Τους έμαθε να παίζουν και άμυνα

Τους έμαθε να παίζουν και άμυνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή μέρα και σημαίνει πολλά για την μπασκετική ΑΕΚ. Είναι η ομάδα που πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο, είναι η ομάδα που έπαιξε για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ κυπέλλου πρωταθλητριών, είναι η ομάδα που γέμισε γήπεδα με το φαντεζί μπάσκετ που έπαιζε, αλλά και έμαθε στον κόσμο πως νικάς όταν παίζεις άμυνα. Μια μέρα σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, η ΑΕΚ ισοφάρισε ένα ρεκόρ που είχε δημιουργηθεί από την μεγάλη ομάδα του Γιώργου Αμερικάνου και της παρέας του, αυτό της καλύτερης αμυντικής επίδοσης.

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Σαβίνσκι για το Κύπελλο Σαπόρτα, οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν μόνο 44 πόντους ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καλύτερης αμυντικής επίδοσης σε ένα παιχνίδι. Ρεκόρ που κρατούσε ήδη 30 χρόνια, καθώς είχε επιτευχθεί στα προκριματικά του κυπέλλου πρωταθλητριών της σεζόν 1970-71, απέναντι στην Ραμπάτ του Μαρόκου. Τότε η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με το ευρύ 95-44, ενώ στη νεότερη εποχή νίκησε την Σαβίνσκι με 68-44.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X