ΑΕΚ: Εγραψε ιστορία μέσα στη Λεωφόρο (VIDEO)

ΑΕΚ: Εγραψε ιστορία μέσα στη Λεωφόρο (VIDEO)

Ανατροπή και νίκη με δύο γκολ του Βαγγέλη Βλάχου, η πρώτη στη Λεωφόρο μετά από 11 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατά τη δεκαετία του ’80, οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, ήταν αγώνες δίχως αύριο. Η Ενωση είχε υποστεί τα πάνδεινα από την «πράσινη» κυριαρχία και κάθε νίκη έκρυβε κάποιες μικρές φοβερές ιστορίες. Όπως αυτή που καταγράφηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1982, όταν ο νεαρός τότε Βαγγέλης Βλάχος έβαζε φωτιά στη Λεωφόρο και έκανε έξαλλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, στέλνοντας στα ουράνια τους ΑΕΚτζήδες. Και όμως, λίγα χρόνια μετά ο Βλάχος πήγε σπρωχτός στον Παναθηναϊκό!

Η ιστορία μοιάζει με παραμύθι. Το παιδί με την «κιτρινόμαυρη» εμφάνιση, το «κιτρινόμαυρο» ποδήλατο από την Αρτάκη, έκανε το όνειρο του να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Εκ των πλέον επίλεκτων στελεχών της Ακαδημίας του Φράντισεκ Φάντροκ, έγινε γρήγορα βασικός. Ακόμα και σήμερα, φέρει τον τίτλο του νεαρότερου αρχηγού ομάδας που σήκωσε το κύπελλο Ελλάδας. Ο Βλάχος υπηρέτησε την ΑΕΚ σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδος και ως προπονητής και δεν έκρυψε ποτέ ό,τι ήταν Ενωσίτης.

Οσοι δεν το ήξεραν, το είχαν μάθει από το ματς στη Λεωφόρο. Αν και ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με γκολ του Δημόπουλου, ο Βλάχος με δύο γκολ έκανε επική ανατροπή, που ήταν σημείο αναφοράς εκείνα τα χρόνια. Στο πρώτο γκολ, του έριξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και εκείνος πανηγύριζε μπροστά στη θύρα 13. Στο δεύτερο, υπέροχο πλασέ στην κίνηση, πήγε στην άλλη πλευρά. Ηταν μια τεράστια νίκη με τον κόσμο της ΑΕΚ να στήνει μεγάλο πάρτι στην εξέδρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X