Ζούλιο Σέζαρ στο enwsi.gr: «Τι είπα στον Λύμπε στο γκολ με την Μίλαν»

Ζούλιο Σέζαρ στο enwsi.gr: «Τι είπα στον Λύμπε στο γκολ με την Μίλαν»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην φωτογραφία βλέπετε τον Μαλντίνι να κρατά το κεφάλι του. Ναι, τον Πάολο Μαλντίνι. Στην σέντρα περιμένουν μετά από γκολ, ο Κακά και ο Ιντζάγκι. Ναι, ο Κακά και ο «Πίπο» μιας σπουδαίας ομάδας. Μετά από γκολ της ΑΕΚ. Της ΑΕΚ που κέρδισε την Μίλαν, την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ματς ομίλων στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Ναι, καλά διαβάσατε. Η ΑΕΚ κέρδισε την Μίλαν. Πριν 10 χρόνια… Περασμένα μεγαλεία, αν αναλογιστούμε τι βίωσε η ΑΕΚ από το 2013.

Η ΑΕΚ στο Champions League. Φάση των ομίλων. Με μια ομάδα που είχε τότε μεγάλα ονόματα, αλλά και ψυχή. Και δεν «μάσαγε».

Το ημερολόγιο γράφει 21 Νοεμβρίου 2016. Το χρονόμετρο είναι «καρφωμένο» στο 32’. Ο Λυμπερόπουλος κερδίζει το φάουλ έξω από την περιοχή. Δεξιά όπως κάνει επίθεση η ΑΕΚ, προς το τέρμα που «βλέπει» Ηράκλειο. Πάνω από την μπάλα ο «Λύμπε» και ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο Βραζιλιάνος εξπέρ με το γλυκό αριστερό πόδι απέναντι στον συμπατριώτη του Ντίντα. Η κατάληξη του φάουλ έγινε ιστορία, μνήμες, εικόνες. Μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο που έχουν οι ΑΕΚτζήδες στην… καρδιά τους.

Η Μίλαν λίγους μήνες μετά έγινε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και η τότε νίκη της ΑΕΚ «μεγάλωσε».

Το enwsi.gr επικοινώνησε με τον Ζούλιο Σέζαρ. Τον μεγάλο σκόρερ της ΑΕΚ.

Αγωνίζεται ακόμη, στα 36 του. Στην Γκόα, στην Ινδία. Του ζητήσαμε να μιλήσει για εκείνο το βράδυ. Δεν ήταν και δύσκολο να τα θυμηθεί. Σαν σαν ήταν χθες το ματς μιλούσε ο αγαπημένος των οπαδών της ΑΕΚ Ζούλιο ή Ζουλάρα.

«Θυμάμαι τον κόσμο και το γκολ. Μεγάλες στιγμές… Αξέχαστες στιγμές από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Ειχαν γεμίσει το γήπεδο, είχαν κάνει… πάρτι. Τους το ανταποδώσαμε με μια μεγάλη νίκη, κόντρα σε ένα μεγάλο όνομα» είπε ο Βραζιλιάνος και… εστιάσαμε στο γκολ της νίκης.

«Ειχα προπονηθεί την προηγούμενη ημέρα πάρα πολύ στις εκτελέσεις φάουλ στην τελευταία προπόνηση. Το ένιωθα… Ειχα αυτοπεποίθηση, το είχα πει και στον Λυμπε. Όταν στήσαμε την μπάλα ήταν σίγουρο ότι θα το εκτελέσω, το ένιωθα πολύ καλά. Το είχαμε πει. Ηταν εκεί απλά για να μην στηθεί πάνω σε μένα το τείχος. Και έγινε τελικά ένα σπουδαίο γκολ» είπε ο 36χρονος.

Όμως ο ίδιος ακόμη ονειρεύεται σαν… παιδί και θα ήθελε μία ημέρα να γυρίσει πίσω να ξαναπαίξει για την ΑΕΚ. «Δεν μπορώ να ξεχάσω την ΑΕΚ. Οσα έζησα εκεί. Θα ήθελα αν μπορούσε να γυρίσω εκεί για μία ημέρα. Μία ημέρα πριν σταματήσω το ποδόσφαιρο, να ξαναπαίξω στην ΑΕΚ. Για τους φίλους μου εκεί, για τους οπαδούς της ΑΕΚ θέλω να πω ότι ένιωσα και νιώθω μεγάλη τιμή που φόρεσα αυτή την φανέλα. Η ΑΕΚ, η πόλη και οι άνθρωποι της είναι όλοι στην καρδιά μου. Για πάντα…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το φινάλε αφιερωμένο στον Ζούλιο το παρακάτω βίντεο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X