Επιχείριση «άμυνα»

Επιχείριση «άμυνα»
Photo Credits: INTIME

Από το ξεκίνημα της σεζόν, ένα από τα σημεία αναφοράς της φετινής προσπάθειας της ΑΕΚ ήταν η ενέργεια που έβγαζε στην άμυνα. Η προσήλωση όλων των παικτών ήταν αυτή που οδηγούσε τους αντιπάλους στο να παίρνουν κακές επιλογές και η Βασίλισσα να δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για εκείνη και να… σαρώνει τους αντιπάλους της. Κάτι το οποίο είδαμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Όσο τα παιχνίδια προχωρούσαν, όμως, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν είχε την ίδια συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό γιατί ο αντίπαλος έβρισκε πιο εύκολα διαδρόμους προς το καλάθι. Κάποιες φορές το «πλήρωνε» ακριβά αυτό η ομάδα, κάποιες άλλες όχι. Με αφορμή, λοιπόν, τη νέα ήττα της Βασίλισσας στο Champions League το enwsi.gr αναλύει τις αμυντικές επιδόσεις της Ένωσης κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Όριο των 60 πόντων ήταν και πάει…

Με τον καιρό σταδιακά το όριο των 60 πόντων, χανόταν. Αυτό γιατί κατά τον μήνα Νοέμβριο η Βασίλισσα μέτρησε 5 νίκες και 4 ήττες σε 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, όμως με εξαίρεση δύο παιχνίδια κάθε φορά δεχόταν πάνω από 60 πόντους. Μόνο κόντρα στην Σάσαρι (78-58) και τον Προμηθέα (76-60) η Ένωση δέχτηκε έφτασε στις αμυντικές επιδόσεις των πρώτων αγώνων. Μάλιστα, εάν βγάλουμε εκτός εξίσωσης και την αναμέτρηση με το Ρέθυμνο, όπου η Βασίλισσα δέχτηκε 62 πόντους, τότε στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια θα δούμε πως η άμυνα της ΑΕΚ δέχτηκε πάνω από 70 πόντους.

Όλα αυτά, μάλιστα, κάνουν μέσο όρο τους 72 πόντους παθητικό σε αυτά τα 9 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για του λόγου το αληθές…

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ-Ρέθυμνο 80-62
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 71-78
ΑΕΚ-Προμηθέας 76-60
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 78-67

Champions League 

ΑΕΚ-Μπεσίκτας 78-88
ΑΕΚ-Σάσαρι 78-58
Λούντβιγκσμπουργκ-ΑΕΚ 72-67
ΑΕΚ-Παρτιζάν 91-81
Ζιελόνα Γκόρα-ΑΕΚ 78-75

Συμπέρασμα…

Η άμυνα είναι το Α και το Ω για μια ομάδα. Ιδίως, όταν στην άκρη του πάγκου της βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος… ζει και πεθαίνει με την άμυνα, όπως είναι ο Γιούρι Ζντοβτς. Έτσι, ξεκινώντας από την άμυνα η Βασίλισσα μπορεί να «εγκλωβίσει» για τα καλά τον αντίπαλο και να τον κρατήσει σε κακή μέρα. Και αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο θα εστιάσουν άπαντες ενόψει του αγώνα με τον Κόροιβο, ώστε να επανέρθει στην κανονικότητα η ομάδα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X