Γενάρη. Το θέμα είναι κατά πόσον η ΑΕΚ θα μπορέσει να λειτουργήσει βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και να έχει λύσεις στα ζητήματα της. Και όλα αυτά, για μια χρονιά που ακόμα δεν έχει χαθεί. Ειδικά, εάν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει το ματς στην Κέρκυρα. Αυτό θα είναι κρίσιμο και μπορεί να αλλάξει πολλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X